Eerste ‘besparingen’

Na mijn gedachtensprong van gisteren, over het nu al aflossen van de autolening, besloot ik om maar direct wat geld te verdienen. Of beter gezegd: terug te halen. Zo had ik bijvoorbeeld fijne sneakers besteld. Mijne waren wel een beetje ‘af’ en het leek me handig voor New York straks, als ik ook veel ga lopen. Maar het leukste paar dat ik wilde bleek niet leverbaar en daarom heb ik ook het andere paar maar teruggestuurd. Niet dat dat niet leuk was, maar met net nieuwe hardloopschoenen én nog een paar maanden te gaan, zijn het niet echt dingen die ik *nu* nodig heb. Bovendien kan ik altijd mijn hardloopschoenen nog meenemen naar NYC.

Ook heb ik me heel netjes ingehouden qua boodschappen. Ik sta namelijk al dagen op het punt om inkopen te doen (ik heb nog wel eten, maar dat kost dan wat meer moeite om er iets mee te bedenken en het klaar te maken), maar weet mezelf er toch steeds toe te zetten iets uit de vriezer te maken. Die restjes moeten immers ook op en ik kan het geld nu wel even beter gebruiken. Het scheelt allemaal geen kapitalen, maar toch.

Daarnaast heb ik mezelf maar weer even voorgenomen om gewoon op elk bod ‘ja’ te zeggen. In veel gevallen hoor je namelijk niets meer als je met een tegenbod komt en uiteindelijk ben ik dingen dan liever kwijt dan uhm, ja, dan dat ik mezelf rijk reken met iets dat ik nog steeds heb.

En wat niet (makkelijk) te verkopen is, gaat natuurlijk gewoon naar de kringloopwinkel. Opruimen is uiteindelijk het allerbelangrijkst!

Ben ik trouwens ultralui als ik soms nieuwe boodschappen ga doen, omdat ‘opmaken’ of ‘creatief doen’ teveel werk lijkt, of is dat nog wel een beetje herkenbaar? En dan heb ik het dus vooral over bijvoorbeeld het opmaken van mijn voor zware nood ingeslagen kidneybonen en daar bijvoorbeeld chili con carne van maken zonder pakje. En voor mezelf, want als ik gasten krijg kan ik dus echt geen bonen gaan eten. Dat resultaat is niet zo gastvrij zeg maar.

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

18 Comments
 1. Vele kleine stappen maken 1 grote toch?
  Wat is lui ? Thuis blijven en voorraad opmaken of naar de supermarkt om boodschappen te doen?
  Je visite chili con care voorzetten kan juist heel verrassend zijn. Je zou misschien nog verbaasd staan. Mijn ervaring is, toen ml en ik eens onverwacht bij vrienden bleven eten we een blik sperziebonen, tonijn en macaroni bij elkaar geflikkerd hebben en lekker en bovenal Gezellig gegeten hebben. En daar draait het toch om? Ik zou me veel ongemakkelijker gevoeld hebben, wanneer ze extra kosten hadden moeten maken. Persoonlijk vond ik dit juist heel gastvrij.

 2. Hier ook de broekriem zeer strak aangehaald, we moeten sparen! Dus hier bij toeval ook de vriezer aan het leegeten, voor vanavond staan er 3 vriezerkliekjes op het menu en ik ga nu een brood bakken 🙂

 3. Hier ook de broekriem zeer strak aangehaald, we moeten sparen! Dus hier bij toeval ook de vriezer aan het leegeten, voor vanavond staan er 3 vriezerkliekjes op het menu en ik ga nu een brood bakken 🙂

 4. En in NYC kun je vast ook geweldig winkelen ;-). Kom je misschien daar wel het perfecte paar tegen.
  Wij zijn ook niet zo goed in het opmaken van restjes. Vinden het makkelijker om vers te koken ipv ontdooien en opwarmen.

  1. Haha, dat dacht ik ook! En vers maken vind ik idd ook makkelijker. Restjes opmaken op zich gaat prima, maar als er idd wat meer planning bij komt kijken, dus ontdooien, mezelf een weg naar de bodem van de vriezer banen, enzovoorts, dan gaat het meestal mis…

 5. Goede keuze om je nieuwe sneakers terug te sturen en hiervoor je (oude) hardloopschoenen te gebruiken.
  Voor wat betreft de boodschappen herken ik dat niet. Maar goed, wij maken sinds augustus gebruik van een lokale online supermarkt, die gratis (met elektrische karretjes) thuisbezorgd en waar service nog letterlijk met grote hoofdletters wordt geschreven. Voor ons geen supermarkt meer (tenzij wij iets vergeten zijn).

