Vaste telefoon: what to do?

Esparta Palma, Flickr.com

Ergens begin dit jaar heb ik het vaste telefoonnummer opgezegd. Door ‘omstandigheden’ moest het toch weer aangesloten worden en sindsdien heb ik weer vaste telefoon. Ik gebruik het alleen niet. Héél af en toe word ik eens gebeld, maar gelukkig komt dat zelden voor. Ik had altijd iets van 5 toestellen in huis (slaapkamer, boven voor, boven achter, kantoor, kamer), maar dat aantal is al gereduceerd naar 2 exemplaren. En over die 2 twijfel ik nu ook wat.

Omdat ik straks met het kantoor aan de slag wil, ben ik vast wat aan het opruimen. Eén van de redelijke doornen in mijn oog betreft de snoerenmassa. Nu kun je daar in een werkruimte niet helemaal onderuit, ik werk nu eenmaal op de computer, gebruik een printer, heb een modem, enzovoorts. Maar wat weg kan, verwelkom ik wel heel erg. Nu is de computer (behalve stroom) al draadloos, hetzelfde geldt voor de printer. Nog niet draadloos (genoeg) zijn telefoon, speaker en modem. Aan de modem is niet zoveel te doen, de speaker staat op het vervanglijstje, want werkt toch niet optimaal meer en de telefoon… die kan volgens mij wel weg.

Als er toch niemand belt, wat zou ik dan twee telefoons hebben? Eentje in de kamer is meer dan genoeg. Die hoor ik dan wel niet als ik aan de voorkant aan het werk ben, maar dat is wel net zo rustig. Scheelt in ieder geval draden en ook nog energie. Nu moet ik alleen even checken of dat toestel niet net een basistoestel is waar andere dingen op aangesloten zijn, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik straks ook offline ben…

Hebben jullie nog een vaste telefoon? En heb je meerdere toestellen, of vind je één wel voldoende?

Volg jij Lekker Leven Met Minder al op Facebook?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Ik heb een vaste telefoon die regelmatig gebruikt wordt.
  Als ik zelf bel 0900 nummers, geen batterij gedoe.
  Mensen bellen liever op vaste telefoon, dan weten ze dat ii niet ergens onderweg hoef te bellen en dat ik rustig thuis ben en de tijd heb om te bellen. Ik jaag hen niet op kosten.

  Ik geef mijn vaste lijn op aan bedrijven, want met het mobiele nummer neem ik voor onbekende nummers op met de naam van mijn bedrijf en dat klinkt vreemd.

  Je computer is draadloos. Je maakt back uos in the cloud denk ik dan. Ik maak het liefst back uos op de externe harde schijfb in verband met big brother. Ik moet hoog nodig weer eens een back-up maken.

  Welke cloud gebruik jij?

 2. Ik heb een vaste telefoon omdat daarmee bellen stukken goedkoper is dan via mijn mobiele telefoon. Daar betaal ik 10 euro per maand voor alle telefoontjes (behalve betaal nrs, maar die bel ik nauwelijks, zoek eerst het gewone nr op). Dat ben je ook al kwijt aan mobiel met een kleine bundel.

  En verder ook bij bedrijven die krijgen mijn vaste nr en dus mijn antwoordapparaat want onbekende nrs neem ik niet direct op. Niks inspreken, dan is het ook niet belangrijk.

 3. Ik heb een vaste telefoon, voor 2 euro per maand bij mijn totaalabonnement…bellen doe ik zelden, eigenlijk alleen voor noodgevallen. Ik heb ook een mobiel, die ik eens per half jaar voor vijf euro oplaadt.
  Als men mij moet bereiken dan liever via de mail, en dat weten de mensen. Mail kan ik in alle rust beantwoorden, een telefoongesprek vind ik lastiger.

