Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan…

Overal in blogland zie ik inmiddels de berichten over de vakantie voorbij komen. Da’s best even confronterend! Hier gaan we niet alleen niet op vakantie, het is ook alles behalve vakantietijd! Werk loopt redelijk door, maar daarnaast is juli ook een maand van veel verjaardagen en gelegenheden. Tel daar ook nog wat zieke/hulpbehoevende familieleden bij op en je begrijpt: de chaos is hier compleet. Het heeft overigens ook wel een paar positieve kanten. Zo is het prettig als je voor iemand klaar kunt staan, hebben we thuis geen tijd om een rommeltje te maken en is het fijner om druk te zijn als het weer wat minder is, dan wanneer het schitterend weer is.

Wel merk ik aan mezelf dat ik toch wel echt aan vakantie toe ben. Zeker als je iedereen hoort over zonnige reisjes enzo. Dan kan ik stilletjes toch best een beetje balen van die verbouwing, dat onmogelijke dak (overigens hebben we het grootste lek op weten te lossen, tijdelijk, maar toch, het scheelt) en die onzekerheid qua inkomsten. Maar niet te lang bij stil staan, dat maakt het alleen maar vervelender. Bovendien heb ik dan geen ruimte voor opwekkende gedachten en dat is ook niet de bedoeling.

Vandaag gewoon weer lekker doorgaan dus, ik heb weer een klein klusje waarmee ik wat extra dak-geld kan verdienen, ik ga werken op locatie, waardoor ik hopelijk meer kan doen dan wanneer ik thuis zit en steeds afgeleid wordt door b.v. de was e.d. en we gaan gezellig bij familie langs. Ook genoeg om naar uit te kijken dus!

Hoe komen jullie drukke periodes goed door? B.v. zo net voor de vakantie?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Hier is het in huis niet uitzonderlijk druk, maar het voelt op het moment best wel zo. Veel minder energie, kind hele dag door het huis aan het stuiteren, een kamer die nog af moet en een huis dat nog schoon moet.
  Gelukkig schiet het eindelijk een beetje op, want ik werd er zo langzamerhand nogal gek van. Dat alles zo stil bleef staan.
  Nu doe ik alles in een laag tempo en tussendoor hang ik op de bank. Waar ik dan wel weer dingen in elkaar knutsel, voor onszelf of voor in mijn webshopje. Want het inkomen daalt straks vrij stevig, terwijl er wel meer kosten komen. Dus moet ik van mezelf voor januari alles zodanig op orde hebben dat ik in ieder geval een deel kan opvangen. Want nog even een klus is. Maar het gaat wel goedkomen…

 2. Hier zijn de 3 kinderen ook thuis nu maar extra druk is het voor mij niet echt… oke, ze vragen wel eens meer aandacht maar als het school is help ik mee met het fruit moment, met het zwemmen en doe ik nog enkele andere dingen die nu niet moeten, dus dat compenseert wel weer.
  Echt op reis gaan wij ook niet, met pasen zijn we verlengd weekend weg geweest en we gaan nu in de vakantie nog wel een weekend met de tent weg.
  Wat wel voor extra drukte zorgt zijn de oren van onze kinderen, zoon werd deze week 'geopereerd' aan poliepen en buisjes in de oren en nu moet middelste toch ook nog een verder onderzocht worden binnenkort… hier lopen de dokterskosten dus eigenlijk best wel hoog op.

 3. Ook hier er wel aan toe, maar op de valreep nog heel veel drukte op het werk. Kind heeft wel vakantie. Dus zorgen we er voor dat we zo nu en dan iets doen wat ons in vakantiestemming brengt. Buiten koffie drinken als het ook maar enigzins droog is, bijvoorbeeld (want dat doen we op vakantie ook), en samen op de bank een filmpje kijken dat door kind is uitgezocht. Tentje in de tuin. Boeketje uit de tuin op tafel.
  Wij gaan evenmin op reis dit jaar en het lijkt slecht met het werk van man, dus misschien wel jaren niet. Maar gelukkig wordt het weer zonnig einde van deze week (zegt men) en dan doen we gewoon een ijsje in de tuin. Belangrijkste is samen zijn.

 4. Hey, hier wordt ook volop gewerkt. Je bent niet alleen. Kun je misschien een kort tripje maken, een nachtje ertussenuit? Het heeft ons heel goed gedaan om even twee dagen helemaal weg te zijn. Verder hadden we een drukke klus-, werk- en andere verplichtingen-vakantie. Een last minute hotelkamer is zo geboekt.

