15 kleine stapjes naar een leuker leven

In kleine stapjes naar een leuker leven. Wie zegt dat het allemaal groots en meeslepend moet zijn? Het kan soms juist makkelijk.

Ik vind internet een uitkomst. Je kunt er eigenlijk alles mee. Je kunt je geld verdienen met internet, je kunt opzoeken hoe je lekker eten klaar moet maken, hoe je uit je dip komt, hoe je het beste kunt sporten, hoe je beter kunt slapen of hoe je je gezondheid kunt verbeteren. Het enige risico is dat je blijft lezen, maar vergeet te doen. En uiteindelijk is dat ook nodig. Je kunt zoveel lezen als je wilt, maar als je niet gaat DOEN, dan gebeurt er niets. Daarom deel ik vandaag 15 kleine stapjes voor een leuker leven met je.

Van dromen naar doen

De meest toegankelijke manier om dan ook wat te doen, is door met kleine stapjes te werken. En die hoef je dan gelukkig ook weer niet allemaal zelf te bedenken; ook daar zijn weer lijstjes voor die je kunt lezen 😉 Maar wel zo behapbaar, dat het doen bijna vanzelf volgt. Want ik merk wel dat des te meer je leest, des te moeilijker het wordt om bepaald ‘slecht’ gedrag vol te houden. Zo smaakt een grote zak snoep me steeds minder goed nu ik weet wat erin zit en wat voor gevolgen (hoofdpijn/buikpijn/lamlendig gevoel) het eten heeft. Niet dat ik er dan altijd vanaf blijf, maar er is wel een bepaalde bewustwording die het maken van keuzes steeds makkelijker lijkt te maken.

Dus: vandaag een (hopelijk) inspirerend lijstje met wat kleine stapjes om je leven leuker te maken!

15 kleine stapjes om leuker te leven

1. Lach, ook als je je even helemaal niet vrolijk voelt. Of eigenlijk: vooral dan!
2. Snack gezond, bijvoorbeeld met hele pure chocolade
3. Beweeg meer, bijvoorbeeld door je auto buiten het centrum (gratis!) te parkeren en naar de stad te lopen
4. Bedenk een Plan B. Als je baas je zou ontslaan, wat zou je dan doen? Alleen al het paraat hebben van zo’n plan geeft meer rust en zorgt ervoor dat je zo’n situatie beter kunt hebben
5. Beperk je social-media-tijd. Realiseer je goed dat veel mensen b.v. op Facebook een ‘perfect plaatje’ neer willen zetten, wat niet altijd spoort met de realiteit. Daar kun je je rot om gaan voelen, of je kunt jezelf er iets minder aan blootstellen en aan de slag gaan met je echte leven
6. Maak een wandeling in de natuur. Dat is goed voor je immuunsysteem en verbetert ook nog je geheugen
7. Ga tijdig offline. Probeer een of twee uur voor je naar bed gaat geen gebruik meer te maken van elektronische apparaten. Je slaapt beter en je komt meer tot rust
8. Was je beddengoed tenminste één keer in de week. Al het stof wat erin terecht komt is niet echt bevorderlijk voor je nachtrust
9. Ontdek ander zoet. Als je ook graag wat zoets hebt, bekijk dan alternatieven, zoals maple syrup en agavesiroop. Prima geschikt om zelf mee te bakken en een stuk gezonder dan witte kristalsuiker
10. Eet verstandig. Ontdek welke voedingsmiddelen je hoofdpijn geven of je juist beter doen voelen. Bessen zijn bijvoorbeeld ideaal voor een snelle oppepper, terwijl bepaalde oude kazen je hoofdpijn op kunnen leveren. Sta hier eens bij stil en probeer je te richten op dingen die niet alleen lekker zijn, maar ook goed voor je.
11. Maak het jezelf gemakkelijk. Je hoeft niet altijd de beste te zijn, het beste te doen en het iedereen naar de zin te maken. Je mag ook best een beetje lief voor jezelf zijn
12. Verwen jezelf met warme, zachte sokken of sloffen. Als je voeten warm zijn, kun je makkelijker ontspannen. Verwen jezelf dus eens met een extra zacht of warm paar, zeker nu de winter eraan komt!
13. Kijk naar wat je hebt en werk aan wat je wilt. Je hebt met een dak boven je hoofd en eten op je bord al veel meer dan een groot deel van de wereldbevolking en als je wat wilt, dan zijn er vaak toch nog allerlei mogelijkheden om daar iets aan te doen. En wie weet verandert je doel onderweg wel!
14. Richt je op positieve dingen. Het is soms zo makkelijk om mee te gaan in negativiteit, maar het brengt je uiteindelijk niets en kost je alleen maar tijd en energie
15. Lees of bekijk inspirerende dingen. Die geven je soms net dat zetje in de juiste richting

