(Moes)tuinmaandag op woensdag

Het is eigenlijk wat te laat, maar in navolging van heel veel andere bloggers ook hier nog even een update voor Moestuin Maandag, of in dit geval (Moes)tuin Woensdag. We hebben de afgelopen dagen niet stil gezeten en daardoor was er ook wat minder tijd voor bloggen.

Afgelopen weekend heb ik het eerste deel van mijn binnen opgekweekte plantjes in de moestuin gezet. Dit waren worteltjes, bieten, spinazie en prei. Daarnaast stonden de aardbeien en rabarber al even. De aardbeien lijken het over het algemeen redelijk te doen, van de rabarber heb ik het idee dat hij het nog wat moeilijk heeft (ik heb de plant ook direct ‘gescheurd’, maar dat was ook mijn eerste poging). De kleine plantjes hebben het ook nog wat zwaar, misschien was het toch te vroeg?

De reden dat ik ze al verplaatst had, was dat mijn bonenplanten zo hard gingen, dat die al het licht wegpakten. Ik had ook de bonenplanten kunnen verpoten, maar ik wilde niet dat mijn meest succesvolle opkwekers verloren zouden gaan, dus die zet ik komend weekend pas in de tuin. Ik heb wel vast een bonenrekje gemaakt, zodat ze er straks meteen in kunnen.

Daarnaast groeit er al best wat in de tweede bak. Door het plastic kan ik niet zo heel goed zien wát er nu precies opkomt, maar als ik het me goed herinner, dan is het de paprika, courgette, nog meer bonen en ik denk de komkommer. M’n bloemkool doet vooralsnog niets, maar wie weet komt dat nog. Het plastic eraf halen durf ik niet, want dan zul je zien dat een van de katten zich geroepen voelt om erin te gaan zitten. Dat trof ik laatst ook toen ik – stom, stom, stom – dacht dat ik een doosje met stekflesjes en kranten in de keuken kon laten staan. Ik dacht eerst nog dat de kat gewoon een bijzonder plekje uitzocht om te zitten, maar de houding en het geluid gaven ‘m vervolgens toch weg…

Dan nog de gewone tuin; de sering is verplaatst, evenals het andere boompje. Ik heb nog één hortensia die ik over wil zetten, maar daar ben ik nog niet aan toegekomen. De afgelopen dagen was het ook met werk weer vrij druk. Daarnaast hebben we weer wat dingen opgeruimd en vast wat leuke hoekjes gemaakt. Omdat we op het moment ook nog bezig zijn met de riolering en het leeg laten lopen van de vijver, willen we niet te veel extra klussen aanpakken, anders ben je met zoveel tegelijk bezig, dat schiet ook niet op.

Helaas even geen foto’s, het is hier nog behoorlijk nat en ik voel me niet echt fit, dus ik waag me eventjes niet buiten. Volgende keer hopelijk wel, van de boontjes in vol ornaat!

Doet jullie (moes)tuin het nog lekker?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
    1. Bedankt voor de tip! Ik had in de moestuin ook een stuk vrij gehouden om rechtstreeks in te zaaien. Ik zal eens op het zakje kijken of dat nu al kan, want dan kan ik daar maar beter ook niet te lang mee wachten, als ik nog wat wil eten 😉

  1. Rabarber heeft heel veel mest nodig daarom stond het in vroegere tijden altijd in de buurt van het buitentoilet 😉 Maar stalmest is ook prima!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.