 4. Zelfs nog twee vaste nummers, 1 privé en 1 zakelijk en drie toestellen, 1 privé en 2 zakelijk (1 beneden en 1 boven). Voor de kosten hoef je het tegenwoordig niet meer te laten, bij een combi abonnement is de telefoon (praktisch) gratis. Daarnaast ben ik m'n mobiel nog wel 'ns kwijt en dan bel ik gewoon even met m'n vaste nummer naar de mobiel ;). Qua backup in the cloud McAfee en KPN en dan af en toe ook nog een "normale" backup.

 5. Ik heb nu 1 jaar geen vaste telefoon meer. Alleen een 06.
  Bij tele2 een sim only abonnement voor 5 euro per maand. 200 min bellen/sms.
  Dat is genoeg voor mij. Ik heb geen bedrijf.
  Internet heb ik ook via tele2, 20 euro per maand. T.v. kijken doe ik op de laptop, dus daar geen abonnement voor.
  Groetjes
  See

 6. ik heb geen vaste telefoon. vanaf dat ik op mezelf ben gaan wonen zag ik er werkelijk het nut niet van in om een vaste telefoon te kopen (toestel, abbonnement etc) naast mijn mobiel die ik al had.. ik bel toch niet veel dus zouden alleen maar onnodige extra kosten zijn..

 7. Wij hebben 2 toestellen. Een in het atelier en een in de woonkamer. Mijn gsm gebruik ik alleen privé om te whatsappen en te sms'en. Toen mijn moeder nig leefde hadden we ook een toestel naast ons bed.

 8. Ik heb een vaste telefoon. Die heb ik na jaren weer genomen omdat ik soms gebeld werd door organisaties die niet snapte dat mobiel betekent dat je ook niet thuis hoeft te zijn om de telefoon te kunnen aannemen. Ik kreeg echt een keer te horen, "U heeft er een brief over gehad, kreeg ik een keer te horen, daar staat het in, kunt u die er even bij pakken?" Nou, nee, ik loop in de stad. En dan toch doorgaan over dat ik de brief erbij moest pakken.

  Toen dit vaker zo gebeurde heb ik weer vaste telefoon genomen en krijgen organisaties en bedrijven mijn mobiele nummer niet meer, hoe graag ze dat ook willen. Ik heb 1 telefoon in huis, naast mijn mobiel. Dat vind ik wel genoeg.

 9. ikzelf nooit ene gehad eigenlijk en bellen doe ik ook niet zoveel en de gsm (eentje van 49 euro) vind ik makkelijk en overal (allee bijna toch) bereikbaar wat moet een mens nog meer hebben

 10. Wij hebben nooit een vaste lijn gehad en zijn ook niet van plan om er één te nemen. Ik heb een oude gsm waarmee ik kan bellen en smsen en voor mij is dat voldoende. Ik bel zelden en stuur max 2 smskes per week.
  Mijn moeder heeft een vaste lijn waarbij ze na 17 u en in het weekend gratis belt zowel naar vaste lijnen als naar gsms. Als ik mijn moeder wil spreken, bel ik met mijn gsm naar haar gsm. Ik laat twee keer rinkelen, leg toe en zij krijgt op haar gsm een gemiste oproep van mij. Zij belt me dan terug want het is toch gratis na 17 u…. Ik zie er niet echt het nut van in om een vaste lijn te nemen liesbet

 11. Vorig jaar vaste lijn opgezegd ivm verhuizing en in nieuwe huis geen vaste lijn genomen.
  Ik bel via laptop met programma Voipbuster. Totaal per jaar ongeveer 40 euro, dan ben je eerst een groot aantal gratis dagen en dan verbel ik eerst deel beltegoed van 10 euro, dan weer 10 euro bijkopen en weer gratis dagen bellen.
  Met mijn moeder doe ik het ongeveer als Liesbeth maar dan andersom, zij laat mobiel rinkelen, ik zie wie het is en bel terug.

 12. Wij hebben een vaste telefoon, want ik heb de schurft aan mijn mobieltje. Ik bel ook nooit iemand op z'n mobieltje, want dan zijn ze misschien niet thuis, en dan stoor je ze toch lijkt me?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.