Een kast vol kleren…

… en niets om aan te trekken! Dat ‘probleem’ doet zich bij mij vooral in de winter voor. Dan komen de meeste niet-meewerkende-factoren namelijk bij elkaar:

– Ik heb het het liefst héél warm
– Ik ben heel precies in wat ik wel en niet wil, en wat ik wél wil is vaak moeilijk te vinden
– Ik houd niet van daadwerkelijk een dag de stad in om kleding te gaan kopen, dan heb ik vaak na anderhalve winkel al geen zin meer om wéér m’n kleren uit te trekken en iets te passen. Zeker niet in de winter, als ik al meer aan heb dan normaal
– Ik let nog steeds niet zo goed op combinaties. Dan heb ik een hele collectie mooie kledingstukken, maar echt bij elkaar passen doen ze dan niet echt
– Het aanbod ‘klein, maar fijn’ lijkt in de winter minder groot te zijn en ik voel er ook niet veel voor om als een soort rolmops met een hoofd erop rond te lopen. Dat in combinatie met punt 1 = niet ideaal.

Ik vrees echter dat ik toch echt een keer de stad in zal moeten. Amsterdam ofzo, zodat ik de grootste kans heb om te slagen. Als het daar niet is, waar dan wel? Of een keertje naar Groningen, daar hebben ze dan wel minder, maar ben ik wel weer goed bekend. Voorlopig houd ik het wel even bij mentale voorbereiding en zal ik eens een lijstje maken met dingen die mijn garderobe wat samen kunnen binden. Dat roep ik heel vaak, maar ik doe het eigenlijk nooit. Ja, of ik maak het lijstje en doe er vervolgens niets mee als ik ergens ben. En dan misschien ergens in november ofzo…

Of ik moet eerder tóch weer gewoon makkelijk online kunnen slagen. Hoewel ik dan meestal toch weer een beetje op dezelfde dingen uit kom… Nou ja, ik zie het wel, de kast opruimen vond ik nu al heel wat. En als er maar genoeg gaten ontstaan, dan motiveert dat vast wel om goed aan te vullen.

Hebben jullie genoeg winterkleding, of mag je ook nog op pad? En hoe pak je dat dan aan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!
– See more at: http://www.lekkerlevenmetminder.nl/#sthash.7L6bENk0.dpuf
Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!
– See more at: http://www.lekkerlevenmetminder.nl/#sthash.7L6bENk0.dpuf
Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

19 Comments
 1. Toevallig ben ik ook net begonnen met inventariseren van mijn kleding. Ik had hetzelfde probleem en ben nu meer structuur aan het aanbrengen. Tip: trek een middag uit om thuis al je kleding te passen met pen en papier er naast. Schrijf op wat er aan bepaalde kledingcombinaties ontbreekt en je dus zou moeten kopen. Liefst met kleur erbij. Je kunt dan veel gerichter winkelen. Schoenen en laarzen koop ik altijd online omdat ik dan thuis kan uitproberen of ze echt goed passen en ook echt goed combineren bij de kleding waar ik ze bij wil dragen.
  Maak een basis (bijvoorbeeld jeans, zwarte broek, grijze jurk, ik zeg maar wat) en zorg dat je daar de goede schoenen/laarzen bij hebt. Een stapeltje basis t shirts/hempjes en wat vesten, dan ben je al een heel eind.
  Succes!

  1. Dat is wel een hele goede ja. Die basis heb ik ook nog niet echt op orde, dat vind ik vaak weer van die saaie dingen. Zo moet je het alleen juist weer niet zien; het is een basis, waar je dan mooiere/andere dingen bij kunt dragen…

 2. hier gaat t precies t zelfde.. maar ik shop dan wel online, met kids gaan shoppen voor mezelf gaat m niet worden. geen tijd voor en niet leuk (ben ook na 2 winkels al zat, heb dan ook nauwelijks kleding gezien als de ids mee zijn, ben dan constant met hen bezig :p)
  online gaat redelijk maar ik ben ook slecht in combineren etc :p
  ik ben ook totaal niet van de sjaaltjes en accesoires.. dus ik moet t wel hebben van wat leuke kleding en geen basis dingen. werk ook vanuit huis. hoef niet heel netjes, maar echt oud/lelijk/versleten vind ik ook weer niet kunnen.. lastig soms :p nieuwe kleding thuis aan vind ik soms ook zo zonde.. broeken slijten hard op de knieen omdat ik veel bij de kids op de grond zit enz. vind dure kleding sowieso zonde bij mij (in tsrhits soms al snel gaten en broeken slijten dus ook hard) nee shoppen is niet mn hobby maar een noodzakelijk kwaad :p

 3. via een ander blog kwam ik bij je terecht en gelijk maar even reageren 😉
  ik ben 58kg afgevallen en was dan ook wel toe aan nieuwe kleren. Ben nog niet zo lang geleden in Amsterdam geweest maar vond dat bar tegen vallen hoor. Ik kijk vaak op marktplaats (Afgelopen week had ik op de site van C&A een jas gezien voor mijn jongste maar vond m te duur (40.-) ging op marktplaats kijken en daar stond precies dezelfde jas voor omdat het te groot gekocht was, 1x gedragen. 10- geboden en gekregen! ) of op de online winkels van M&S Miss Etam ed , kijk ik wat daar in de aanbieding staat en ga dan naar de winkel om te kijken of het daar ook hangt. Maar vaak zorg ik dat ik 50.- bij me heb voor als ik ergens loop en iets zie want dan kom ik juist vaak iets tegen wat ik leuk vind voor mezelf of voor 1 van de kinderen. Succes met de aanschaf van je nieuwe garderobe 😉

