Geld vliegt eruit, maar wel goed

Het geld vliegt er op het moment aan alle kanten uit! Gelukkig wel naar allemaal goede dingen. Zo kwam het grote geldschip waar ik al een paar maanden op wachtte vandaag binnen en heb ik maar liefst 3 aflossingen in 1 keer kunnen doen, waardoor de hypotheeksom weer met €1500 is gedaald. Ik moet eerlijk zeggen: ik moest wel even slikken toen ik dat hele bedrag overmaakte. We hebben namelijk ook nog een korte vakantie voor ons samen geboekt en had dat geld natuurlijk net zo lief gebruikt om daar helemaal nergens op te hoeven letten. Niet dat het dan allemaal op zou zijn gegaan, maar dat voelt natuurlijk wel hartstikke rijk, om dat op je lopende rekening te hebben.

Maar goed, verstandiger was om het gewoon in de aflossing te stoppen, dus dat heb ik maar gedaan. Het zou wel best kunnen dat dit voorlopig de laatste keer is dat er zo’n schip binnen komt, want het werk daar lijkt weer wat af te nemen. Door deze aflossing komen we voor het eerst uit op een hypotheekbedrag dat onder de executiewaarde ligt, zoals die was toen we dit huis kochten. Helaas is het nog wel zo dat 1500 euro op de bank heel rijk voelt, maar 1500 euro in je hypotheek lijkt op een klein spatje. Niet teveel over nadenken is denk ik het beste; het moet toch afbetaald worden, het gaat zeker weer op de maandlasten schelen en de verhouding van het hypotheekbedrag ten opzichte van ons inkomen wordt steeds gezonder. Da’s ook geen verkeerde ontwikkeling, dacht ik zo.

Ik heb ook het bufferbedrag op kunnen hogen naar mijn doel voor dit jaar. Daarbij ben ik even niet van de standaard verdeling uitgegaan, maar heb ik gewoon gekeken naar het bedrag dat daar nog voor nodig was. Ik wil namelijk wel wat extra ruimte houden op mijn lopende rekening, voor de vakantie. Omdat we qua tijd ineens de mogelijkheid hadden, heb ik er verder niet apart voor kunnen sparen. Op vakantie houd ik er echter niet van om dingen niet te kunnen doen in verband met geld. Ik hoef het echt niet weg te smijten, maar ik wil ook niet hoeven wikken en wegen of ik misschien attractie 1 bezoek, of toch attractie 2. Wie weet hoe lang het duurt (als dat ooit nog gebeurt) voor je er weer komt. Dan wil ik geen spijt hebben van iets wat ik niet heb gedaan, maar terugkijken op prachtige ervaringen. Volgens mij gaat dat overigens helemaal goed komen, want ik heb er verschrikkelijk veel zin in. Bovendien kijk ik natuurlijk thuis wel vast rond voor kortingscoupons, want dat kan ook behoorlijk wat schelen.

Ga jij wel eens spontaan op vakantie? En kies je dan voor iets in de buurt, omdat je bijvoorbeeld maar een paar dagen vrij hebt, of ga je ook gerust voor een verre trip?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

19 Comments
 1. spontaan op vakantie….. ik moet even nadenken. Nee… We plannen altijd de vakantie en manlief regelt de reis en alle zaken eromheen tot in de puntjes. Ik heb altijd zoiets van 'als we wat vergeten zijn (behalve belangrijke papieren) is wel te koop'. Natuurlijk is het wel zonde, een haarborstel kopen terwijl die thuis op de wastafel ligt maar soms kan het niet anders.

  1. Het is hier ook voor het eerst, omdat vriend ineens wat dagen vrij heeft, maar het is wel heel leuk, omdat je dan niet eeuwen uitkijkt, maar helemaal onverwachts binnen no-time in het buitenland zit! Het voelt gewoon soort als een verrassing.

 2. Onze vakanties zijn spontaan in de zin van: niet al in januari een zomervakantie geboekt maar echt last minute kan je het niet noemen als je in juni besluit dat je in juli ergens naar toe gaat,
  iig veul plezier tijdens je vakantie

 3. Ik probeer nu een bedragje apart te zetten voor uitstapjes later. Een paar honderd is het streefbedrag. Zodat we eens spontaan een paar nachtjes ergens heen kunnen

  1. Wij zijn 30 jaar gehuwd en zijn nog nooit op vakantie geweest zelfs niet voor een paar nachtjes….. We hebben er eigenlijk geen behoefte aan om 'weg' te gaan.liesbet

 4. spontaan op vakantie…
  is hier helaas niet mogelijk met twee kleine kinderen en een studerend vriendje. we zitten vast aan de schoolvakanties, en als we niet plannen vergeet ik geheid wat belangrijks. babymelkpoeder ofzo…

  1. Babymelkpoeder hebben ze in Afrika nog wel, dus dat kijkt me nou niet zo erg om te vergeten ( haha hoewel je natuurlijk niet je reisvoorraadje thuis moet laten liggen….)

  2. Manlief weet vaak pas kort van tevoren of er al dan niet werk staat en wij zijn sowieso geen mensen om al een half jaar vooruit te plannen.

   Vakanties regelen we meestal max 3 weken vooruit. Dat kan dichtbij zijn, maar ook een week Budapest 🙂

   Ik kan nooit zover vooruit kijken, dus ik raak er eerlijk gezegd altijd een beetje gestresst van als ik verr vooruit mijn vakantie / vakantiedagen moet plannen. Ik weet een half jaar van tevoren echt niet of ik lekker thuis wil blijven in de zomervakantie of dat ik liever naar Frankrijk of weetikveelwaar ga. Dat hangt oa van weer, energie enz af.

 5. Wat heerlijk dat jullie toch besloten hebben de vakantie door te laten gaan. Ik wens jullie dan ook een aantal heerlijke dagen, zonder dat je elk dubbeltje hoeft om te keren. Zoals ik al eens eerder zei; goed bezig!
  Fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

 6. Spontane vakanties bevallen me altijd het beste. zo heb ik 2 jaar geleden met collega's een weekend Barcelona geboekt, omdat er ontslag op de afdeling dreigde en de één in een nog slechtere bui verkeerde dan de ander. Eén collega gilde zit ik hier te grienen terwijl ik midden 50 ben, ik zou moeten genieten en op vakantie moeten gaan. Waarop ik zei; wat let ons laten we wat leuks gaan uitzoeken. Einde van de avond hadden we 6 meiden en een beregezellig weekend geboekt. Kan het iedereen aanraden en als je oplet ben je niet eens de hoofdprijs kwijt.

 7. kortingsbonnen kun je wel krijgen bijv. op marktplaats. Google dan in de straal van je vakantie adres. In de streek zelf waar je heen gaat hebben ze vaak de beste kortingsbonnen. Zo eens op 250 meter van de camping goede kortingsbonnen voor een attractie in de buurt gehaald

  veel plezier

 8. Eerst vielen mijn vakantieplannen in het water en zat ik drie weken in mijn eigen Gardenia. Ook lekker met een nieuwe hangmat. Maar toen er een aantrekkelijke reis naar Brazilie over mijn Ipadscherm schoot, was het vriendin sms'en, werkgever mailen, en binnen twee uur hadden we tickets geboekt. Dinsdag ga ik en drie weken geleden boekte ik. En nooit eerder bedacht dat ik eigenlijk naar Brazilie wilde. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.