Alles wordt weer duurder…

Alles wordt weer duurder. Tenminste, zo lijkt het. Aan de pomp zou het gestunt met de prijzen voorbij zijn en ook energiekosten nemen weer toe. Best jammer, want ik gebruik brandstof én energie. En dit zal allemaal wel weer te maken hebben met de olieprijzen, dus dikke kans dat veel andere dingen (denk aan vliegtickets) ook weer duurder worden.

Maar: over het algemeen zal het wel niet zó enorm veel vaart lopen, vermoed ik. Bovendien scheelt het natuurlijk ook dat ik mijn energiekosten een klein beetje kan beperken met het gebruik van de pelletkachel en dat ik ook wel op mijn brandstofverbruik kan letten. Ik rijd best regelmatig, maar hoef niet dagelijks naar mijn werk, dus kan ook mijn best doen dingen wat meer te combineren. En natuurlijk gewoon naar de vrijdagactie van de goedkope pomp hier in de buurt. 

Echt iets om me druk over te maken is het volgens mij nog niet. De prijzen zullen echt niet in één keer verdubbelen en volgens mij is het sowieso altijd wat van de winter, om wat hogere prijzen voor brandstof en energie te gaan rekenen. Ik kijk straks gewoon weer of er nog wat overstapmogelijkheden zijn en zal dus, zoals gezegd, wat beter gaan letten op ritjes combineren. Dat bespaart ook nog eens tijd, iets waar ik niet echt teveel van heb.

Weet jij toevallig of het inderdaad zo is dat dit soort kosten richting de winter meestal omhoog gaan? En neem je er maatregelen in?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. Geen idee of dat zo is. Alleen de zorgkosten blijven elk jaar maar stijgen.
    Om mijn energiekosten te beperken stap ik elk jaar over en ga bewuster om met energie.

  2. van mijn kapster heb ik bericht ontvangen dat zij de prijzen met 4% moet verhogen ivm hogere prijzen van haar leveranciers. Dat is voor mij € 3,00 per kappersbeurt. Vind ik best wel veel. Dan moet ik nog maar meer weken tussen elke beurt inlassen. Jammer !

  3. Naar mijn mening valt het met de brandstofprijzen juist mee de laatste tijd, ik zie ze juist omlaag gaan, zeker bij een week of zes geleden. Ik tank wekelijks en heb zo m'n 'goedkope' adresjes of houd de actiedagen in de gaten.
    Op de energieprijzen let ik eerlijk gezegd nooit, we hebben een vast contract voor drie jaar en als we met het voorschot uitkomen, vind ik het goed. We letten wel op ons verbruik, dat wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.