Hoe ging het in augustus?

Hoe ging het in augustus?

Augustus was niet zo’n hele goede maand. Ik heb bij elkaar toch best wel wat uitgegeven aan nieuwe kleding. Was aan de ene kant wel nodig, aan de andere kant; zolang je iets hebt waardoor je niet in je blote bips rond hoeft te lopen, hoeft het theoretisch gezien niet de belangrijkste prioriteit te zijn. En als ik eerlijk ben, was het dus wel nodig, maar merkte ik ook wel dat het een beetje een reactie was op een tijdlang helemaal niets doen. Met zakgeld is dat hopelijk opgelost.

Gelddoelen

Mijn twee gelddoelen voor afgelopen maand, €1000 erbij voor het dak en het Emergency Fund naar €700 heb ik niet gehaald. Het EF staat nog steeds op hetzelfde bedrag en voor het dak heb ik €776,19 bij weten te sparen. Jammer, maar alsnog een heel bedrag.

Ook qua klussen is er niet zoveel terechtgekomen van de plannen. Ik wilde de zolder voorzien van gipsplaten, de deur afschilderen, tenminste 1 binnendeur schilderen, de traphoek opruimen en de trap schuren. Ik heb uiteindelijk de deur afgeschilderd, de traphoek is even opgeruimd en ik heb wel de trap geschuurd. De grootste klus ben ik niet mee verder gegaan. Dat was deels omdat ik ook best een hoop in de tuin en in huis heb gedaan (opruimen), maar ook deels omdat we er toch over denken om dat uit te besteden. Het schiet namelijk maar niet op. Steeds denk ik: ‘Ik sta gewoon elke dag een uur eerder op en ga dan een uur daar aan de gang’ en elke keer komt het er niet van.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Fut eruit

Daar baal ik overigens sowieso een beetje van; hoewel ik op zich best wel wat gedaan krijg, is het tempo er wel een beetje uit en hang ik hele delen van de dag ook gewoon wat rond, terwijl er van plannen bar weinig terecht komt. Met name deze maand was dat zo. Ik heb geen enkele keer gesport (overigens ook niet betaald, dat scheelt wel weer), ben misschien 3x op de fiets naar de winkel geweest, heb weet ik niet hoeveel taart/tuccies/chips/andere ongezonde prut gegeten en merk aan mezelf dat ik daardoor ook veel makkelijker op de bank blijf hangen. Het geeft geen energie, maar daardoor is het ook extra lastig om ergens aan te beginnen dat wel energie geeft.

Voor september heb ik daarom op dit moment even geen doelen. Ik heb wel een lijstje gemaakt met dingen die ik deze week wil doen (o.a. gezond eten, tenminste 3x sporten, enzovoorts), maar ik wil alles eerst weer een beetje op de rit krijgen. Bovendien is de kans groot dat deze maand het dak komt, dus dan gaat de maand er uiteindelijk ook weer veel rommeliger uitzien dan gedacht en dan schieten goede plannen er toch weer bij in, dus om dat te voorkomen: voor nu even geen doelen, eerst even kijken of ik de boel weer wat op de rit krijg en dán weer verder kijken 🙂

Hoe verliep augustus bij jullie en wat zijn jullie plannen voor september?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

17 Comments
 1. Augustus was druk, ivm ons nieuwe project. Eerst veel opruimen en naar de stort en toen het slopen. Inmiddels zijn de gaten in de muur gedicht, alles geschuurd en in de grondverf gezet. Toen kreeg ik (ineens) veel last van mijn schouder. Noodgedwongen even niets doen en het doet mij goed. Het kamertje loopt niet weg en wij zijn al een heel eind.

  Deze maand komt het kamertje zeker af. Ik wil graag het huis helemaal schoon maken, voordat Huisband definitief thuis zit. Want ik heb nu al gemerkt, dat dat straks heel anders gaat lopen. Maar dat is iets wat ik de komende maanden ga doen.

  Deze maand ons laatste project van dit jaar afmaken, Husband dient volgende week z'n ontslag in en ik probeer weer verder te gaan met sporten.

  Vorige week enthousiast na een lange tijd weer begonnen. Drie keer in de week anderhalf uur. En op dit moment lukt het niet.

  Maar straks begin ik rustig aan. Niet meer zo fanantiek.

  Liefs Frederique

 2. Heel herkenbaar hoor, je verhaal. Soms is de fut er gewoon even uit, zeker als je de zomer gewoon doorwerkt. Ik denk dat jij weer nieuwe energie krijgt als je de dakbedekkers hebt besteld. Dan heeft die reuzeklus een einddatum gekregen. Dat schept ruimte voor iets nieuws. Groet anna

 3. Je hebt misschien ook iets teveel hooi op je vork genomen, zowel fysiek als mentaal. Je bent altijd zo geweldig gedisciplineerd! Het geeft niet als de rek er even uit is, geniet ervan! Na het dak, wat ook de nodige hectiek, rommel, onrust etc. met zich meebrengt (maar wat zullen jullie blij zijn met/en genieten van het resultaat!) ga je gewoon weer aan de slag! Succes!!!

