Nieuw omzetrecord :)

Oké, even een dikke disclaimer vooraf: het zegt niet heel veel, want soms factureer je één klant in een maand twee keer (bijvoorbeeld op de eerste over de voorgaande maand en op de 31e van de lopende maand), maar het is wel even leuk: augustus 2016 was qua uitgeschreven facturen mijn beste maand ooit! Ik wist mijn oude record, dat stamde uit eind 2012, eigenlijk gewoon wel een beetje verbrijzelen, met zo’n 30% er bovenop!

Ik had al het idee dat het dit jaar allemaal wat lekkerder liep dan vorig jaar en het is dan wel fijn om dat ook even bevestigd te zien. Zeker nu het toch even een wat duurdere tijd is qua facturen rondom de verwerking van de boekhouding. Natuurlijk heb ik daar op dit moment nog even niet zoveel aan – die facturen moeten eerst nog maar betaald worden en voor een groot aantal duurt dat gewoon écht heel lang), maar het is wel een lekker gevoel.

Als het goed is, heb ik binnen nu en een week op de lopende rekening in ieder geval weer genoeg om de kosten van de accountant te voldoen en de kosten voor september te dekken. Dan hoef ik met een beetje geluk nog niet eens aan mijn ‘pondenpotje‘ te komen, nu de wisselkoers toch nog niet zo fantastisch is. Dat geld kan ik overigens sowieso als reserve aanhouden en hoef ik niet per se voor het einde van het jaar te wisselen. Ik dacht dat dat handiger was, maar dat blijkt niet nodig te zijn. Het enige dat dan aan het einde van het jaar moet, is (op papier) een omrekening naar euro’s maken. En dan kan ik het wisselen als de koers beter is of ik het écht nodig heb. Slechter dan de koers nu is zal hij wel niet zo snel worden.

Met mijn lagere lasten van dit moment zegt het misschien niet zo heel veel, maar toch voelt het altijd weer als een enorme opluchting als ik weet dat ik die maand gewoon van de lopende zakelijke rekening mijn vaste lasten/salaris kan betalen. Net alsof de rest dan eindelijk weer eens gebruikt kan worden voor een zakelijke buffer!

Houd jij dit soort ‘records’ ook wel eens bij, dus bijvoorbeeld wat je hoogste salaris was of je ‘beste maand’?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
 1. Ik heb weinig opdrachten, maar iedere opdracht levert veel geld op. Wat ik per maand factureer varieert dus van nul tot 30.000 euro. Ik houd dat dus niet bij per maand 🙂

  Wel weet ik nog heel goed dat ik ooit een heel heel groot bedrag op mijn bankrekeningen had staan. Dat bedrag was na een jaar helemaal verdampt, dus het was maar goed dat ik in de tussentijd geen dure bolide en dito inboedel had aangeschaft!

  1. Haha, nou die 30.000 kom ik dan weer echt totaal niet in de buurt, misschien dat het me daarom ook meer opvalt 😉 En ik heb ook zoiets van: ik zou nu even niet weten waar ik het aan uit moest geven, dus behalve wat dingen die echt nog moeten (denk: accountant voor de afgelopen aangiften bv), laat ik het eerst maar gewoon staan. Ik heb er ook maanden bij zitten dat ik amper de helft factureer van wat ik 'nodig' heb. Dus een mooi record, maar nog niet echt een moment om mezelf rijk te rekenen ofzo.

  2. Juist die omvang van iedere opdracht is voor mij spannend: grote sommen geld die erin en uit vliegen en iedere verloren opdracht (ik offreer altijd in concurrentie en een offerte schrijven kost me een hele middag plus minimaal één meeting op locatie, soms aan de andere kant van het land) doet pijn….

   En de onzekerheid wanneer er 3 manden lang 0 euro in komt en heel veel geld uitvliegt….

   Gelukkig ben ik het inmiddels gewend.

  1. Voor het beste jaar ooit moet hier nog wel wat gebeuren 😉 Maar wat een goed moment om te verkopen dan! Helaas gaat die vlieger hier volgens mij nog niet op, ik heb – behalve mezelf, en ik ben niet te koop – niet echt wat te verkopen wat dat betreft. Nog niet 😛

 2. Over de ponden: het briefje van 5 pond wordt vernieuwd! vanaf September 2016 komt er een nieuw 'plastic' briefje, en vanaf mei 2017 kun je niet meer met de papieren briefjes betalen. Je kunt ze dan nog wel inwisselen bij de Bank of England.

  Siebrie

 3. ik hou niet bij wat de beste maand was, maar omdat ik de uren zelf bij moet houden onm te kunnen factureren, zie ik wel in 1 oogopslag wat de beste maand van een jaar was..
  🙂 bij mjij is dat nooit augustus of september door vakanties.. meestal juli oid 😉

 4. Woah, netjes hoor! Goed bezig.
  Voor ons was het een record maand voor wat betreft de savings rate. Mede mogelijk gemaakt door onze lieve belastingdienst. Dit keer konden ze het leuker maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.