Weer een stapje dichterbij

Aan het einde van deze maand is ons huis weer een stukje meer van ons. Op de hypotheekrekening stond weer €500, dus dat wordt overgemaakt naar de bank. Het lijkt misschien een druppel op de gloeiende plaat, maar het voelt ontzettend goed. Het was namelijk alweer een paar maanden geleden dat we wat konden aflossen en ik vind het altijd ontzettend leuk om weer al mijn lijstjes bij te kunnen werken. Bovendien is deze aflossing al redelijk speciaal, want hij brengt ons weer een stap dichter bij de volgende aflossing. En dat is een bijzondere, want nog één zo’n stap en het eerste getal van onze hypotheekschuld is niet langer een 4, maar een 3!

Overigens kijk ik dan wel vooral daar naar en niet naar het hele bedrag of hoe veel (beter gezegd: weinig) de aflossing is in verhouding tot dat hele bedrag, want daar word je weer niet zo blij van. Ik kijk dan liever naar de aflossing én bijvoorbeeld zo’n verandering. Da’s dan echt weer een psychologische grens waar we doorheen gaan. Nog een dikke maand wachten en dan kan ik ook zien hoeveel rente dat weer bespaart. Daarin zijn we al van €325 naar €273 gegaan, dus dat schiet ook lekker op.

Ik blijf lekker doorsparen voor de volgende aflossing, maar ik denk dat het nog even duurt voor die komt. Omdat we nu ook sparen voor een buffer én gewoon minder inkomsten hebben, gaat het niet zo hard meer. In oktober is het me wel gelukt om €303 bij elkaar te schrapen, maar of dat komende maand weer lukt, is de vraag. Standaard spaar ik maandelijks voor de hypotheek ongeveer €130, de rest komt van extra’s. Ik ga er in ieder geval voor om dit jaar onder die 4 ton uit te komen, dat moet toch te doen zijn. Desnoods lever ik mijn zakgeld er een keer voor in 😉

Waar ik wel benieuwd naar ben: vieren jullie elke aflossing, of is het feit dat er afgelost is op zich ook al een feestje?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.