Sociale media, comfortzone en uitdagingen

Beste gelezen blogs van 2015Op het eerste gezicht lijkt het een beetje dubbel: na mijn Facebook-fast en verminderde online aanwezigheid merk ik dat ik de ‘aanwezigheid’ van Lekker Leven Met Minder op sociale media juist wél aan het aanzwengelen ben. Een poosje terug heb ik daar een Facebook-pagina en Twitter-account voor aangemaakt.

Maar eerst even een paar stappen terug: toen ik ergens in 2010 met dit blog begon, had dat eigenlijk voornamelijk één reden: het leek me een geweldige uitlaatklep. Ik wist wel van de mogelijkheden om via een blog passief inkomen te genereren; in Amerika lijkt bijna iedereen het te doen. Daar wat mee experimenteren leek me zeker interessant, maar of dat nu zou werken voor een ‘persoonlijk’ blog…

Fast-forward naar 2014: in het afgelopen bijna-jaar is er echt van alles in een soort stroomversnelling gekomen. Prioriteiten zijn veranderd en hoewel het soms lijkt of er nog van alles hetzelfde is, denk ik dat als ik de *ik* van augustus 2013 naast die van augustus 2014 zou zetten, ik een wereld van verschil zou zien. Niet alleen aan mezelf, maar ook aan wat ik doe. En het (voor mij) leuke is dat het bloggen wél gebleven is. Sterker nog, dat is eigenlijk alleen maar leuker geworden. Hoewel ik er niet helemaal de vinger op kan leggen, heb ik het idee dat mijn posts over het algemeen wat veranderd zijn en de reacties ook. Die waren overigens altijd al behoorlijk leuk, maar nu zetten ze me regelmatig nog meer aan het denken, op een goede manier dan.

Dat laatste geeft me steeds meer een zetje in de richting om te kijken naar wat ‘dit’ verder nog zou kunnen worden. In het begin hield ik zo’n beetje alles op afstand, om vooral maar compleet anoniem te kunnen blijven. Na verloop van tijd liet ik hier en daar een proefballonnetje op, installeerde ik Google AdWords en besloot ik begin dit jaar ‘officieel’ met advertorials te beginnen. DOODENG. Maar ook wel positief. Verschillende bedrijven meldden zich aan, zonder dat ik er echt achteraan ging. En de reacties erop vielen me ook alles mee. Nu scheelt het natuurlijk ook dat er niet elke week eentje op staat, maar toch.

En nu ik dus wat meer met toekomstplannen bezig ben en me wat meer op mezelf probeer te richten, in plaats van mee te gaan in de waan van alle dag, borrelen er ineens weer ideeën op. En kansen. En uitdagingen. Die ik overigens normaal gesproken keihard uit de weg zou gaan, maar laten we eerlijk zijn: over het algemeen hebben mensen meer spijt van dingen die ze niet hebben gedaan, dan van dingen die ze wél gedaan hebben. En tot nu toe heeft het uit-mijn-comfortzone me al heel veel gebracht, op verschillende vlakken.

Natuurlijk mag dat best stapje voor stapje (vandaar Facebook en Twitter, laagdrempeliger kan het bijna niet voor een anonieme blogger 😉 ), maar ik heb nu wel zin om er mee aan de slag te gaan. Omdat het kan en omdat het leuk is, niet omdat het moet. Gewoon om eens te kijken wat ik ergens van zou kunnen maken als ik wat meer op de voorgrond zou durven treden en zou doen wat ik kan, in plaats van altijd aan de veilige kant te blijven door vooral dingen te doen die ik eigenlijk met m’n ogen dicht ook wel zou kunnen doen.

De eerste stap heb ik in ieder geval al gezet door dit stukje te schrijven. Op één of andere manier voelt dit ook weer een beetje als ‘met de billen bloot’, maar dan anders. Maar ondanks de kriebels voelt het ook wel goed. En daar gaat het uiteindelijk om. Ergens in de 19e eeuw zei Alfred Lord Tennyson het al: ”Tis better to have loved and lost, than never to have loved at all” en datzelfde geldt volgens mij voor proberen: het is beter om iets te proberen en er niet in te slagen, dan om nooit wat te proberen.

Ga jij uitdagingen altijd met open armen aan, of heb je – net als ik – blijkbaar toch wat nodig om toch in beweging te komen?