 6. heel herkenbaar dat boodschappen doen uitstellen.. 😉 nu kan t niet meer met kids en opvangkids die mee eten en drukke weken dus op vaste dagen boodschappen anders komt het gewoon niet uit en kids lusten niet alles en ik wil wel een beetje gezond eten, zeker met opvangkids 😉 (maar ook gewoon onszelf hoor!! ) dus gewoon 1x per week boodschappen (man bij l.idl met auto en ik vaak bij d.irk naast de school 😀 (en in vakanties bestel ik bij ah omdat t gewoon niet handig in te plannen is dan met extra kids)

 7. Ik stel het boodschappen doen niet uit, maar beperk het aantal keren dat ik ga. Dat heeft ook met mijn energieniveau te maken. Als ik genoeg energie heb om naar de winkel te gaan, dan doe ik dat voor de zekerheid ook. Meestal ga ik twee keer per week. Ik koop vooral basisproducten waar ik verschillende maaltijden van kan maken. Ik ben trouwens ook bezig om voorraad op te maken. Idd van die dingen die ik eens wilde uitproberen, voorraad die ouder wordt.
  Toen onze zoons op kamers woonden kookte ik vaak voor twee dagen. Dat werden er per ongeluk ook weleens drie (ben niet zo goed in precies koken). Dat scheelde veel geld en tijd.
  Goed van je, van het terugsturen van de sneakers.
  Ik wil binnenkort ook wat dingen online verkopen en dan idd snel op een bod ingaan. Meestal vraag ik eerst mijn ouders of ze iets willen hebben wat ik weg wil doen. Andersom gebeurt dat ook. Zo heb ik een paar weken terug diepe borden en een paar mokken gekregen. Bij mij waren er wat teveel stuk gegaan in korte tijd. De mokken vind ik uit nostalgie leuk want het zijn jaren zeventig mokken van een bekend bedrijf uit Friesland.
  Ook kreeg ik van een kennis van hen een antiek, eiken muurkastje. Van andete vrienden van hen drie heerlijk warme scheerwollen dekens. Leuk van beide kanten. Zij vinden het fijn dat ze me er blij mee maken 🙂
  Nu moet manlief alleen nog tijd vinden om het kastje op te hangen 😀 Het ding is nogal zwaar en hij moet dan ook een van onze zoons in de buurt hebben voor hulp.
  Goed weekend!

  1. Wat leuk zeg, dat jullie zo ook dingen uitwisselen! Hopelijk hangt het kastje straks mooi 🙂 En koken voor meerdere dagen doe ik meestal ook, vooral ook omdat het voor 1 vaak niet de moeite is (1 dag voor 1 persoon) en ik het wel net zo makkelijk vind om dan extra te hebben. Wat dat betreft maak ik het mezelf idd al wel zo gemakkelijk mogelijk. Niet dat ik een hekel heb aan koken ofzo, maar ik wil wel het liefst een beetje gezond eten en zit idd niet altijd even ruim in mijn tijd of energie. Jij ook een fijn weekend!

 8. Mijn moeder zei altijd: Penny wise pound foolish, deze hou ik altijd in gedachten als het om eten gaat. Ik geef liever iets meer uit aan biologisch en gezond eten dan dat ik bv een broek of schoenen koop.

  Met kidney bonen kan je zoveel lekkere dingen klaar maken, bv wraps (zelf maken met bloem) en dan kidney bonen er in rollen. Daaroverheen gezeefde tomaat en wat (geiten)kaas eventjes in de oven en je hebt een feestelijke maar toch gezonde en goedkope maaltijd.

  Ik zet overigens wel gewoon bonen op tafel als er bezoek is, ik eet iedere dag peulvruchten, ze zijn gezond, goedkoop en lekker. Plus dat je veel variatie hebt. Daarnaast eet ik veel groente en geen vlees of vis.

  Groetjes Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.