Wennen aan het dagelijkse ritme

Ik moet echt weer even wennen aan het dagelijkse, Nederlandse ritme! Vorige week rond deze tijd (wat zeg ik: begin van deze week!) zat ik nog lekker te genieten van 30 tot 35 graden in Amerika en nu kijk ik naar buiten naar een winderig, druilerig luchtje… Hoewel het qua vliegen enzo wel mooi uitkwam en ik dacht dat ik weer mooi mee zou kunnen in het Nederlandse ritme, merk ik dat ik nog wel een beetje jetlaggerig ben: tussendoor wat slapen, redelijk vroeg naar bed, ineens weer een opleving hebben en vervolgens alsnog een uur of 9 slapen, enzovoorts.

Nu is het gelukkig bijna weekend en kom ik deze dag ook nog echt wel door, maar ik hoop wel dat ‘dit’ zich in het weekend een beetje oplost. Ik heb namelijk tijdens m’n trip weer veel ideeën opgedaan en heb ook weer zin in werken, maar dan moet de puf er ook wel een beetje zijn. Gelukkig kan ik hier ook gewoon weer makkelijker gezond eten en bewegen, iets dat daar in de praktijk toch meestal iets lastiger is, helemaal als je niet alleen reist. Toen ik vorig jaar alleen ging, sloeg ik bijvoorbeeld ook wel eens een vaste maaltijd over en at ik gewoon extra veel fruit. Dat was nu echter weer wat minder praktisch.

Maar: ik heb niets te klagen en heb dat jetlag-gevoel er met alle plezier voor over. Het was heerlijk om er even uit te zijn en om weer nieuwe inspiratie op te doen. Dat kan ik goed gebruiken op het moment 🙂

Moeten jullie na een vakantie ook altijd weer even wennen aan het gewone ritme? En heb je nog tips om de omschakeling wat sneller te maken?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments
  1. Gek is dat na een vakantie he? Lijkt zo kort geleden en toch zit je weer midden in de harde realiteit 😉 Fijn dat het je zo veel goeds heeft opgeleverd.

  2. kost mij ook altijd weer moeite, vooral de dingen die ik zelf op moet pakken. de kids krijg ik altijd wel weer netjes op tijd op school en peuterspeelzaal enz, maar zelf weer echt beginnen ivnd ik soms lastig. ik ben nu anderhalve week vrij geweest, (vond er niets aan.. was omdat ouders geen opvang nodig hadden dus niet omdat ik zelf wat leuks gepland had.. vreselijk saaien week.. dochter moest gewoon naar school enz dus zat veel alleen thuis of alleen met zoontje) maar zal weer wennen zijn idd. maandag weer om 7u werken

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.