Geld besparen door middel van goede sloten

In de afgelopen periode heb ik hier al een aantal keer benadrukt hoe belangrijk het is om goede sloten te hebben en hoe een slotenmaker je daarbij kan helpen. Goede sloten verkleinen de kans op inbraak en kunnen je behoorlijk wat geld besparen. Maar wat zijn nu goede sloten? En met welke sloten krijg je korting op je woonverzekering en/of inboedelverzekering? Om eerlijk te zijn wist ik dat zelf ook niet helemaal (behalve iets met een keurmerk), dus ik zocht het eens uit.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Veel verzekeraars bieden een korting als je sloten allemaal voorzien zijn van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dat keurmerk wordt gegeven als de producten getest worden door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw, vaak afgekort als SKG. Die afkorting kun je (naast PKVW voor het politiekeurmerk) ook tegenkomen in de voorwaarden van verzekeraars. De SKG waardeert producten met één, twee of drie sterren.

Als je zelf sloten koopt of die via je slotenmaker laat plaatsen, dan is het dus belangrijk om ervoor te zorgen dat ze gecertificeerd zijn. Dit wordt meestal aangegeven op de verpakking. Volgens mijn informatie is het ook nog goed om op te letten of je een ®-tekentje naast SKG ziet staan, blijkbaar wordt er ook nog wel eens misbruik gemaakt van die afkorting. Het voordeel van goedgekeurde sloten is niet per se dat ze onkraakbaar zijn, maar het kost inbrekers wel veel meer tijd om ‘erlangs’ te komen. Ze zullen een huis met dergelijke sloten dus sneller overslaan. Helemaal als je voldoet aan alle eisen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Daarvoor moet je niet alleen goede sloten hebben, maar ook verlichting bij de buitendeuren, zicht vanuit de hal op degene die aan de voordeur staat en rookmelders op elke etage.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Waar kun je zelf op letten?

De makkelijkste manier om goede sloten te kopen is door te letten op de bovengenoemde keurmerken. Dan weet je eigenlijk al dat het uitzoekwerk voor je gedaan is. Heb je geen flauw idee wat voor sloten jij hebt, omdat ze er bijvoorbeeld al in zaten toen je het huis kocht? Dan zijn dit een aantal dingen die kenmerkend zijn voor de veiligere sloten:

  • Driepuntssluiting; als je de sleutel omdraait dan komen er onder, in het midden en boven delen naar buiten die de deur op drie plekken vastzetten
  • Oplegplaat; zonder oplegplaat op je slot kunnen inbrekers je slot er vrij eenvoudig uitboren en op die manier binnen komen. Met oplegplaat kan dat ook wel, maar dan kost het meer moeite.
  • Raamvergrendeling met sloten; je hebt grofweg drie soort raamhendels: die zonder iets, die met knopje en die met slot. Die versies met slot zijn het veiligst, daarna het knopje en daarna die zonder iets. De goedgekeurde exemplaren hebben vrijwel altijd een slot. Daar past wel overal dezelfde sleutel op, maar blijkbaar maakt dat niet uit.
  • Stangen voor ramen; heb je bijvoorbeeld een kelderraampje? Dan kun je daar een speciale stang voor zetten. Iemand kan dan wel het glas kapot maken, maar komt vervolgens niet makkelijk verder.

Weet jij of je overal goede sloten op hebt? En heb je misschien nog tips waar je zelf op kunt letten/controleren als je dat niet weet, maar het wel graag wilt weten?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.