Warme voeten in de herfst en winter?

Doodserieuze vraag: hoe houden jullie je voeten warm in de herfst en in de winter? Binnen vind ik het niet zo’n probleem, dan heb ik megadikke sokken waar ik het liefst helemaal in zou kruipen, indien nodig gecombineerd met pantoffels. Maar wat als je de deur uitgaat? Zeker als het in de herfst nog niet echt zo koud is dat je met skisokken en lange laarzen de deur uit gaat, maar het nog meer een beetje tijd is voor zo’n laag tussenmodel, of enkellaarsjes.

Ik heb wel eens van die zakjes gezien die dan warm worden, maar ik hoop eigenlijk meer op wijsheden als: als je veel beweegt wordt je doorbloeding beter en heb je voortaan warme voeten, of ‘kies juist dunne sokken, dan heb je het dubbel zo warm!’.

Voor zover ik me kan herinneren had ik ‘vroeger’ nooit echt last van koude voeten, dus in principe zou ik denken dat ik er ook weer vanaf moet kunnen komen. Schoenen steeds in grotere maten kopen om die dikke sokken te herbergen is ook niet echt ideaal en levert zeker niet het gewenste effect op.

Dus: wie heeft er goede tips voor warme voeten in de herfst en winter? Of is het voor iedereen gewoon even doorbijten en kou lijden?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

20 Comments
 1. hier ook altijd warme voeten! maar mijn boerenverstand zegt: laagjes, voering, stimuleren en voorkomen is beter dan genezen… Dus meerdere lagen sokken, gevoerde schoenen (uggs-achtigen?), misschien sokken/zooltjes met van die massagebobbeltjes zodat je je bloedsomloop stimuleert, en altijd met warme voeten in warme schoenen stappen…

 2. Ik heb mezelf aangeleerd 'gewone' sokken te dragen in plaats van enkelsokjes. En als ik weet dat ik de deur uit moet, zet ik mijn schoenen eerder in de woonkamer waar het warmer is dan in de gang.

 3. Het klinkt raar (en google gerust even om er meer over te weten te komen) maar cayenne peper in je sokken. Niet te veel.
  En anders: voetengym – met je voeten plat op de grond en dan met je tenen knijpen. En ook: rondjes draaien met je voet boven de grond.

 4. Ik kocht destijds een soort moonboots voor op de scooter in de winter, op weg naar werk.
  Nu ik thuis ben heb ik pantoffels, van die echte met een rubberen zool. Ik draag veelal gewoon sokken, waar ik vroeger pantys of panty kousjes droeg.
  Veel gezonder dus.
  Ik hou de sokken aan, als ik enkellaarsjes draag wanneer ik ergens op bezoek ga.
  Als het echt koud wordt, draag ik warmere sokken thuis dus.

 5. Sinds mijn vitamine B12-tekort ik geconstateerd, en ik injecties krijg is mijn koudevoetenprobleem langzamerhand ook opgelost. Had bij de constatering van het B12-tekort geen idee dat het verband hield, maar achteraf was het voor mij de oplossing 🙂

 6. Hardloopsokken! Voeren zweet af zodat ze niet klam worden, zijn dun genoeg voor gewone schoenen en toch lekker warm. Ook verkrijgbaar bij Action. Kijk wel uit voor het zwarte schoenen witte sokken syndroom 😉

 7. Hallo,
  Ja,klinkt misschien raar maar je moet je schoenen isoleren met …..een inleg kruisje,dan trekt de kou van de grond niet op.Als je een gebruikt met plakstrip blijft hij goed zitten.
  Jose

 8. Zorgen dat er geen stukjes bloot boven sokken is, eventueel beenwarmers, of panty onder broek.

  "vuisten'' maken met hele voet dan pomp je je bloed beter door, werkt ook voor koude handen, dus aldoor – open – dicht – open – dicht, 10-20 x achter elkaar.

 9. hier ook altijd koude voeten, buiten nu nog niet.. heb wel goede snowboots gekocht 2 jr terug (en kan er nog wel 10 jr mee doen :D) maar eens kijken naar gevoerde schoenen is ook een optie idd.. zelf niet aan gedacht.. hier ook verder geen tips.. in de winter altijd paarse vingernagels, schrale handen, koude voeten, slapen met sokken aan.. zit nu ook terwijl t 21 graden is met een dekentje en vest op de bank :S savonds altijd koud :p

 10. Al heel veel tips zie ik. Over die zolen: als ik vaker/sneller dan vroeger koude voeten krijg, is het soms tijd om mijn (nette) schoenen te verzolen. Als de zolen te dun worden, kruipt de kou omhoog. Even een check waard.

 11. Als je schoenen of laarzen te strak zitten of knellen kun je ook koude voeten krijgen. Ik draag altijd goede sokken en dat zijn meestal niet de goedkoopste. De rest heb ik bijna altijd ruzie mee. Ook pantykousjes krijg ik ijskoude voeten in. Ik zweer bij sokken van Falke en dan de wandelsokken met links en rechts op de tenen. Heerlijk. Elk najaar koop ik er weer twee paar erbij. En natuurlijk zelfgebreide wollen sokken. Maar die laat ik breien door iemand anders. Verder is het heerlijk om regelmatig een voetenbad te nemen met Salie Bad van Dr. Hauschka, dat is verwarmend en je voeten 's morgens en 's avonds in te smeren met Rozemarijn zalf van Weleda. Ook Arnica massage olie van Weleda is een heerlijke verwarmende body olie. Ik zweer bij deze producten. Ze zijn beide biologisch (dynamisch) en Antroposofisch en vooral dat eerste spreekt mij het meest aan. Daarnaast doe je er lekker lang mee. Je kunt het bestellen via internet of bij Natuurwinkels en soms ook bij de Tuinen. En misschien een zooltje van schapenwol in je laarzen doen, dat is ook heerlijk en een legging onder je lange broek. Heel veel succes en een fijne dag gewenst!

 12. Dat is een goede vraag. Eigenlijk zou je de oorzaak van de koude voeten moeten weten om de oplossing te kunnen vinden. Meestal ligt deze oorzaak in een vernauwing van de vaten van de voeten. De reden daarvan kan nogal verschillen, maar ik noem er een paar: Roken, diabetes, ouderdom (lees na de overgang… ik heb geen idee hoe oud je bent dus voel je niet beledigd als je nog erg jong bent), ondergewicht, trombose, wintervoeten etc. etc. Als je echt ontzettende last hebt zou ik sowieso eens even de huisarts bezoeken voor de zekerheid.

  1. Volgens mij is mijn doorbloeding niet zo heel goed, maar ik zou inderdaad wel eens beter kunnen kijken naar waar dat vandaan komt en wat eraan te doen is. Veel ouderdomdingen zijn hopelijk nog niet van toepassing met 30. Anders begint die aftakeling wel heel vroeg 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.