Meevallers

Soms heb je dat wel eens, dan heb je aan de lopende band alleen maar tegenvallers. Maar meevallers volgen daar vaak ook wel op. Wij hadden de laatste tijd best veel tegenvallers. Het dak dat vervangen moest worden, waardoor we wel gedag konden zeggen tegen vakantie en buffer, doorlopende lekkage, drastische daling in inkomsten, niet betalende klanten, verstopte afvoeren, onderling ruzie door alle spanningen… nou ja, je kent het wel. Ik hoop van niet, maar iedereen heeft zo wel eens iets.

Maar deze week hadden we ook een fiks aantal meevallers, heerlijk!! Het begon met een flink bedrag dat we terug kregen. Dat was helemaal onverwachts en geeft de spaarrekening weer een flinke impuls. Bovendien hebben we dan in ieder geval iets achter de hand als het toch nog nodig is. We gaan immers binnenkort als laatste klusproject het huis dicht maken en dat moet wel gewoon doorgaan. Ik hoop natuurlijk dat we het er niet voor hoeven gebruiken, maar als het moet, dan is het er. Een hele geruststelling.

De tweede grote meevaller is voor mij zelf echt een fantastische. Ik werk aan huis en heb daar ook een werkkamer. Maar ideaal was het niet. Een prachtige ruimte, daar niet van, maar als ik er binnen kwam, zakte de moed me alweer in de schoenen. Niet netjes, niet opgeruimd, niet overzichtelijk… Zo ontzettend zonde. Ik heb al best vaak geprobeerd daar iets aan te doen, maar kwam steeds uit op dat mijn bureau eigenlijk te groot was voor de ruimte. Eerder was dat niet zo’n probleem geweest; dan haalde ik een nieuwe. Maar ik wilde wel graag een mooie en moet natuurlijk wel even realistisch blijven. Geld is op het moment eerst nodig voor buffer, verbouwen en aflossen, niet voor luxe dingen. En toen bleek er in mijn lieve familie een bureau over te zijn, dat precies was wat ik graag wilde én dat ik wel mocht hebben! Meteen opgehaald, met z’n tweetjes het hele kantoor opgeruimd en schoongemaakt en het nieuwe bureau geïnstalleerd. Het staat echt fantastisch, de ruimte is nu wél mooi ingedeeld en lijkt totaal niet vol. Er is ook nog lekker wat zitruimte voor de katten, dus dat is ook mooi. Hoeven ze ook niet steeds op mijn toetsenbord te liggen.

Het plan is nu om hier dagelijks even een opruim-/schoonmaakrondje te lopen en om het gewoon netjes en leeg te houden. Daarnaast wil ik proberen me meer aan werkdagtijden te houden, zodat het met de planning allemaal wat beter gaat. Ik heb nog een paar dingen die opgeruimd moeten worden en dan is het helemaal af. Ik zit nog wel te twijfelen over een draadloze printer met scanner erin. Nu heb ik twee losse apparaten, met bijbehorende draden. Ze zijn inmiddels vrij oud en waren ook niet heel duur. Het is alleen vooral met scannen vaak wel een gedoe, omdat ik die scanner dan eerst weer ergens vandaan moet vissen, aan moet sluiten, enzovoorts. Aan de andere kant, ook al kan ik het zakelijk kopen, het moet toch weer betaald worden. Daarover denk ik nog even na. Maar voorlopig ga ik heerlijk genieten achter mijn prachtige, opgeruimde, overzichtelijke bureau!

Hebben jullie onlangs nog fijne meevallers gehad?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.