Kleine besparingen in en om huis – deel 2

Het is alweer bijna een maand geleden dat het eerste deel van kleine besparingen in en om huis ‘uitkwam’, dus weer tijd voor een nieuwe editie. Ook hiervoor geldt weer; soms misschien heel bekend, soms minder bekend, soms wat specifiek, soms algemeen en niet altijd rond hetzelfde thema. Het is net wat ik dan door de tijd heen weer heb opgespaard!

1. Is je knoflook niet zo vers meer? Stop het (de) laatste partje(s) in de grond. Als het look opkomt en vervolgens weer verdort, tref je daar een complete nieuwe knoflookbol aan!

2. Staan jouw wasmachine en droger ook op één groep? Kijk er dan eens achter, in veel gevallen zit er een grote schakelaar waarmee je de stroom uit kunt zetten. Bij ons zit er eentje waarop continu een lichtje brandt als hij aanstaat, waardoor je snel kunt zien of hij aan of uit is.

3. Verwijder je nog oogmake-up met wattenschijfjes? Deel ze dan door 2. Je kunt ze heel eenvoudig door midden ‘plukken’, waardoor je twee keer zo lang met je schijfjes doet.

4. Was je je gezicht e.d. met washandjes? Steek dan je hand er goed in en houd het washandje een beetje wijd met natmaken. Zo houd je de achterkant droog en kun je die gebruiken om af te drogen, in plaats van daar een nieuwe of een handdoek voor te moeten pakken.

5. Heb je een prullenbak binnen? Gooi dan zoveel mogelijk spullen BUITEN in de kliko. Des te minder snel is je vuilniszak vol en des te minder vuilniszakken je per jaar gebruikt. Wij hebben een Brabantia prullenbak waar zakken van een bepaald formaat in moeten, die 4 euro/20 stuks kosten. Dan merk je het echt wel, als je niet elke week hoeft te wisselen. Groenafval gooien we er sowieso bijna niet in, om te voorkomen dat het erg gaat stinken.

Kende jij deze tips al? En helpen ze jou om te bezuinigen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

17 Comments
 1. Ben bezig met het maken van een voorraadje wattenschijfjes gemaakt van oude tshirts 😀
  Dat van die vuilniszakken is wel een goeie. Ga voor de grijze kliko ook gewoon een bak neerzetten die ik dan leeg net als bij het groene afval. Goeie 🙂

 2. wat een leuke tips!
  Zoveel mogelijk afval direct buiten in de kliko of in een leeg en opengeknipt (melk/drink)pak op het aanrecht, die je dan in één keer kunt weggooien doen wij ook! Met name zomers scheelt dat veel stank.
  Ook luiers doen we meteen in de kliko en dat scheelt ook stank 😉 maar ook afvalzakken!

 3. Die knoflook is zo leuk! Afgelopen jaar voor het eerst gedaan. We waren een beetje laat; pas in maart hebben we de tenen in de grond gestopt. Het zijn geen volwaardige bollen met afzonderlijke tenen geworden, maar het is wel heel lekker. Dit jaar willen we het inderdaad een dezer dagen doen. Het schijnt wel dat je meer kans op succes hebt met biologische knoflook. En trouwens, voordat de knoflook klaar is om gerooid te worden kun je ook de loof al door de salade doen bijvoorbeeld. Heel lekker!

 4. Wij scheiden het vuilnis enorm. Wij betalen in onze stad, naast het vastrecht, per lediging. Als wij hierbij het plastic scheiden en in die speciaal daarvoor bestemde zakken doen, scheelt dat heel wat ledigingen in het jaar. De daarvoor bestemde zakken zijn overigens gratis. De grijze container gaat hier dan ook maar zelden aan de straat.

 5. De meeste tips kende ik wel.
  Die van de knoflook nog niet maar ga dit zeker een keer toepassen.

  Hier gaat ook altijd het restafval in een open geknipt pak melk wat op het aanrecht staat.Als ik meerdere lege pakken heb schuif ik ze oever elkaar zodat er nog ander afval in gaat.
  aan het einde van de dag of al ie vol is doe ik er een bewaarde broodzak om en sluit de zak om stank te voorkomen.

