Afrekening van het water

Gisteren kreeg ik de afrekening van het water in mijn digitale brievenbus. Ik had in het afgelopen jaar 57 kuub verbruikt en dat was blijkbaar ietsje minder dan waar men op gerekend had. Er was dus een dikke 4 euro teveel in rekening gebracht, die weer met het nieuwe maandbedrag van €11,60 verrekend gaat worden. Een maandje minder kosten aan water dus, lekker!

Nu had ik dat jaar voor mijn gevoel niet eens alles eraan gedaan om het waterverbruik wat in te perken, dus hopelijk komt er volgend jaar ook weer een mooie teruggave en gaat het maandbedrag écht omlaag. Volgens mij was het nu altijd iets van €11,80 ofzo (heb mijn lijstje even niet bij de hand), dus nu is het verschil vrij minimaal.

Gelukkig is het in ieder geval wél een verschil, want alle kleine beetjes helpen natuurlijk. En andersom werkt het hetzelfde: steeds kleine verhogingen tikken ook aan! Dan heb ik toch liever dat ze naar beneden gaan 😀

Is jouw voorschot nog gewijzigd ten opzichte van vorig jaar? Of zit je qua verbruik steeds redelijk gelijk?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. Hier is de afrekening nog niet binnen, maar door o.a. gezinsuitbreiding en onze oudste zoon die (net als wij) tegenwoordig elke dag even onder de douche gaat, is ons verbruik wat toegenomen.

  2. Ik vind die bedragen altijd lastig vergelijken. Hier kont gas/water/licht /kabel.op 1 rekening. Als ik die wel gewoon serieus laag, weet ik inmiddels.
    Dit jaar gaan we echt weer opletten met stroom en water, dan kunnen we hopelijk ook met puberzoon rond hetzelfde bedrag blijven

  3. De waterafrekening komt hier maar in juli dus ik moet nog een half jaartje wachten om het exacte verbruik te weten. Bij de vorige afrekening was het verbruik 21 m3. Ik noteer al jaren wekelijks de meterstanden van water, gas en elektriciteit en ons verbruik van de voorbije 7 maanden zit nu op 10 m3. Als ons huidig verbruik gelijk blijft, zullen we ofwel evenveel verbruiken of het jaar voordien of zullen we zelfs nog iets lager uitkomen, denk ik (hoop ik).
    Wij springen zuinig om met water. Bad wordt hier eigenlijk niet meer genomen. Ik douche maar één keer per week en was me dagelijks aan de lavabo. Mijn man doucht zich elke dag op het werk : allemaal water dat wij niet moeten betalen en niet moeten opwarmen en de baas stelt ook badhanddoeken ter beschikking die na de douchebeurt gewoon in een grote zak gaan en gewassen worden door een externe firma. Voor mij betekent dat dan ook minder badhanddoeken wassen en minder water en energieverbruik. De dagen dat mijn man niet werkt, wast hij zich ook aan de lavabo.
    Als ik douche vang ik het water op in een bassin en dat water gebruik ik dan om het toilet mee te spoelen of om te dweilen.liesbet

  4. Wij betalen bar weinig voor het water. Hebben wel een vaatwasser maar die gaat niet elke dag aan. Douchen doe ik heel kort en mijn vriend doucht om de dag. Ook met tandenpoetsen let ik op het water verbruik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.