Hoe staat het met de doelen voor 2017?

Elk jaar begin ik altijd weer met een aantal doelen. Dit jaar was dat niet anders. En net als elk ander jaar, kom ik dan halverwege weer tot het besef dat de tijd écht voorbij vliegt. In het afgelopen half jaar is er ook ontzettend veel gebeurd en heb ik op verschillende vlakken flinke stappen gezet. Maar … hoe zit het met die doelen? Tijd voor een halfjaarupdate!

Wat waren ze ook alweer?

Even ter herinnering: ik had mijn doelen voor 2017 opgedeeld in grofweg twee categorieën: financieel en anders. Als ik kijk naar mijn ‘andere’ doelen, dan heb ik daar inmiddels al best wat van af kunnen strepen.

 • We zijn al een paar weekendjes weggeweest en ik heb zelf een geweldige reis naar Ibiza gemaakt
 • Het huis is nog niet compleet opgeruimd, maar we hebben inmiddels wel een mooi grasmatje, ruimte voor een groentetuintje en er is al wel een hoop weggegaan
 • De 10k hardlopen kan ik afstrepen!
 • Gezonde levensstijl … ik kan vast wat bedenken, maar dat kan écht nog beter. Zal eraan liggen dat dit doel niet heel SMART is.
 • Lezen: check! Ik lees elke 2-3 weken wel een interessant boek. Nog niet veel, maar veel meer dan ik deed!
 • Goede dingen doen: ook nog wat te vaag om te kunnen zeggen: ja, check!

Het financiële doel

Aan het financiële doel kan ik heel duidelijk zien dat ik daar dit half jaar té weinig op gestuurd heb. Als ik naar volledige nettowaarde kijk, ben ik er wel 15% mee opgeschoten, maar als ik naar contante waarde kijk, dan scheelt het bijna niets. Ik kocht natuurlijk een nieuwe computer, een nieuwe laptop en die reis naar Ibiza was ook niet bepaald gratis.

Maar: er zijn wel heel veel dingen afgestreept die ik niet op mijn lijstje had. De hartoperatie van vriend, die er natuurlijk flink inhakte, de overstap naar WordPress, eindelijk wat doen met het project dat ik al jaren in mijn hoofd heb …

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

En nu?

In het tweede half jaar wil ik wel meer gaan sturen op het financiële doel. Niet om het geld, maar wel omdat het ons opties geeft als we gaan kijken naar een nieuw huis. Dat wordt dus maandelijks kijken naar hoe ver ik ben, scherper op kosten letten en vaker sparen. Ook al is het maar een paar euro. Aan het afgelopen half jaar heb ik wel gezien dat er in een half jaar veel kan gebeuren, dus ik zie het niet als onmogelijk.

Ik ga dit weekend even zitten voor een concreet plan, met dingen die ik ook echt voor me kan zien en afstrepen.

Hoe staat het met jullie doelen voor 2017?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

 

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
  1. Bijstellen is nooit erg, toch? Ik heb er soms bij zitten die eigenlijk veel te makkelijk waren, maar ook wel eens die ik later toch niet zo heel belangrijk bleek te vinden. Daarom is het ook wel goed om af en toe even een goede update te doen.

 1. Lekker bezig hoor! Levensdoelen zijn net zo belangrijk (misschien nog wel belangrijker) dan de financiele doelen. Neemt niet weg dat die laatste wel de nodige aandacht behoeven 🙂
  Ons doel voor een Cheesy Index van 65% is aardig onderweg, we zijn er nog niet (dat zou pas echt gaaf zijn, halverwege het jaar!) maar wel al aardig onderweg!

  1. Klopt! Daarom kan ik er ook niet heel rouwig om zijn dat ik er nog niet helemaal in de buurt kom. Ik heb ook veel voorbereidend werk gedaan, waardoor het straks ineens toch maar hard kan gaan. Een beetje sturen nu mag wel, maar alles in perspectief 😉

   Mooi dat jullie zo goed bezig zijn!!

 2. Ik ben de laatste tijd steeds benieuwder naar de doelen achter de doelen. Geld besparen etcetera zijn immers voorwaarden voor iets anders.

  Maar om antwoord te geven op je vraag: mijn financiële doelen ga ik dit jaar wel halen. Ik ben nu vooral bezig met de “waarom wil ik dit ook alweer?” vraag. En ook daar neem ik stappen. Inmiddels ben ik er – mede dankzij veranderde wetgeving die nu voor de verandering eens gunstig voor mij uitvalt – achter dat ik voldoende financiële armslag heb om een ander huis te kopen. En dat maakt dat ik al de hele week loop te glimlachen!!

 3. Fijn om te lezen dat het goed gaat met je doelen. Wij hebben voor 2017 een vrij algemeen doel gesteld: “de spaarrekening aanvullen”. Dat loopt nu super. Voor 2018 gaan we concretere doelen opstellen nu we alles strak onder controle hebben 🙂

 4. Ik doe niet aan doelen, ik ben meer van de vage plannen die ik realiseer als ik er zin in heb. Hoe lager je de lat legt, hoe makkelijker het wordt. Sprak zij vanuit haar riante positie (dak boven mijn hoofd, voldoende inkomen en voldoende vrije tijd, geen speciale wensen en verlangens).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.