De volgende stap

Iedereen heel, heel, heel erg bedankt voor de lieve en vaak ook heel informatieve reacties op mijn blogje van gisteren. Ik heb er ontzettend veel aan gehad. Ik heb voor mezelf besloten het volgende te doen:

– Mezelf een klein beetje op de achtergrond houden. Er volgen al gesprekken, wie weet wat de rust doe, het tij kan nog op een positieve manier keren.

– Niet in paniek raken. Dat helpt sowieso helemaal niets en leidt alleen maar af van wat er wél belangrijk is.

– Gewoon doorgaan waar ik mee bezig was. Ik was toch al zuinig aan aan het doen. Gebeurt er straks iets ingrijpends, dan ben ik voorbereid, gebeurt het niet, dan komen de ervaringen even goed van pas en kan het geld weer in verbouwen/hypotheek gestopt worden. Ook daar word ik niet armer van.

Dat tweede punt is misschien nog het lastigst, maar ik heb vanmiddag nog een grote klus in de tuin te doen, dus iets zegt me dat er dan geen ruimte is voor paniek 😉

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. Volgens mij heb je je nu gewoon gefocust wat nu belangrijk is… in de toekomst kun je niet kijken. En je weet toch niet wat het bedrijf of je vriend gaan doen, dus het kan alle kanten op gaan.

  Hopelijk doet de rust goed en gaat het tij inderdaad naar het positieve keren.

 2. Bedankt allemaal! In de tuin denk ik alleen maar hoe snel ik die berg weg kan krijgen, dus dat zit wel goed. En ik kan nu toch even niets doen, dus af en toe paniek kan wel, maar het helpt niets. Als ik dat maar goed blijf herhalen, dan komt het vast wel goed 😉

  1. Hoe zien die reacties er tegenwoordig uit op mijn pc, ik weet niet waaraan het ligt maar ik kan enkel reageren op een eerdere reactie van zodra die er al staat…

   Goed dat je jezelf weer wat tegengekomen bent! Je kan nu enkel doen wat nu het beste lijkt. Als de situatie verandert, kan je gaan herevalueren en misschien je koers wijzigen. Het lijkt me voorlopig ook het beste gewoon spaarzaam te blijven. De centjes zullen vanzelf wel een bestemming vinden als je toekomst wat helderder is. Sterkte meid!

 3. Fijn dat je het nu een beetje kunt relativeren.
  Laat je agressie maar even los gaan in de tuin 😉
  Bedankt voor je lieve reactie op mijn blog vandaag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.