Financiële flutmaand :(

December is nog maar even begonnen en het is nu al een financiële flutmaand 🙁 Wij doen eigenlijk niets speciaals aan Sinterklaas en kerst, dus daar ligt het niet aan. Waar het wel aan ligt?

1. De verbouwing. We hadden hout nodig voor bij elkaar ruim 550 euro. Verbouwingspotje is nu compleet leeg. Mooi balen, want er is straks ook nog gaas nodig en dat is ook niet goedkoop. En dan ook de timmerman nog :/

2. Mezelf. Ik heb 600 euro uitgegeven aan mezelf. Zo’n €150 voor een warme winterjas die tenminste 10 jaar meegaat. Geen supertrendy model oid, dus ook qua stijl gaat hij wel zo lang mee, zo niet, langer. En de rest aan speciale, genummerde soort geschenksets van mijn favoriete band. Die wilde ik heel graag hebben, hoewel ik nu wel baal van de kosten. Aan de ene kant vind ik dat ik ook af en toe iets voor mezelf moet kunnen doen, aan de andere kant heb ik ook zoiets van: wat als we nu in de schulden zaten (dus naast de hypotheek), dan was het toch ook gewoon een out-of-the-question geweest? Maar goed, wat dat betreft wil ik wel van de aankoop kunnen genieten en niet de hele tijd in mijn hoofd zitten met wat het gekost heeft, want de spullen op zich vind ik prachtig en ik wilde ze niet over vijf jaar gebruikt en veel duurder (want de prijs van dit soort collectibles gaat meestal gewoon omhoog) moeten kopen.

Dus, wat ga ik deze week doen?
Overal elke cent vandaan trekken die ik kan vinden. Uitbetalingen aanvragen bij spaarprogramma’s (Euroclix en Moneymiljonair, zie hiernaast!), spullen op marktplaats zetten, me in uitgaven beperken tot dingen die echt MOETEN. Hopelijk levert het genoeg op om me qua planning voor de helft van deze maand een beetje in het zwart te krijgen, zodat ik weer een beetje kan sparen voor o.a. dus het verbouwen. Gelukkig is het vandaag zondag en hoef ik geen rode cent uit te geven 🙂

Nog tips om ‘snel’ meer geld te krijgen? B.v. ervaring in welke items het op dit moment goed doen op Marktplaats?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

23 Comments
 1. Ik heb geen idee wat er goed loopt in deze tijd. Ik dacht altijd speelgoed, maar van mijn advertenties verkocht ik binnen 1,5 uur m'n bakvormen en de rest staat er nog.
  Ik hoop ook nog wat extra te verdienen zo in december. Ik wil zo graag van een berg van mijn spullen af en wat extra geld op m'n rekening

 2. Je moet je niet schuldig voelen. Je bent toch blij met je aankopen? En je kon het toch betalen? Lekker van genieten, dus.

  Je wilt zoveel mogelijk sparen (dan heb ik het over mezelf), maar er komt vaak wat tussen. Jongste zoon kreeg een bedrag waar hij een babykamer en nog meer van heeft gekocht. Middelste zoon krijgt vanmiddag een behoorlijk bedrag omdat hij gaat trouwen. En zo zijn er meer dingen. Ik moet nu wel even slikken als ik naar de spaarrekening kijk. Hij is dit jaar erg gekrompen, om het maar zo te zeggen.

  Maar zoals Husband zegt: "Wij hebben het toch?" En zo is het. Het geld is er ook voor je plezier. Ook tijd om er van te genieten.Maar volgend jaar gaan wij hard sparen. Wij hebben een doel!
  In een logje meer daarover.

  Liefs Frederique

 3. Oh geen idee wat het nu goed doet. Mij lijkt chique kleding, winterkleding en dingen die je als cadeau kan geven goed om te verkopen?

  Heb je al dvd's en boeken op bol.com gezet?

  Af en toe moet je toch ook iets leuks voor jezelf doen he. Nou ja, moeten… Als je er plezier aan beleeft is het toch goed.

  Ben benieuwd welke band je zo veel van spaart. Het kan natuurlijk altijd minder waard worden. Stel dat er Milli Vanilli of Gary Glitter achtige acties aan het licht komen…

 4. Alles wat je iemand kado zou kunnen geven met Sint (nou ja, beetje laat) of kerst. Boeken, speelgoed, cd's, keukenspullen. Grote dingen verkopen niet lekker nu, merk ik.