Welke dingen kun jij hier nog aan toevoegen? En waar heb je zelf het meeste moeite mee?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Ik vind de punten 1-2-3-7-12-13-14 voor mij van belang.
  Ik heb zelf erg veel moeite met nummer 1
  Als ik niet goed in mijn vel zit en aan het piekeren ben
  Kan ik het niet opbrengen om te lachen dan heb ik een heel slecht humeur en dat duurt tot de volgende dag en dan kijk ik overal weer positiever tegen aan.
  Ik probeer jou punten toe te passen dank je

 2. Blijf positief denken! Wat er ook gebeurt! Voor bijna elk probleem is er wel een oplossing, als je dit maar wilt zien en er voor wilt gaan. Ik heb zelf een aantal jaar geleden ook in de put gezeten maar ben ik er zelf weer uitgekrabbeld….met dank aan mijn 2 kleine kindjes….want daar deed ik het voor. Dus, positief blijven….

 3. mijn positieve punt kan ook gelijk een nadeel zijn, ik ben heel erg goed in loslaten en de boel de boel laten.
  Helaas zie ik te laat in dat de teugels weer strakker moeten. Dit op zowel opruimen danwel afvallen, danwel afspreken met vrienden. Alhoewel ik bij de laatste gelukkig wel een potje kan breken, heb er zelf ook geen moeite mee om na een tijdlang weinig kontakt ineens weer intensief kontakt met iemand te hebben.

 4. De computer wegleggen 's avonds, das een lastige. Heb ook de rust niet meer voor boeken, sinds de kinderen.
  Ik heb alleen maar vrienden op feesboek die net zo'n rotleven hebben als ik, dat scheelt.

  Mooi lijstje, denk dat t voor iedereen wel werkt, die dingen. En ga naar buiten, ook als het regent. Van achter de ramen lijkt het weer altijd veel slechter 🙂

 5. Heel veel kleine stapjes zijn samen ook een grote stap. Met zoveel goeie tips kun je veel verzetten. Dank je wel voor het delen…
  Ik wens je een fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 6. Speel en maak plezier! Al ben je 80, speel en maak plezier! Ga gekke hoedjes passen met je beste vriendin, dans, lach, zing mee op de verzamelcd van het Goede Doel (of zo…), maak grapjes met andere mensen en doe vooral wat je leuk vindt en laat je niet beperken door andere mensen!

 7. hier ook een reactie van mij. ik heb al heel veel nare dingen mee gemaakt en zit nu weer even in een dip omdat ik niets kan doen. hopelijk gaat ook dat weer voorbij. ik wil altijd wel vooruit blijven kijken, maar dat valt niet altijd mee. maarja bij de pakken neer blijven zitten is ook niks, ik ga maar blogs bekijken dat geeft toch wat afeiding. fijn weeken en groetjes riet.

  1. Veel sterkte, hopelijk voel je je snel weer beter! Misschien beginnen met een paar puntjes uit dit lijstje, om te kijken of je jezelf toch weer een zetje de goede richting in kunt geven? Al is het maar even, dat heb je dan toch weer binnen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.