 4. Ik heb ongeloofelijk mazzel met kleding, er komt nogal eens wat vanzelf mijn kant op. En dan ook nog in merken die ik zelf te kostbaar vind, echt luxe dus. Daarnaast koop ik graag bij de kringloop. Een dag ergens gaan winkelen voor kleding werkt niet voor mij, dat gepas, kleding aan en uit en dat in een andere winkel ook weer… pfff, teveel gedoe. Ik heb meestal wel in mijn hoofd als ik nog iets nodig heb en kijk dan wat om me heen als ik toch ergens ben. Deze winter kan ik voorlopig nog steeds niet naar de winkels en dat is eigenlijk prima. Ik blijk genoeg te hebben.

 5. Afgelopen week al mijn winterkleding uitgezocht.
  Alles gepast, combinaties gemaakt en opgeschreven wat er nog ontbreekt.
  Voornamelijk buitenkleding, een lijstje gemaakt en eind van de maand als ik in Berlijn dus gericht winkelen, ik houd namelijk niet echt van winkelen, maar op deze manier goed te doen.
  In Duitsland is kleding goedkoper, vandaar.

  1. Is de kleding daar ook een beetje leuk? 'Vroeger' liepen ze daar altijd een paar jaar achter en was het niet echt (vond ik dan) heel erg vlot. Maar misschien is dat tegenwoordig anders? Dan vind ik een dagje naar Duitsland namelijk ook nog wel een idee. Eigenlijk wilde ik ook nog een keertje naar Berlijn toe…

 6. Heb net lekker ingeslagen bij de Makro (wat goedkopere kleding) en bij Bataviastad (daar ging ik voor de duurdere winkels). Ik heb nog niet alle setjes compleet, maar ik schiet nu lekker op.
  Ik nam wel de kleding mee waar ik nog wat bij moest hebben. Dat werkt voor mij het beste.

  1. Bataviastad vind ik ook wel leuk om af en toe even te kijken, vooral op doordeweekse dagen is het daar niet zo heel druk en kun je tenminste even een beetje normaal door lopen. Misschien binnenkort nog maar een keertje heen!

 7. Ik ben gek op shoppen! (toch is mijn kledingkast leeg.. oeps) Zorg ook altijd dat ik wat basis kledingstukken heb die overal bij matchen: spijkerbroeken, zwarte maillots, zwarte trui, zodat ik altijd iets heb wat matcht.

 8. Ik heb de laatst alle winterkleding weer voor de dag gehaald en de echte zomerkleding weggeborgen. Dat zijn goede momenten om te kijken of er voldoende setjes te maken zijn die niet alleen op kleur maar ook op stijl bij elkaar passen – handig voor zakelijke afspraken en dergelijke. Ik ben niet van de accessoires dus draag graag mooie jasjes of vesten op een basis broek, dan is het toch netjes. En voor als het echt koud is thuis, heb ik een aftandse coltrui van dikke wol, die me prima warm kan houden in combinatie met zelfgebreide sokken. Op kantoor is het altijd warm, voor de reis onderweg kan ik desnoods een panty onder de nette broek doen.

 9. Ik draag veel van mijn zomerkleding ook in de winter in combinatie met een vest of jasje. Alleen de broeken eigenlijk niet. Ben momenteel aan het afvallen en heb net vorige week een mooie zwarte broek gescoord bij de kik in Duitsland voor 13 euro. Geef sowieso niet veel geld aan kleding uit. Probeer zo min mogelijk met de mode mee te gaan. Met accessoires leef ik me meer uit om het passend te krijgen. Ga nu zo min mogelijk kopen omdat ik nog een paar maten kleiner wil.

 10. Ik ga nog op pad, lekker samen met een van de dochters. Heb niet echt wat nodig, maar juist dan kom je de leukste dingen tegen… Ik draag jeans en de meeste dingen die ik vind passen daar dan weer heel leuk bij… Maar ook een rokje komt steeds meer in beeld, en daarbij koop ik dan meestal een effen vestje… met een hemdje eronder kan ik weer heel goed uit de voeten…
  Succes met lijstje en uitvoering…
  Ik wens je een heel fijne zondag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 11. Ik heb nooit genoeg en dus heb ik veel te veel… Maar er kan nog meer bij hoor! Mijn geluk is dat ik geen alledaagse smaak heb, dus ik kom goed weg met kringloop materiaal, zo ben je voor 10 euro helemaal aangekleed én zie je er ook nog apart uit. Ik heb bijna geen seizoenskleding en draag alles het hele jaar door. Mooie jurkjes met grove vesten, leren broeken met kanten bloesjes…het maakt mij niet uit. Omdat ik moet besparen, zal er dit jaar minder worden aangevuld, maar hey….ik kan nog jaren vooruit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.