52 doelen: update februari

De kortste maand van het jaar is nog niet helemaal voorbij, maar zondag vind ik altijd een lekkere dag voor een update. Iedereen slaapt verder nog, tot de kat aan toe, en dan kan ik op mijn gemakje alles langsgaan.

Wel gelukt

Het thema deze maand was ‘geld‘ en ik had een aantal ambitieuze spaardoelen. De €600 op de gezamenlijke spaarrekening heb ik inmiddels bereikt, evenals de €3000 op de zakelijke spaarrekening. Dan heb ik wel rekening gehouden met wat er deze maand nog af moet, maar er moet natuurlijk wel gewoon weer geld bij komen, want komende maand moet ook de belasting weer betaald worden en dan kan de pot bij wijze van spreken zo weer leeg zijn.

(Nog) niet gelukt
Ik ben nog niet bij de €3000 voor de aflossing voor de hypotheek. Ik zit nu op €2711,86 en heb dus nog €288,14 te gaan. Ook het Emergency Fund bevat nog geen €500. Daarvoor heb ik tot nu toe €376,48 gespaard en heb ik dus nog €123,52 te gaan. Totaal heb ik voor beide doelen bij elkaar nog €411,86 te gaan. Dat wordt best krap, maar heel misschien ga ik het nog redden. Ik heb namelijk nog iets van €200 op Paypal staan en ik verwacht woensdag weer een uitbetaling via Payroll.

Redenen en smoesjes
Op zich had ik er inmiddels al wel kunnen zijn, maar ik heb deze maand ook alvast wat gespaard voor de vakantie(€130), ik heb me *ja, ik schaam me diep* een paar keer vergrepen aan ongezonde dingen in de supermarkt (zeker ook wel €15) en we hebben hoge kosten aan het huis gehad. Deze week moesten er (wel in de aanbieding) klusspullen gehaald worden voor ongeveer €250 en we kregen een rekening binnen van €600. Dat betekende dat mijn verbouwingspotje weer leeg is en dat er geld van de gewone rekening bij moest komen. Gelukkig hebben we nu even een paar weken ‘vrij’ van kluskosten, inclusief arbeid, dus dan kunnen we financieel weer even een beetje aansterken.

Eindspurt februari?
De gelddoelen waren niet de enige doelen op het lijstje; ook de boekhouding moest gebeuren. Ik weet niet of ik dat ga redden. Om eerlijk te zijn ben ik nog niet eens begonnen. Ik heb nog 2 hele grote klussen liggen en heb afgelopen week net een hele grote afgerond. Als ik dan aan het einde van de dag klaar ben, ben ik ook echt wel toe aan even zitten. Hoewel ik er dus niet blij mee ben dat dat nog niet opschiet, ik ik mezelf daardoor niet al te gek maken. Vooral niet omdat ik wel een aantal andere dingen heb gedaan. De deuren in de woonkamer zijn bijvoorbeeld bijna af, ik heb gisteren heerlijke handzeep gemaakt (nou ja, heerlijk: het is nog wat vloeibaar…) en – geen doelen, maar voor mij wel belangrijk, omdat dat er echt bij in kan schieten – het huis goed op orde heb gehouden.

Deze maand heeft – inclusief vandaag – nog vier dagen en die wil ik vooral gebruiken om toch die spaardoelen te bereiken, te lezen (hele maand bijna niet gedaan), 1 of 2 keer te sporten, (iets van) de boekhouding en het wegdoen van dingen. Wel een beetje een eindspurt dan, maar vooral met dingen die ook leuk zijn!

Hoe is het jullie deze maand vergaan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
  1. Dank je, wat een compliment! En dat vind ik dus ook, dat mijn werk af ook belangrijk is. En wat b.v. geen doel was, maar waar ik wel heel blij mee ben: gisteren heb ik ook weer 6 liter wasmiddel gemaakt, dit keer voor het eerst écht van marseillezeep, in plaats van sunlight.

 1. Geweldig dat je je doelen zo goed gehaald hebt, knap hoor! En ook zo overzichtelijk! Ik kan hier een voorbeeld aan nemen …Weer een inspirerend blog!

 2. Wow wat heb je lekker kunnen werken aan je spaardoelen. Klinkt heel goed. Je mag best trots zijn op jezelf. Niet alles kan vlekkenloos verlopen he! Volgende maand verschuif je je prioriteiten weer een beetje. Hier gaan mijn doelen wel goed. Sommige heb ik nog niet uigevoerd en sommige zijn nog in ontwikkeling. Alles op z'n tijd. We hebben nog 10 maanden en 4 dagen. 😉

 3. Ik neem mijn petje voor je af, zo goed als je je doelen weet te bereiken.

  Op een of andere manier, loopt hier alles in het duigen. Er is altijd wat en veel dingen komen onverwachts. Ik bedoel van buiten af zijn er zoveel dingen die zomaar op mijn pad komen en daarmee vergeet ik de prioriteiten van mijzelf voorop te stellen.

  Misschien moet ik maar eens strenger zijn voor mij zelf…

  1. Er zijn ook wel dingen die wat minder goed gaan hoor, bijvoorbeeld het sporten. En wil ik mijn uiteindelijke aflosdoel halen, dan moet ik echt nog wel even flink aan de bak. Wat mij goed helpt is me echt met de basis bezig houden, dus mijn huis op orde krijgen/houden, opruimen, dingen wegdoen, enzovoorts. Om een of andere reden zorgt dat dat ik ook productiever bezig kan zijn met mijn doelen. Want geloof me: twee jaar geleden had zo'n lijstje ook bij mij hélemaal niets geworden, en nu ben ik goed onderweg, al zeg ik het zelf!

 4. Wat betreft financiën geen goede maand. Een groot bedrag bij het pak van middelste zoon gedaan en mijn kleinkind is geboren. Heerlijk ventje, slecht voor je portemonnee.

  Maar dat zal het begin wel zijn. Wij vinden het leuk onze kinderen te verwennen. Maar ik moet nu toch echt wel de zaken op een rijtje zetten.

  Net weer een nieuw project gestart. Maar de kosten probeer ik te beperken. Kijken of het lukt.

  Liefs Frederique

 5. Ik werk meestal met een financieel actielijstje die een periode van +/- 2 tot 3 jaar bestrijkt.
  Om maximaal rendement te behalen en het leuk te laten blijven ga ik met 2 punten van deze lijst aan de slag en ga pas naar de volgende 2 als ze doorgevoerd en afgerond zijn.
  Afgelopen week laatste van de 2 lopende punten afgerond.
  (blijvende besparing van 12,- p/mnd = 144,- p/jr = 1440,- in 10 jaar. Voorlaatste punt levert een besparing op van 5,- p/mnd = 60,- jaar = 600,- in 10 jaar.)
  Naast mijn financieel actielijstje heb ik een algemeen lijstje waar ik aan maximaal 6 punten tegelijk werk.
  Voor korte termijn acties heb ik alleen een kattebelletje naast mijn computer liggen.
  Ja "Meer door minder" werkt voor mij al heel veel jaren uitstekend en naar volle tevredenheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.