Nederland in beweging

Toen ik gisteren weer bij de sportschool kwam, was het direct duidelijk: de vakantie is weer voorbij. Omdat ik zelf niet helemaal volgens de ‘normale’ vakanties leef, merk ik het altijd meer aan dat soort dingen dan aan wat dan ook. De parkeerplaats stond weer he-le-maal vol! En dat het geen toeval was, bleek ook wel uit de gesprekken die ik her en der opving; die gingen vrijwel allemaal over aangekomen kilo’s tijdens de vakantie.

Inmiddels ben ik al een paar jaar af en aan lid van de sportschool en zie ik wel een bepaald patroon. De piektijden zijn meestal na oud en nieuw, dan een beetje in mei/juni, als de zomervakantie eraan komt. Dan direct na de (school-)vakanties weer en vaak is er ook eind november/begin december nog een opleving te zien. Waarschijnlijk voor de feestdagen.

Zelf ga ik zoveel als ik kan, maar dat is de laatste tijd wel wat minder dan gebruikelijk. Maar echt aan dingen als vakanties houd ik me niet echt. Natuurlijk stimuleert het wel een klein beetje als ik bedenk dat ik over een poosje nog in bikini op het strand moet liggen, maar dingen tegen mijn zin doen houd ik toch niet lang vol, dus dat laat ik ook weer niet te zwaar mee tellen. Liever ga ik gewoon omdat het kan en omdat ik me dan goed voel. Hopelijk keert de rust straks weer wat terug (overvolle zalen met allemaal zwetende springers is niet echt mijn ding) en lukt het me om weer tenminste drie of vier keer in de week wat te doen. Niet voor de vakantiekilo’s, wel voor het lekkere gevoel 🙂

Ga jij na de vakantie ook altijd weer sporten, of ben je er dan juist helemaal niet mee bezig?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

1 Comment
  1. Wat grappig die patronen! Voor de vakantie zal iedereen wel in een bikini willen passen. En na de zomervakantie ervaar ik ook altijd als een soort nieuw jaar.

    Zelf heb ik de hele vakantie gewoon door hardgelopen. De sportschool vind ik te erg: daar moet ik helemaal naar toe. Dat zie ik niet zitten. Ik gebruik de natuur als gratis sportschool : )

    Huisvlijt

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.