In kleine stapjes vereenvoudigen

Deze week concludeerde ik al dat ik echt wat dingen van m’n bordje moest gooien. Soms gaat het goed, maar na een tijdje verzamel ik toch weer een hoop. Wat een ander in z’n huis doet, doe ik vooral in mijn hoofd.

Ik ben nu al een paar dagen bezig met het zetten van kleine stapjes. Zo heb ik contacten gelegd om in ieder geval vast twee van de drie ‘zorgpunten’ aan te pakken. Ook ben ik in m’n hoofd nog veel bezig met de autolening (zie ook het blogje van eergisteren) en neig ik toch wel steeds meer naar de buffer gebruiken. Wel zou ik dat dan pas rond 10 maart doen, omdat ik er tot die tijd nog rente op kan krijgen. En ik krijg geen korting als ik het nu betaal. Tenminste, geen extra korting.

En… ik ben dus al dagen me overal aan het uitschrijven! Ik dacht dat ik inmiddels al niet zoveel onnodige mail meer kreeg, maar dat viel vies tegen! Elke keer als er nu iets binnenkomt, schrijf ik me vrijwel meteen uit. Nu merk ik er misschien nog niet echt wat van, maar hopelijk straks wel. Het is ook steeds allemaal weer afleiding, die dan binnenkomt. En dat kan ik niet gebruiken 🙂

Oh, zou ik het bijna vergeten: ik heb ook de accountant gemeld dat ik 2014 nog via hen ga doen. Dat doet nog niets af van het werk dat ik daar nog voor moet doen, maar dan hoef ik in ieder geval niet meer te onthouden dat ik hen nog uitsluitsel moet geven.

Verder probeer ik zoveel mogelijk direct achter m’n achterste op te ruimen, zodat me dat straks weer werk scheelt. Wel moet ik eerlijk zeggen dat als ik nu om me heen kijk, er toch op verschillende plekken weer iets ligt dat er niet zou moeten liggen. Helemaal vlekkeloos gaat dat dus nog niet. Maar: het begin en het besef is er. En Rome is ook niet in één dag gebouwd. Als het maar gewoon lukt om langzaam maar zeker die verschillende taakjes en dwarrels uit m’n hoofd te krijgen, dan ben ik volgens mij al een heel eind. Lijstjes helpen daarbij, maar het gewoon doen nog veel meer.

En, zoals in de vorige reacties ook al gezegd werd: het grotere einddoel in gedachten houden.

Daar kan ik behoorlijk naar uitzien!

Heb jij deze week iets gedaan waar je tegenop zag, of iets weggewerkt dat al een tijdje op je lijstje stond? En ‘moest’ het gewoon, of heb je jezelf nog op een bepaalde manier gemotiveerd?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
 1. Je hebt een abonnement voor die slome accountant. Ik ontving van de probeer het uit accountant een brief op geschept papier. Op GESCHEPT PAPIER ja, ja, doe maar duur. Jij hebt geld genoeg, alles aan mij vragen en nul output
  Nou ik hou van opschieten en niet teuten. Dure jongens.

  Hoorde afgelopen week van een ZZP-er dat zijn boekhouder 275 euro vraagt voor de kwartaal btw aangifte. Ik neem aan ook de kwartaaloverzichten. Maar lekker moeilijk, als je dat download in een boekhoudprogramma, is dat ook maar op bepaalde knopjes duwen.

  Ik loop regelmatig met een theeblad door het huis. Daar gaat alles op wat slingert en lever ik af op de daarvoor geëigende plekken. Roetsj.huppakee.

  Mooi weer, genieten van het weekend.

  1. Pfff, de btw-aangifte doe ik wel zelf, dat is immers zo geregeld. Maar de rest vind ik nu nog te moeilijk. Misschien straks, als ik wat meer ruimte in m'n hoofd heb. Op handgeschept papier zou hier ook niet zo goed vallen, hoewel ik ook niet zo gecharmeerd ben van de 'kantoorkosten'…

 2. Ik lees al een tijdje bij je mee en – geen kritiek hoor – ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat jij moeilijk beslissingen kunt nemen, bijvoorbeeld m.b.t. de autolening. Daar blijf je maar over schrijven.