 4. Als ik jou zo lees – ben je aan vakantie toe!
  Heel verstandig eens even geen doelen, maar wel weer meer aandacht voor voeding en rust.
  Wandel maar lekker veel in eigen omgeving, nu de dagen nog een beetje lang en licht zijn, en zorg dat je opgeladen de winter tegemoet gaat!

 5. In juli en augustus had ik zowiezo ivm de vakantie van de kids geen doelen gesteld. Dat heeft toch geen zin.
  En nu? Ook effe niet…. Ik ben moe, ik heb wat griepachtige verschijnselen die maar niet over willen waaien, en oudste kind heeft wat ondersteuning nodig nu hij op de middelbare school zit. Ik vind het wel even best. Gewoon even de dagelijkse dingen vind ik al meer dan genoeg. En genieten, van het mooie weer wat de herfst misschien nog brengt.
  Soms is het wel even lekker om alleen de gewone dingen te doen, toch? Wij vrouwen moeten vaak toch al zo veel van onszelf!

 6. Stel jezelf juist wel doelen die met je gezondheid te maken hebben. Heel goed dat je het per week of per dag bekijkt. Als je lijf weer op de rit is krijg je genoeg energie voor andere dingen. Succes deze week.

 7. Uhmmmm….volgens mij hadden wij in augustus toch ook knetterwarme dagen? ;o) dan is het toch logisch dat alles qua sport, klussen op een laag pitje staat. Wij hebben hier niets gedaan hoor, behalve was huishouden bijhouden en mezelf slepen naar het werk waar het ook akelig warm was.
  Ik bedoel maar….niet te hoge eisen stellen voor jezelf in de zomerperiode.

 8. Wat jammer dat je geen nieuwe doelen voor September hebt gesteld (wel begrijpelijk hoor!)

  September is juist de eerste maand dat ik met "doelen" ga werken, geïnspireerd door jouw blog. Duim je mee dat ik mijn doelen ga halen?!

  En wat fijn dat het dak deze maand komt!

  1. Ja hoor!! En ik denk dat ik deze maand nog wel met doelen kom, maar het voelde niet goed om er direct de eerste dag van de maand weer mee te beginnen, als ik toch eigenlijk eerst mezelf weer wat op de rit moet krijgen. Maar ik hoop dat ik na deze week weer een hoop meer duidelijkheid heb over van alles en nog wat én hopelijk ook meer energie, dus waarschijnlijk dan ook de kans om even goed te gaan zitten voor de doelen!

 9. Heel knapdat je nog zo'n mooi bedrag bij elkaar hebt gespaard voor het dak ,nog krap 225 euro en je bent er al. Ik heb mijn doelen voor augustus redelijk gehaald ,ik zal ze van de week weer even bloggen en gelijk mijn doelen weer mailen. Een collega blogger gaf het ook al aan , door jou ben ik met maanddoelen begonnen ( dus je hebt ons een hoop inspiratie gegeven en dat is ook wat waard)

  Groetjes

  Annelieya

 10. Augustus was denk ik ook niet echt een maand om veel DHZ-klussen op te pakken, te warm/ benauwd.
  In augustus gingen we twee keer kamperen, de eerste keer zonder budget, tweede keer met een vast bedrag gepind. Dat laatste ging een stuk beter voor de financieën! Niet zo handig, maar ja, het was wel fijn en leuk.

 11. áls je dan eens uit de band springt, dan moet het ook goed voelen, en dan moet je er ook van kunnen genieten, toch?
  Wij hebben juist heel veel gedaan in augustus, maar dat komt omdat voor ons ons hoofddoel (ons huis te koop zetten) steeds dichterbij komt. Dat voelde zo goed, dat vriendlief heel hard geklust heeft. Ik ben dan meer van het organiseren, en ik heb veel kunnen verkopen via Marktplaats. Ruimt op én levert ook nog eens geld op. Dubbel fijn!
  Ik denk dat het goed is dat je nog even geen doelen stelt. Ze moeten wel haalbaar zijn, anders krijg je het idee dat je bij voorbaat al faalt. Hoe zit het met je ideeën voor de tuin? Misschien kun je daar iets mee? Lekker inlezen, plannen, klaar maken, zoiets?

 12. Ik ben een meisje van 20 die sinds kort uit huis is. Ik doe begeleid zelfstandig wonen en krijg 35 euro boodschappen geld per week. Mijn vriend eet eigenlijk altijd mee. Weet u een site met low budget tips voor warm eten, wel een goede maaltijd als aardappels + vlees + groente. Heb dus eigenlijk 5 euro per dag voor ontbijt, drinken, lekkers, lunch en het avond eten. Of kunt u me helpen?

 13. Hier ontzettend druk geweest in augustus, en tja, omdat de huur per 1 september opgezegd was moesten we onze doelen (nieuw huisje schilderen, vloeren leggen etc) wel halen. Ook maar kantjeboord hoor, het was even spannend! Morgen gaan van Vriend de laatste spullen mee vanuit het ribw, maar verder hebben we het gehaald. Maar man, dat was wel afzien! (en, zeiden we grappend, dat voor een autist en een dcd-er, allebei met de nodige planningsproblemen xD)

  Hier gaat alles wel gelijk door, want maandag is mijn studie weer begonnen. Dus gelijk hard werken om bij te blijven, en proberen twee stages in 1 jaar te proppen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.