 5. Goed voor jezelf zorgen als je het druk hebt en geen vakantie om naar uit te kijken. Wij gaan voo het eerst in lange tijd weer eens, maar daarvoor al een tijd niet meer. Plan gewoon dagen in waarbij je lekker niks doet; in bad, boekje, hopelijk zon erbij zodat je in de tuin kunt zitten. En dan ook echt helemaal niks hè, nog geen was in de machine! Kop ervoor, deze hobbel is straks voorbij en dan komen er ook weer relaxtere tijden 😉

 6. Wat goed dat je zo positief blijft!
  Hoe wij de drukke tijd doorkomen? Met een aftelkalender 😉 De kinderen plakken elke dag een stickertje en tellen zo af tot de vakantie. Vandaag en morgen nog en dan is het eindelijk zo ver.
  De afgelopen drie weken kon ik echt niet zonder mijn agenda (uitstapjes school, afscheidsdingetjes hier en daar, nog even helpen met vanalles..), niet zonder goede maaltijden en ook niet zonder goede nachtrust; op tijd naar bed dus 🙂

  1. Ik heb in dit soort periodes juist altijd trek in snacks, echt heel erg. Maar ik heb me tot nu toe goed ingehouden. Geen 'koopjes' meegesnaaid bij de kassa, geen kibbeling/snackbarvoer besteld, geen McDonalds, gewoon netjes gekookt of restjes uit de vriezer. Maar ohhh, wat zou een lekker vette échte friet met mayo er goed in gaan!

 7. Ik leef met je mee hoor, ook wij gaan niet op vakantie en dan is het niet zo leuk om alle mooie fot's en verhalen van andere mensen te horen. Maar ik ben er niet rouwig om, we weten waarom we niet gaan en we proberen er thuis wat leuks van te maken. Heb je nog wel een weekje vakantie van je werk (samen met je vriend) of zit dat er ook niet in dit jaar?
  Groetjes

  1. Helaas niet echt officieel, juist door de gedaalde inkomsten durf ik niet echt vrij te nemen. Maar we proberen wel wat rustiger aan te doen, dus werk wat beter in plannen en dan b.v. af en toe een middag of een avond écht vrij. Dat is dan wel geen week, maar ik werk liever even door en dat ik mijn hypotheek kan betalen en 's nachts slaap, dan vrij nemen en wakker liggen 😉 Niet dat het op dit moment al zo dramatisch is, maar er lijkt zoveel 'mis' te gaan in Nederland, dat ik wel het idee heb dat het zomaar eens op de loer zou kunnen liggen.

 8. hier alweer de 3e week schoolvakantie voor de kids. We gaan al jaren kamperen en zijn absoluut niet veeleisend (vorig jaar geweldig weer gehad, niet warm maar wel droog en heerlijk speelweer) maar dit jaar zijn we na 48 uur stortregen toch ruim een week eerder naar huis gegaan dan gepland.
  We hebben niet het gevoel dat we vakantie hebben gehad en bijgetankt zijn. Maar ach het komt zoals het komt.
  Dan thuis maar verplicht elke dag een ijsje, wat luxer en makkelijker eten, en spelletjes doen met zijn viertjes.
  Kwestie van jammer maar we gaan gewoon verder 😉
  Maar volgend jaar rijden we verder dan luxemburg.. 🙂
  groetjes Angela

 9. We hebben nu een drukke periode met werk, huis opknappen en vakantiekinderen die komen + nog wat dingen.

  Hoe komen wij drukke periodes door..

  Verstand op 0 en doorbuffelen!

 10. Wij hebben nu vakantie, maar ik merk er niet veel van. Ik kan mij niet echt ontspannen met een echtgenoot die stuiterend door het huis gaat.

  Maar we maken er het beste van.

  Liefs Frederique

 11. heel herkenbaar, maar ik vind dat je het heel goed doet hoor! momenteel werk ik bijna fulltime en is mijn vriend ook tijdelijk hulpbehoevend! ik troost mezelf met de gedachte dat we misschien in de toekomst tijd en geld hebben om tussendoor een weekje weg te gaan! en tot dan hebben we nog een of twee leuke goedkope dagjes uit gepland.. heb jij het spoordeelboekje al aangevraagd via ns? daar schijnen ook leuke bonnen in te zitten voor een dagje weg. sterkte en succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.