Ziekenboeg

Het blijft hier een beetje een ziekenboeg! Is de grieperigheid/koortsigheid/verkoudheid/zere keel eindelijk wat over, zit ik met een soort ontstoken oog omdat ik iets te lomp was met het uithalen van mijn lenzen. Ik heb er gelukkig wel (hopelijk) de juiste middeltjes voor, maar het vraagt behoorlijk wat van mijn geduld. Gelukkig hoef ik deze dagen niet zo heel veel de deur uit, dat scheelt wel ontzettend. Daglicht doet namelijk verschrikkelijk zeer én ik ga liever gewoon zonder m’n bril en met make-up de deur uit, dan met bril en zonder make-up. Maar goed, wat moet dat moet en het allerliefst ben ik er zo snel mogelijk vanaf. Al moet ik de hele dag met een sticker op m’n oog rondlopen. Daar heb ik overigens ook serieus naar gekeken, maar die verkopen ze niet gewoon bij het Kruidvat ofzo.

Het enige ‘moet-bezoekje’ voor vandaag was de tandarts, maar die was weer erg te spreken over de staat van mijn gebit. Gelukkig maar, zo wordt de tandarts tenminste een beetje leuk om heen te gaan. Nu maar even hard aan de slag met de ‘moetjes’ voor werk. Als die er niet waren, had ik de computer nog mooi een dagje uitgelaten, maar helaas. Hopelijk verbetert het vandaag flink, want dan kan ik het weekend tenminste gewoon wat leuks doen 🙂

Wat zijn jullie plannen voor vandaag? En heeft er iemand toevallig ervaring met zo’n oog (waarschijnlijk hoornvliesbeschadiging + ms bacterie die daarbij gekomen is)?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Je kunt gewoon met afgekoeld gekookt water uitspoelen? Of wat kamille thee maken en het daarmee uitspoelen? Mijn man gebruikt het voor de hooikoorts aanvallen.

  1. Hoe werkt dat uitspoelen? Ik heb er wel eens van gehoord, maar vind het ook altijd een beetje eng klinken. Ik dep hem af en toe wel schoon met lauw water (en wattenschijfje) of afgekoeld gekookt water met een beetje zout erin. Dat las ik ook ergens. Het is overigens niet heel vies, maar af en toe een beetje snotterig.

  2. Voor de hooikoorts doe ik afgekoeld gekookt water in een kopje, zet het kopje met de rand onder mijn oog en kantel het kopje, zodat je oog onder water staat, dan flink knipperen met je oog en draaien zodat je goed kan spoelen, water weg gooien en eventueel na een paar minuten weer herhalen met vers afgekoeld gekookt water. ( door de hooikoorts loop ik de hele zomer met ontstoken ogen) dit is het enige wat werkt. Een beter medicijn dan water is er niet. Succes met het herstel

 2. Oei! De man had pas een vergelijkbaar iets en zat na drie dagen met twee rode ogen… De huisarts schreef twee zalfjes voor en daarmee trok het weg.

  Bij de man was het een virale infectie, ook veroorzaakt door een botsing met het oog (botsing dan wel met een knuffelbeest). Volgens de huisarts was het iets om mee uit te kijken.

  Op internet wordt geadviseerd om naar de huisarts te gaan als het na 3 dagen nog niet over is.

  1. Ik ben eerst naar de dokterswacht geweest en daarna naar de huisarts, vandaar ook dat ik eerst druppels had en daarna een gelletje. Als het idd maandagochtend nog niet beter is, dan ga ik weer even naar de huisarts. Dan kijkt die ook maar even goed, want die keek er niet eens naar! Schreef alleen wat anders voor. Hier is het gelukkig nog maar één oog, ik denk beschadiging door lens uithalen en vervolgens ontsteking door het erna weer indoen van een lens (die blijkbaar dan toch al aan vervanging toe was).

 3. Ik kan alleen maar onderstrepen wat de rest zegt. Goed spoelen met afgekoeld gekookt water/boorwater. En anders op tijd naar de dokter. Je ogen kun je niet laten versloffen.
  Succes ermee! Hopelijk trekt het snel weg.

  1. Dank je! En hoewel ik een hekel heb aan doktersbezoekjes, ben ik daar nu wel even scherp op ja. 'Zonder' ogen voel ik me behoorlijk gehandicapt, vooral ook omdat ik vaak moet kiezen tussen zonnebril of gewone bril en ik zonder bril/lenzen dus geen bal zie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.