Meer slaap nodig in de winter?

Hoewel ik nog steeds niet heel veel later naar bed ga dan ergens tussen elf en twaalf, merk ik dat ik de laatste dagen steeds langer blijf liggen. Normaal ging ik er rond 6 of 7 uur wel uit en nu kan ik mezelf zelfs om half negen nog niet uit bed krijgen. Wat blijkt nu: vooral vrouwen schijnen in de winter meer slaap nodig te hebben en veel mensen slapen in de winter zelfs 10 uur, in plaats van 7,5 in de lente en zomer.

Omdat ik het wel prettig vind om er vroeg uit te zijn, ga ik de komende dagen proberen om ongeveer om 10 uur naar bed te gaan. Als ik daar 10 uur bij optel, kom ik op 8 uur uit. Nog niet supervroeg, maar beter dan 9:17 :’)

Hebben jullie hier ook last van?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. Ook ik slaap een anderhalf langer in de winter dan in de zomer. Maar jij heb wel een record verbroken door meteen goed wakker te zijn. 9,17 opstaan en om 9.19 al een berichtje geplaatst. groetjes

 2. In de zomer heb ik totaal geen moeite om vroeg op te staan, maar in de winter altijd wel. Ik merk dat ik zeker wel meer slaap nodig heb. Als ik moe ben, lig ik gerust om half 10 al in bed. Dat maakt me allemaal niet zo uit. Ik moet namelijk gewoon echt tussen 7 en half 8 mijn bed uit.

 3. mijn wekker gaat 7 uur ivm dochtertje die naar school moet….dus dan moeten we er ook echt uit.
  ik lig nu savonds al vaak om half 9 in bed…gewoon geen fut meer

 4. Vanmorgen om kwart over 8 opgestaan. Laat voor mijn doen. Maar ik had weinig plannen vandaag. Behalve weer naar een pretecho.

  Normaal sta ik om kwart over zeven op. Ik ben een ochtendmens en vind het fijn vroeg op te staan. In de winter ook. Kom ik net zo makkelijk mijn bed uit als in de zomer.

  Liefs Frederique

 5. Vreselijk. Ik ben met geen stok uit bed te krijgen en nu is ook liefje er als ik wakker word, niet om me eruit te jagen. Slaap ook makkelijk van 12 tot 9 ofzo. Maar het ligt niet aan mij dus. Goed om te weten 😉

 6. Mijn wekker gaat om 6 uur, om Vriendje te helpen naar zijn werk te komen. Als hij om 7 uur weggaat, kruip ik er nog lekker even in. Dan zet ik wel een wekker voor half 9, maar daar slaap ik regelmatig doorheen. Vanochtend was het ook al weer half 10 toen ik uit bed kwam!

 7. Ik kan in de winter ook moeilijker uit bed komen. Bij ons gaat de wekker om 6.00 uur voor manlief en ik ga er altijd mee uit. Maar in de winter ga ik nog wel eens terug…totdat Rick uit bed moet en ik naar mijn werk moet.
  Wel lekker dat je af en toe wat langer kan blijven liggen, ik denk niet dat mijn baas dat goed vind haha!

 8. Ik heb er 's winters ook moeite mee.
  Niet meer zo erg als toen ik tiener was… sliep met m'n zusje op zolder, en daar hadden we geen verwarming. 's Zomers was het er erg warm, en dan wilde je wel naar het koele beneden, maar 's winters… dan was m'n bed zo'n lekker warm holletje, en daarbuiten was het allemaal KOUD niet normaal meer!
  Maar nog steeds vind ik het 's winters wel erg lekker om door te blijven soezen hoor xD

 9. Ik heb een wake-up-led-licht lamp die ex vriend ooit heeft ingesteld op twee tijden, kwart over 6 of 7 uur.
  Nog steeds geen idee hoe ik hem zelf moet instellen. Maar het is dus vijf dagen 7 uur 's morgens en ook wel kwart over 6. Als ik andere tijden heb, dan gebruik ik mijn mobiele telefoon en schemerlamp.

 10. Ik heb inderdaad ook wel het idee dat ik meer slaap nodig hebt. Maat het ligt ook wel fijner als het koud is. Ik zou wel graag weer eens terug in bed kruipen maar ons zoontje wil om half zeven uit zijn bedje en die krijg je daar niet van afgebracht. Ik vind het ook heerlijk om vroeg in bed te gaan liggen met een boek. Alhoewel het nu ook alweer 8 minuten over half twaalf is en ik nog blogjes zit te lezen. zucht kom ik er morgen weer niet uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.