 5. Ben ook benieuwd wat je lievelingsband is?
  Heb helaas geen tips voor je, maar succes met de verkopen!

  Ga zelf dan ook maar eens een winterjas op mp zetten, kijken of dat nu wel verkoopt.

 6. Natuurlijk moet je af en toe wat voor jezelf kopen en daar valt wat mij betreft kleding helemaal niet in. Maar het tijdstip is wellicht wat onhandig als ik je mail lees. Nu moet je je in allerlei bochten wringen om aan geld te komen en dat is niet echt rustgevend. Ik kan makkelijk spreken want er is voor mij geen band waar ik zomaar EUR 450 aan uit zou geven en daarbij kan ik het wel missen als ik het wel zou willen doen.
  Groetjes Saar

 7. @Saar: je hebt helemaal gelijk, dit is niet echt rustgevend. Nu moet ik wel zeggen dat ik het geld ook gewoon van mijn spaarrekening kan halen, maar dat doe ik liever niet, omdat dat ook hard zat nodig is voor de verbouwing en ik graag een kleine reserve houd. Ik had dit natuurlijk niet gekocht als ik het geld niet had. Aan de andere kant: als we qua verbouwen eens wat rustiger moeten gaan, dan moet het maar. Ik geef al ruim twee jaar zo'n beetje elke cent eraan uit en dat stoort me soms toch ook wel. Niet dat ik t geld liever ergens anders aan uitgeef, maar ik zou ook wel graag wat sneller sparen. Maar goed, daar helpt dit uitgeven natuurlijk ook niet bij :/ goede les…

 8. Geniet maar lekker van je Queen-spullen hoor!
  Je kon het betalen en af en toe moet je jezelf ook eens kietelen hoor!
  Succes voor de rest van de maand!

 9. @Opnieuw: daar probeer ik mezelf af en toe ook maar aan omhoog te trekken 😉 als het eigen geld is, hoef je tenminste miet per se er iets uit terug te halen en je betaalt ook geen rente. Maar wat je zegt; je weet gewoon niet wat het kost en er springen altijd onverwachte dingen omhoog.

 10. Beste LLMM als je al twee jaar aan het verbouwen bent (ik lees nog niet zo lang mee) dan heb je echt dubbel en dwars verdient dat je iets voor jezelf koopt dat je echt wilt hebben.
  OOk weer een les voor mij
  Groetjes Saar

 11. Nou. Toch iets gehad van de sint zo 😉

  Zit jezelf niet zo op de kop joh. Dan maar een maand later de timmerman inhuren, toch

 12. Wat ik zat te denken over jullie situatie, he… jullie hebben nog niet zo lang een huis en zijn aan het verbouwen. Ook wij hebben veel verbouwd en ik weet welke bedragen ermee gemoeid zijn en dat je nooit een fatsoenlijk budget ergens voor kunt maken, zeker als je het zelf doet grotendeels …. wij hebben met stapjes onze hypotheek verhoogd en er een deel eigen geld bijgedaan altijd (je mag niet alles van een bouwdepot betalen, sommigen willen zonder rekening betaald worden en bv gereedschap ed). Nu wil je én verbouwen en aflossen… waarom verbouw je niet eerst en begint dan pas met aflossen??? Ik neem aan dat jullie toch niet willen verkopen voorlopig???
  Waarom de lat zo hoog leggen, eigenlijk? Kan me voorstellen dat je wel eens toe bent aan iets voor 'de heb' zoals het nu is. Ik bewonder je moed, hoor. Maar ben je niet te hard voor jezelf in deze??
  Door verbouwen stijgt de waarde, dus dat is ook een soort aflossen. Je hypotheek wordt dus al minder in verhouding…zeker als je dat zelf allemaal betaalt.
  Of mis ik iets??

 13. Succes met je blog, ik heb mij zojuist uitgeschreven. Het eerste stukje over dat het nu december is en dat je niks bijzonderd hebt gedaan met sinterklaas en kerst. Geeft mij het gevoel dat je dit stuk op voorhand hebt geschreven en het mogelijk niet eens waar is. Plus de constante verwijzingen naar Euroclix voor die paar euro referentie bonus geeft mij ook het idee dat jij je lezers ziet als vee die gemolken dient te worden.

  1. Daar ging inderdaad wat mis, dat was een oud berichtje uit 2011 dat per ongeluk opnieuw gepubliceerd werd (en aangezien er altijd een melding komt van een nieuwe publicatie, heeft hij deze daar ook in meegepakt). Jammer dat dat voor jou dan meteen reden is om deze conclusie te trekken, maar goed, daar ben je uiteraard vrij in.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.