Radiatorfolie: helpt dat wat?

Ik kwam op Genoeg.nl een berichtje tegen over radiatorfolie. Ik heb dit al wel eens gekocht, maar nooit toegepast. De variant die ik had gekocht (overigens volgens mij ook de enige die er was) moest je namelijk op de muur plakken. Dat werkte hier helemaal niet, omdat de muren achter de radiator 1) praktisch niet bereikbaar waren en 2) met een soort sierpleister gestuct zijn.

Deze radiatorfolie kun je echter aanbrengen op de radiator zelf en daardoor zou het rendement veel hoger zijn dan wanneer je het op de muur doet. Een rol van 7,5 meter lang (bij 50 centimeter) kost 19,50 en per meter zou je €5,70 per jaar besparen. Je zou in feite de prijs van een rol er binnen minder dan een jaar uit hebben. Nu denk ik dat die besparing ook deels gebaseerd is op de verwarming regelmatig aan hebben, iets dat we dus proberen te voorkomen, maar toch, de investering valt relatief laag uit en het comfortniveau zou hiermee wel weer een stukje omhoog gaan. Maar werkt het echt?

Er staat nog maar één (wel positieve) review bij, dus daar kan ik nog niet zo heel veel uithalen. Op BespaarBazaar lijken ze ook zoiets te hebben, met magneetband en wat duurder, maar wel met flink wat reviews. Heeft iemand van jullie ervaring met (dit soort) folie? Werkt het? En is het een beetje fatsoenlijk aan te brengen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.