Weer even terug in het stramien

De laatste paar dagen beperkt mijn aanwezigheid zich hier weer tot buiten kantoortijden. Met een goede reden; ik werk een keer een week op locatie. En dat is echt wel weer even wennen. Er op een vroeg tijdstip uit (dat lukte me de laatste tijd behoorlijk slecht), weer even wennen aan het verkeer onderweg en pas weer thuis zijn als het al donker is. Maar het heeft gelukkig ook voordelen:

– Het zijn extra inkomsten
– Het clubje waar ik mee werk is heel gezellig
– Ik ben een dag écht aan het werk, in plaats van grotendeels lanterfanten, wat helaas ook vaak gebeurt als ik het wat minder druk heb
– Goed tegen het snoepen, want ik eet alleen (meegenomen) brood
– Scheelt thuis stroom + gas

Bovendien gaat het maar om een week of wat, dus het is ook nog eens te overzien. Wel merk ik dat ik dit écht totaal niet mis. Zo even tussendoor is leuk, maar ik ben straks ook weer blij als ik gewoon ’s morgens kan gaan sporten, op tijd eten kan koken, enzovoorts.

Wat vinden jullie prettiger; de vrijheid van voor jezelf werken, of heb je liever de zekerheid van een vaste baan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. Ik heb eennvaste baan.
  Ik ben bang dat als ik voor mezelf zou werken ik mezelf af en toe een paar flinke schoppen onder mijn kont zou moeten geven 😉
  Ik ben een mens wat een stramien nodig heeft….

 2. Ik heb nooit voor mezelf gewerkt,maar had het wel prettig gevonden. Een deel van mijn werk als leerkracht,voorbereiden en corrigeren deed ik thuis. Heerlijk die vrijheid. Groeten Izerina

 3. ik werk als postbezorger en dat is best een vrij beroep.
  in principe mag je doen wat je wil als de post maar voor 5 uur in de bussen zit.
  ik kan meestal rond 10 uur beginnen, als je wil kan je nog even kletsen met wat collega's bij het ophaalpunt maar heb je daar geen zin in dan begin je gewoon wat later, moet je tussendoor naar de dokter of je kind van school halen voor een boterham, kan dat gewoon zonder te overleggen.

 4. Als ik zou mogen kiezen een combinatie van vrijheid en collega's, want die heb ik altijd heel belangrijk gevonden!

 5. Financieel gezien zou een vaste baan meer zekerheid bieden, maar ik zou het echt niet meer willen. Alleen die wekker al 's morgens, en 's avonds naar bed moeten als je nog geen slaap hebt (en als freelancer dus lekker nog een uurtje gaat werken om middernacht) omdat je weer vroeg op moet. En met collega's moet je het ook maar net weer treffen. Toch zou ik best af en toe een paar uurtjes buitenshuis willen werken, als oproepkracht van het een of ander, maar… dan niet vóór 10 's ochtends beginnen.

 6. Ik heb een ´vaste baan´ in de zorg. Formeel gaat het om een contract van 24 uur per week, maar het rooster is af en toe zwaar. Dan weer een week met meer dan 40 uur en dan weer een week met bijv. maar 18 uur.. En onregelmatige diensten, van 7.00 tot 15.00, van 13.00 tot 12.00 of van 15.00 tot 23.00 uur. Vooral die onregelmatigheid breekt me voortdurend op. Dus dan ben ik op mijn ´vrije´ dagen alleen nog maar moe… Maar ja, het is toch een vaste baan en dus vast inkomen, ook belangrijk…
  Ik wens je een heel fijne werkweek,
  Lieve groet,
  Mirjam

 7. Ik zou het heerlijk vinden om baas over mijn eigen tijd te zijn, maar aan de andere kant vind ik de zekerheid ook wel belangrijk en daarbij komt dat ik niet zou weten wat ik voor mezelf zou willen beginnen.

  Je was trouwens al vroeg uit de veren. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.