Plannen, plannen, plannen!

En dan in de zin van ‘plannen’, niet ‘plennen’. En eigenlijk zit ik er nog nét een stapje voor. Want wat is het geval: ik heb er gewoon weer zin in! In dingen doen, mezelf ontwikkelen, doelen stellen, die halen, en vooral: Eens goed nadenken over het leven wat ik wil en dat dan ook leven. Soort mijn leven van de toekomst leven, maar dan nu.

Hoge verwachtingen

Als ik de indelingen in één van de boeken van Gerhard Hormann een beetje vrij interpreteer (vraag me even niet welk boek; ik heb er sinds mijn bieb-abo in ging al drie gelezen), dan val ik qua generatie onder de mensen die hoge verwachtingen hebben, best geloven dat de wereld voor hen open ligt, maar ook nog het besef hebben dat ze er iets voor moeten doen.

Ik heb zeg maar niet in de loopgraven gevochten, maar ik verwacht ook niet dat mij een fantastisch leven aan komt waaien, als ik gewoon op mijn stoel blijf zitten en maar genoeg Facebook-posts like. Lijkt me prima, toch?

Ik wil ook best veel…

Want ik wíl best veel. En het meeste is ook niet eens echt heel concreet, maar meer een gevoel ofzo. Ik las bij het Rijke Wijf wat over Tony Robbins en Hawaii en dacht: dat wil ik ook! Ik maak mooie reizen en denk: daar wil ik meer van! Dan zie ik mooie reizen van anderen en denk: dat wil ik ook! Of ik lees over vroegpensioen en denk: dat wil ik ook!

En hetzelfde gaat op voor bijvoorbeeld een ingreep om nooit meer lenzen te dragen, een prachtig inspirerende werkplek, een opleiding, een cursus, een hypotheekvrij huis, praktische zaken als arbeidsongeschiktheid en pensioen goed geregeld, lekker leven, minder zooi, gezond zijn, gezond blijven, niet alleen gezond zijn en blijven, maar ook fit (en strak :O ), en… en… en…

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Hoe doe ik dat praktisch?

Oké, het meeste is ook even van hoe de wind waait en wat mijn aandacht op dat moment weer gegrepen heeft, maar het gevoel is wel heel lekker. Gewoon weer zin in dingen hebben en stappen verder komen. Nu is het aan mij om hier ook wat meer vorm aan te geven, aan te broeden op een praktische manier om een leven te leiden dat ik graag wil. Want je kunt nu eenmaal niet alles tegelijk. Als je iets wilt dat geld kost, zul je iets anders dat geld kost moeten laten.

Tenminste, als je het tegelijk wilt.

Misschien een mooi mantra bedenken ofzo, waar ik steeds weer alles aan kan toetsen. Of, zoals ik in die eerste 3 minuten van Tony Robbins al van hem hoorde; iets dat je steeds tegen jezelf zegt, waardoor het ook waar wordt. Maar dan moet je natuurlijk wel weten wát je ongeveer-precies wilt. Als ik het ene moment in het universum schreeuw dat ik naar Hawaii wil, moet ik misschien daar niet direct achteraan echoën dat ik werktijden als werktijden aan wil houden. Of meer sociale dingen in mijn omgeving wil doen.

Maar iets zegt me dat er wel een mouw aan te passen is. Mijn leven is nu eigenlijk al superleuk en volgens mij kan het alleen maar beter worden 🙂

Denk jij wel eens na over wat je in het leven wilt en probeer je dan ook op die manier te leven?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

1 Comment
  1. Heerlijk dat je er weer zin in hebt toch!
    Ik ben soms ook zo enthousiast, maar weet dat niet alles kan. Ik maak dan onderscheid tussen 'wilde ideeën' en 'wensen uit je hart'. Dat helpt in zowel de financiële kant als de balans in je hoofd 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.