Volg Lekker Leven Met Minder ook op Facebook!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. Eerlijk gezegd kom ik niet zo snel uit mijn comfortzone. Durf het niet goed.
  Knap dat jij het nu toch doet en dat je merkt dat het je wat oplevert.
  Facebook en twitter heb ik niet dus daar zal ik je niet volgen. Ik hoop dat je ook hier blijft schrijven want zou jammer zijn als je hier verdwijnt…wie weet kan ik nog iets van je leren over het uit de comfortzone stappen.

  1. Nee hoor, ik ga nergens heen! Dit blog blijft de basis en ik wil o.a. FB en Twitter nu meer gebruiken om het bereik wat groter te maken. Dus daar hoef je niet bang voor te zijn 😉 En ik ben normaal ook niet zo van uit m'n comfortzone stappen, tenminste, niet uit mezelf. Op zich ben ik meestal overal wel voor in, maar moet dan wel net even een zetje krijgen. En nu geef ik mezelf steeds vaker dat zetje en dat is eigenlijk wel heel leuk, want anders gaan er soms toch dingen aan je neus voorbij, omdat je zit te wachten op een ander. Zonde natuurlijk 😀

 2. Ik ben heel blij dat je nog steeds plezier hebt in het bloggen en dat het niet alleen maar zakelijk gezien wordt… Het blijft ook heel leuk om reacties te krijgen en als ze je nog aan het denken zetten ook, op positieve manier, dan is dat helemaal mooi…
  Lekker doorgaan zo dus…
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  1. Klopt, dat vind ik dus ook! Je krijgt vaak zoveel reacties vanuit verschillende hoeken, waardoor je dingen ook makkelijker van verschillende kanten kunt bekijken. En de positiviteit erin vind ik ook geweldig, zeker op de momenten dat ik dat zelf even wat minder ben. Dan voelt het wel heel warm als hier dan allerlei mooie reacties komen. Jij ook een fijne dag!

 3. Je schrijft leuk, ga door en je hebt gemerkt hoe we meedachten met je kachels. Extra inkomen is altijd leuk. Zo passief is dat inkomen niet. Je moet iedere keer nieuwe blogjes bedenken. Best een klus.

  1. Nee, daar heb je ook weer gelijk in 🙂 Maar werkdingen doen waar ik geen zin in heb voelt totaal niet als passief. Alhoewel… als ik bedenk hoe lang ik dan ergens tegenaan kan zitten hikken… heel actief is dat dan ook weer niet…

 4. Ik heb na lang aandringen van vrienden/familie een facebook account (een lege) er staat niets in, geen foto van mijzelf, wel mijn naam (is verplicht logisch) ik ben niet naar school geweest 😉 ik werk nergens 😉 en spaarzaam wordt ik vriendjes met iemand. Ik twitter niet en blog wel. Overigens ook anoniem. Ik kijk goed wat ik zelf plaats op mijn blog en plaats ik een reactie bij een mede-blogster dan blijf ik vriendelijk. Iemand onderuit halen met een kwetsende opmerking vind ik niet nodig. Reclame op mijn blog heb ik niet, geen behoefte aan. Ik verdien al geld genoeg 😉 En wat een ander (jij) doet dat bepaal je lekker zelf. Ga zo door!!

  1. Mocht je het willen; zelfs je naam kun je nog wel aanpassen. Volgens mij heb ik nog ergens een account onder de naam Tut Hola 😉 Moest toen ergens voor, niet omdat ik zo graag het internet vervuil met m'n aanwezigheid.

   En inderdaad; iedereen moet zelf mooi bepalen wat 'ie doet, dat vind ik sowieso meestal wel van anderen, maar voor mezelf is dat nog wel eens een uitdaging.

  1. Voor mezelf werkt het redelijk om een beetje m'n eigen dingen in de gaten te houden, maar wel met mate. Dus niet steeds in die timeline lurken en al helemaal niet doorklikken, want dan ben ik meestal weer een hoop tijd armer en een hoop non-informatie rijker…

 5. Ik heb vorige week voor de vijfde keer sinds korte tijd een verzoek voor een interview gekregen. Ik doe het niet puur ook uit bescherming van mijn gezin en de wens om anoniem te blijven.

  1. Dat soort dingen zijn voor mij inderdaad ook nog even een stap te ver. Ik doe ze af en toe in het kader van m'n werk, maar moet daarvoor al een drempel over. Wie weet verandert dat nog, maar voorlopig waarschijnlijk niet…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.