Woensdag: anti-uitsteldag

Jaren terug heb ik me eens ingeschreven voor FlyLady. Voor wie het niet kent: het is een soort online groep van mensen die – onder de bezielende leiding van FlyLady – proberen orde te scheppen in de chaos die huishouden heet. Het beginpunt is vaak een huishouden waarin je als een gek rondvliegt zodra er bezoek komt en helemaal niet op onverwacht bezoek zit te wachten. Het eindpunt moet een huishouden zijn waar je ook doorheen vliegt, maar dan omdat het allemaal zo soepel gaat. Aangezien het met opruimen steeds beter gaat en de grote verbouwingsklussen een beetje naar de achtergrond verschuiven, had ik het idee dat ik me maar weer eens in moest schrijven. De babystapjes zijn me nu nog wat te gek, maar ik lees wel regelmatig even een mailtje ter inspiratie.

Zo ook vandaag: woensdag blijkt bij de FLY-ers Anti-Procrastination Day te zijn, oftewel: Anti-Uitsteldag. Dat raakte een gevoelige snaar; ik ben namelijk een behoorlijke uitsteller. En één ding kwam direct bij me op: het schilderwerk. Op zich ben ik daar goed mee bezig, maar ik liep een klein beetje vast. De delen die nog geschilderd moeten worden, staan bijna de hele dag in de zon. Je moet het dus óf ’s morgens vroeg doen, óf ’s avonds. Als ik ’s morgens een deadline heb, komt er niets van en ’s avonds is niet ideaal, want lak droogt bijvoorbeeld niet zo snel. Als er dan allemaal dauw in komt te zitten, omdat het ’s nachts moet drogen, lijkt me dat niet ideaal.

Maar: het is vandaag woensdag, dus ondanks mijn deadline ben ik vandaag wél de ladder op te klimmen (hoog!!) en een deel te doen. Ook heb ik een lijstje gemaakt met dingen die nog geschilderd moeten worden. Het valt op zich mee, bij elkaar is het misschien een ochtend werk, maar je kunt het niet achter elkaar doen, omdat het verschillende lagen zijn. Ik wil in ieder geval vandaag ook nog lakken wat ik in de grondverf gezet heb, dan kan ik de ladder weer verplaatsen en verder gaan. Nu wel eerst even mijn deadlines halen en dan zo weer verder, als het weer nog een beetje mee blijft werken en ik ga zo door, moet het uiterlijk dit weekend af kunnen zijn. Perfect op tijd af voor het dak 🙂

Wat stellen jullie uit? En zou vandaag niet een mooie dag zijn om daar toch vast een babystapje in te zetten?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Ik volgde het enkele jaren terug ook, maar raakte niet wijs uit de vele mails, was daar al de helft van mijn vrije tijd aan kwijt. En toch heeft het hele systeem me vooruit weten te branden, ik hou er nog restjes van over en … helaas… werk ook ik nog altijd aan een programma voor efficiëntie in het huishouden (zie mijn logje van vandaag)

 2. Klinkt bekend hoor, uitstelgedrag. Maar vanochtend heb ik gelijk de was opgevouwen (dus niet in de mand laten zitten…), stof gezogen, wc's schoongemaakt. Nu is het zo weer tijd om dochter van de peuterspeelzaal te halen. Vanmiddag maar eens kijken wat er nog meer moet gebeuren.
  Succes met het schilderwerk.

 3. Ja, ook ik ben lid van Flylady. Heeft me enorm geholpen om de chaos de baas te worden. En geeft me ritme terwijl ik mijn werkritme kwijt ben.

  Was hangt lekker buiten, de eerste sollicitatiebrief is alweer de deur uit en vandaag inderdaad een aantal dingen doen die al langer om mijn to-do lijst staan.

  Hun moto – Doe het NU – is ook enorm inspirerend (voor een uitsteller zoals ik).

 4. Bedank voor je inspiratie, Heb net de laden in de vriezer ingedeeld zodat er voor de spulletjes voor onze kleindochter een eigen la is. Hebben een grote moestuin dus er is al van alles voor haar hapjes aan groente en fruit. Nu in de slaapkamer ramen lappen , dan zijn de uitstelklussen gedaan

 5. Ik heb ook altijd de neiging om uit te stellen. MAar ben aardig op schema voor de rest vna de week. De grote afstof en poets klussen zijn nog wel lastig maar ach er komt vast wel weer een tijd…

 6. Vandaag heb ik in twee uur twee wasmanden weggestreken, heerlijk dat dat klaar is, eigenlijk moet ik boven ook nog zuigen, maar ik denk dat ik dat ga uitstellen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.