Aangifte 2015 ook in progress!

In het kader van achterstallig werk wegwerken: ook de aangifte van 2015 (die op 1 september 2015 binnen moet zijn) is inmiddels ‘in progress’.

Yes!

Dit jaar wordt die dus ingeboekt door de accountant, wat me veel zorgen bespaart. Hierna wil ik gewoon doorgaan met 2016. Natuurlijk niet al om in te dienen – da’s een beetje vroeg – maar wel om te voorkomen dat het straks weer zo’n heuvel wordt waar ik maar moeilijk omheen kan kijken.

Ik ben wel heel benieuwd wat deze aangifte gaat brengen. Voor 2014 kreeg ik een mooi bedrag terug, ongeveer alles dat ik had voorgeschoten. In 2015 heb ik echt wel de hand op de knip moeten doen. Ik kreeg er in het laatste kwartaal toen wel een dag loondienstwerk bij, maar mijn omzet bleek toch echt wel met zo’n 30% gedaald te zijn. Ik had toen natuurlijk echter ook wel minder kosten, juist omdat ik de hand op de knip heb gehouden. Al met al lijkt het of ik met mijn schatting van €4000 nog steeds aan de goede/voorzichtige kant zit.

En hopelijk is het natuurlijk nóg wat meer, want het is waarschijnlijk de laatste keer. Dan wil ik er toch nog wel even uithalen wat erin zit 😉

Ik denk dat de meesten van jullie de aangifte van 2015 al wel gedaan hebben, of niet? En viel die voor jullie gunstig uit?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. Dat gaat lekker vlot. Als je verwachting uitkomt schiet je aardig op richting je doel voor de buffer.
    Onze aangifte voor 2015 wordt in de komende weken ingediend door onze accountant. We verwachten ook wel wat teruggave.

  2. Mijn aangifte voor 2015 is al ingediend, kreeg € 1144 terug. Dat was ook de laatste keer dat ik een teruggave krijg vermoed ik, totdat ik een huis koop. Denk dat ik over 2016 helemaal geen aangifte hoef te doen zelfs voor mezelf!

    Zal wel weer de aangifte van een heel aantal vrienden en bekenden verzorgen 🙂

  3. Bij ons viel ie tegen. We hadden een voorlopige teruggave gehad vanwege de hypotheek. Door al die extra aflossingen hadden we al verwacht dat we wat terug moesten betaleb. Helaas kwam daar nog een paar honderd euro bij omdat er een belastingherziening was die nog niet was doorberekend vorig jaar. In totaak moesten we 500 of 600 terug betalen en dat is heel wat meer dan de 300 die we verwacht hadden. We hebben het al betaald. De maandelijkse teruggave hebben we ook verlaagd. Niet naar nul want we willen die teruggave ook gebruiken als extra aflossing. En extra aflossen doen we bijna maandelijks.

  4. Vorig jaar heb ik voor het eerst zelf de aangifte gedaan ipv de accountant. Ik ben zzp-er. Ik vond het heel ingewikkeld, maar was wel blij dat ik het zelf uitgezocht en gedaan had. Zo heb ik voor het eerst gebruik gemaakt vn de meewerkaftrek. Ik moest 10.000 bijbetalen, dat was overigens iets minder dan gepland.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.