  Ik heb nog wel een tip voor je brabantia vuilinisbak.
  tenmisnte als je zo'n touch binn hebt.
  daar kunnen ook de "gewone" vuilniszakken in hoor.
  Dat doe ik ook altijd en dan betaal je maar 0.69 voor 20 stuks.

 6. Ik woon op een flat en voor elk afval naar de container buiten lopen vind ik te omslachtig. Maar sinds we het plastic eruit halen hebben we al veel minder.
  Dus de grote bak is nu voor het plastic en een klein bakje (10liter) is voor de rest. (en daar kunnen evt. ook de plastic zakjes van de groente in. scheelt ook weer).
  Als ik die 1x per week wissel is het vaak.

 7. Enkele tips bij het planten van knoflook: het najaar is de beste periode om te planten (oogsten in april/mei). je bent best dat je knoflook elk jaar ergens anders plant, pas na 6 jaar terug op dezelfde plaats.

  Ik heb een tijdje ipv watjes in stukken geknipte handdoeken gebruikt (oude, die ik zou weggooien), maar dat slorpte enorm veel lotion op dus dat doe ik niet meer. ik doe ze ook in 2 nu.

 8. Wij hebben 2- en 5 liter cans die we hervullen met water uit de 1000 l. regenwater tank uit de groententuin. Dit gebruiken we voor planten water geven en 100 andere dingen.

 9. Baby olie van Johnson Action met een stukje tissue Aldi is prima om oogmake-up mee te verwijderen, ontdekte ik jaren terug.
  Goedkoper dan die voorgezette busjes oog-make-uo-removers. Daar zit hetzelfde in, alleen dan kant en klaar.

  Ik gebruik de stofzuiger niet meer, en beschouw het als een work-out om het vloerkleed op te rollen en buiten uit te kloppen. Dito voor alle vloerkleedjes.
  Daarentegen gebruik ik wel een stoomreiniger voor de vreselijke vloer die ik heb, maar alleen in het weekend met goedkope stroom.
  Geen schoonmaakmiddelen nodig. Nou ja bijna niet.

 10. Die van die knoflookteentjes is een leuke (hoewel ik ook kiemende tenen gewoon gebruik trouwens). Staat er 's winters toch nog wat in mijn kale moestuintje.

  Om dat washandje moest ik lachen: ik plens altijd met mijn handen gewoon wat water in m'n gezicht… 🙂

  Mbt dingen gelijk in de kliko gooien: ik vraag me af of het met dit weer werkelijk een bezuiniging is Elke keer dat de deur opengaat waait er zo'n koude windvlaag naar binnen… 's Zomers doen we dat wel.

 11. bij de kruidvat verkopen ze stoffen pads(bij afdeling wattenschijfjes), soort microvezel…gebruik ze nu enkele maanden, gewoon nat maken en met draaiende bewegingen maakt het je hele gezicht schoon, zelfs mascara (waterproof weet ik niet).
  Ze kosten wel 4,95 per 4 pads, maar gaan jaren mee, je hoeft geen wattenschijfjes meer te kopen, in principe ook geen reinigingsproduct en het is natuurlijk ook beter voor het milieu want veel minder afval!
  dorieke

 12. Knoflook planten vind ik een leuke tip! Ik doe het wel met aardappelen, maar voortaan dus ook met knoflook.
  Make-up draag ik niet, de wattenschijfjes die ik heb, liggen hier al jaaaaren. Beter opruimen denk ik.

 13. @Dorieke: Daar ga ik eens naar kijken als ik door mijn wattenschijfjes heen ben! Vooralsnog kom ik steeds weer overal halve pakjes tegen, waarschijnlijk van de tijd dat ik nog en thuis een voorraad had en op mijn kamer en bij vriendlief. Ik neem aan dat je die pads wel in de wasmachine moet doen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.