  Als ik de zekerheid van werk in het verschiet had, zou ik de buffer gebruiken voor de aflossing. Rente op je spaarrekening krijg je nagenoeg niet en de rente van een dergelijke lening is hoog, dus sneller kun je het niet verdienen. Daarna kun je weer gaan werken aan je buffer.

  En er dan vooral nadien geen spijt van hebben! Succes.

  1. Dat laatste zit wel goed, dat heb ik meestal niet! En het klopt idd, als ik het idee heb dat m'n keuze nog niet helemaal goed is, dan blijft het in mijn hoofd spelen. Ik denk ook dat het scheelt dat ik de laatste tijd veel aan m'n buffer gewerkt heb én nu dus ook twee keer flink heb afgelost. Nu is de verhouding ineens weer anders en heb ik zoiets van: oké, nu kan ik het wel missen. En dan wil ik er natuurlijk het liefst zo snel mogelijk vanaf zijn!

 3. Als er te veel in mijn hoofd rondhangt, dan wordt het mistig in mijn gedachten. Mijn beste oplossing: een hele namiddag buiten gaan snoeien, takken opruimen, ontmossen, … in de tuin. Helpt gigantisch goed om mijn hoofd weer leeg te krijgen.En 's avonds kom ik heel tevreden en boordevol energie weer binnen en kan ik er weer tegenaan.Voor echt vervelende zaken, die ik anders voor me uitschuif, werk ik met tijdsblokken en beloningen. Een half uurtje aan de vervelende taak werken, tot de kookwekker afgaat. Dan mag ik als beloning een blog lezen, dan begin ik weer een half uurtje te werken, enzovoort … tot het af is. Helpt altijd.

 4. Och ja, dit was wel de week waarin ik wat dat betreft het licht zag. Naar de garage met de auto voor reparaties onder garantie, afspraak gemaakt voor trimmen van de kat bij de dierenarts. (Moet onder verdoving, het arme beestje kan het zelf niet bijhouden. Is langharig en heeft geen tanden waardoor hij klitten niet weggewerkt krijgt. En als wij kammen mag het maar kort omdat het hem pijn doet.) Hopelijk wordt het hierna beter,arme beestje. Verder een aantal betalingen ingepland om bij mijn financiële overzicht de puntjes op de i te zetten en besloten om alleen te doen waar ik me goed bij voel. Klaar met dat gepieker!

  1. Wat sneu voor de kat! Goed dat je de afspraak gemaakt heb! Ik heb qua vacht toevallig hetzelfde met mijn kat, hoewel ze niet helemaal langharig is en het wel beter lijkt te worden. Omdat het nu ook nog zo koud is en ze al wat ouder is, kijk ik het even aan. Scheren lijkt me namelijk ook geen pretje nu. Maar dat soort dingen kun je idd beter uit de weg hebben!

 5. Het dak lekt, daar moet ik nog steeds achteraan. Ik stel het iedere keer weer uit, omdat ik dan denk ach zo erg is de lekkage nog niet.

  Hij staat op mijn lijstje voor volgende week, dankzij jou 😉

  Groetjes Sas

 6. Soms kun je zo tegen dingen aan zitten hikken/wikken/wegen, of wat dan ook. Mijn ervaring is vaak van uitstel komt afstel. Afgelopen week mezelf een schop onder mijn kont gegeven en achter bonus malus verklaring van autoverzekering aan. Nog niet alles is geregeld maar wel de boel in werking gezet. Daarnaast eindelijk met onze labrador naar de dierenarts geweest (gewoon te bang, dus kop in het zand) deze had een bult op zijn borst, bleek het een vetbobbel te zijn ppppfffff, daar had ik zo tegenop gezien. Voel me dus nu heel tevreden en voldaan dat die vervelende karweitjes gedaan zijn.
  En bij jou Gaat het ook stap voor stap beter, Let maar op.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.