Weekend Reads: inspiratie

Weekend Reads: inspiratieIk heb altijd wel lijstjes met dingen die ik nog wil lezen of zien. Dat kunnen boeken zijn, maar ook artikelen of filmpjes. De laatste tijd maak ik wat meer tijd vrij om te lezen. Dan sla ik al die dingen niet voor niets op en heb ik er ook nog eens plezier van. Om het wel een beetje behapbaar te houden, heb ik voor dit weekend 5 Weekend Reads gekozen, die ik graag met jullie wil delen. Ter inspiratie, maar ook als kleine stok achter de deur/reminder voor mezelf!

1. 7 lessons you learn through life’s challenges

Sinds ik afgelopen jaar voor het eerst de Happiness Planner in Amerika tegenkwam, was ik toch wel lichtelijk verkocht. Ik besloot hem eerst nog niet te kopen, omdat ik nog een aantal andere planners ‘door te werken heb’, maar kan hem ook niet helemaal vergeten. Die staat dus nog wel op mijn verlanglijstje. En tot ik die heb, volg ik in ieder geval de bijbehorende Facebook-pagina, waar ik dit artikel tegenkwam. Het is al wat ouder, maar ik vond het overkomen als een mooie manier om naar minder leuke ervaringen te kijken; als een manier om te leren.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

2. How this 28-year old retired with 2,25 million

Ik denk dat de titel wel redelijk voor zich spreekt. Verhalen over mensen die op jonge leeftijd met pensioen gaan – en helemaal als het is met zo’n vette spaarpot – hebben mijn aandacht. Even kijken hoe deze dat gedaan heeft!

3. Hoe je rijst van bloemkool maakt

Ik zie dit zo vaak langskomen, maar vergeet steeds eens te kijken hoe je dat nu steeds maakt. Want naast deze rijst wil ik ook wel eens zo’n pizzabodem van bloemkool maken. Een keertje kijken en ik weet hoe het werkt! Ik bedoel.. het is nog geen minuut kijken!

4. Recept voor gezonde koekjes

Dit is misschien niet eens zo zeer lezen en vooral proberen: een recept voor gezonde chocoladekoekjes. We willen allebei wat minder suiker eten, maar vriend (vooral vriend, ik écht niet O:) ) is nogal dol op koekjes. En als ik nog zin over heb, kan ik deze kaneelkoekjes van Rens Kroes ook wel uitproberen!

5. How do I motivate myself to finish projects?

De laatste tijd ben ik met zoveel leuke dingen bezig, dat ik eigenlijk geen moeite heb om stappen te zetten. Maar: je hebt het niet altijd voor het kiezen. Ik niet tenminste. En voor die andere projecten is het best handig om even wat tips te lezen over hoe je jezelf kunt blijven motiveren.

Wat heb jij voor dit weekend op de planning staan?

 

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. Ik heb The Happiness Planner nu voor het tweede jaar op rij en ben er erg blij mee! Voor mij een handige to-do lijst en mooie herinneringen opschrijven in 1.

 2. Ik heb het gezien, bloemkool dat voor alles en nog wat gebruikt wordt. De laatste tijd at ik vaker bloemkool. Het is smakeloos vind ik. Ook die bloemkool die van de tuinder vandaan komt.
  Maar rijst smaakt in principe ook naar niets.

  1. Ik heb het filmpje inmiddels gekeken en het lijkt me wel handig. De smaak ben ik ook wel benieuwd naar. Ik probeer gewoon eerst de rijst en dan zie ik wel of ik het nog eens ergens in wil gebruiken. Nou ja, ‘straks’ dan, als de bloemkool in de aanbieding is. Normaal vind ik hem nog best aan de prijs!

 3. Ik maak nooit lijstjes met dingen nog te doen.
  Ik schrijf wel op wat ik allemaal gedaan heb, het lijkt dus op een to do-list, met het verschil dat ik het allemaal al gedaan heb.
  Ik heb dus vrije keuze, en aan het eind van de dag trots op mijn lijstje van wat ik allemaal gedaan heb. Dit stimuleert mij om op zijn tijd een klusje aan te pakken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.