#FreedomFriday: Living Well Spending Less

#FreedomFriday: Living Well Spending Less

Bloggen vind ik ontzettend leuk, maar het lezen van blogs vind ik minstens zo interessant. Je krijgt een kijkje in het leven van iemand anders en je kunt ontzettend veel goede ideeën en inspiratie opdoen. Ik krijg regelmatig leuke tips door van blogs die ik écht een keertje moet lezen. Veel daarvan blijf ik daarna ook volgen. Daarom leek het me leuk om nu zelf ook eens wat tips te delen. Om dat een beetje gestructureerd te doen – anders vergeet ik het straks weer en dat is zonde – roep ik hierbij #FreedomFriday in het leven.

Waarom #FreedomFriday?

Waar ik eerst blogs over alleen consuminderen en besparen las én scheef, merk ik dat mijn focus in met name de laatste twee jaar wat verschuift. Flink consuminderen en sparen is een tijd echt noodzaak geweest. Nu is het meer een bewust keuze die onderdeel uitmaakt van een groter doel: een vrij leven. Wat voor jou vrijheid is, kun je natuurlijk zelf bepalen, dat is niet voor iedereen gelijk. Bovendien is het – voor mij tenminste – niet in één noemer te vatten. Daarom licht ik in deze ‘rubriek’ websites en blogs uit van mensen die een bepaalde mate van vrijheid hebben die mij persoonlijk aantrekt.

Deze week: Living Well Spending Less.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Wie, wat, waar?

Living Well Spending Less is de website (en inmiddels ook het bedrijf) van Ruth Soukup. Ze begon haar blog omdat ze behoorlijk shopverslaafd was. Zo erg, dat haar huwelijk eronder begon te lijden. Ze hoopte dat het schrijven over haar problemen en een ‘lekker leven met minder’ (heel toevallig, maar een betere beschrijving kan ik even niet bedenken) haar zou helpen om die verslaving te stoppen en gewoon eens een keer geld over te houden. En haar huwelijk te redden.

De Freedom-factor

Je begrijpt: het is haar gelukt. En veel meer dan dat. Ruth heeft inmiddels een heus imperium opgebouwd. Ze heeft nog steeds haar ‘hoofdwebsite’, maar brengt ook planners uit, geeft cursussen aan bloggers en helpt mensen op allerlei manieren bij het realiseren van een mooi leven. Het heeft even tijd gekost, maar inmiddels leven zij en haar gezin royaal van haar inkomsten. En dat is best een prestatie, want haar man had één of andere technische astronaut-gerelateerde baan en verdiende behoorlijk wat!

Overigens geldt dit niet alleen voor haar gezin; ze heeft ook een groot team mensen om haar heen.

Het leuke aan Ruth vind ik dat ze zakelijk is, maar ook heel toegankelijk. Ze doet duidelijk zelf wat ze ontzettend leuk vindt, maar wil anderen ook helpen dat te doen. En wat ik persoonlijk ook mooi vind; ze heeft een bepaalde nederigheid. Ze beschrijft zichzelf op haar website onder meer als ‘een ongelofelijk imperfect kind van een liefhebbende, genadige God’. Nou, als je het hebt over niet alle credits voor je werk zelf incasseren!

[wp_ad_camp_3]

Wat kan ik hiervan leren?

Ik stipte het net al even aan; onder die vriendelijkheid en behulpzaamheid, zit natuurlijk ook gewoon een hele slimme zakenvrouw. Ik volg momenteel haar blogcursus en zie inmiddels steeds duidelijker hoe ze haar lessen inderdaad ook in haar eigen bedrijf heeft geïmplementeerd. Een mooie les voor mij hierin is dus wel dat je prima een succesvolle zakenvrouw kunt zijn én gewoon aardig mag blijven. Ik heb soms wel eens het misplaatste idee dat je óf vriendelijk en zachtaardig en dan gemiddeld succesvol bent, óf keihard, onaardig en héél succesvol. Terwijl ik natuurlijk het liefst vriendelijk, zachtaardig én héél succesvol ben. Wat dat betreft vind ik haar wel een voorbeeld.

Daarnaast vind ik dat ze ook veel handige tips heeft, waar je ook praktisch en elke dag wat mee kunt. Als ik haar website bezoek, dan klik ik meestal van het ene artikel zo door naar het andere.

Leuk voor jou?

Net als bijvoorbeeld Michelle, waarover ik al eens eerder schreef, kan ik – als ondernemer – het ondernemerschap van Ruth ontzettend waarderen. Los daarvan is Living Well Spending Less ook gewoon een ontzettend leuke en informatieve website voor iedereen met belangstelling voor een leuker leven, lekker eten, een opgeruimd huis en slim met je geld omgaan. Een aantal mooie artikelen die in de afgelopen tijd gepubliceerd zijn:

♡ Cultivate gratitude this holiday season – over dankbaarheid

♡ How to eat well on a budget – erg handig in deze zuinige novembermaand!

♡ How to reinvent yourself – want: wie zegt dat je moet zijn wie je altijd geweest bent? Of dacht te zijn…

Als je per categorie even klikt, kun je ongetwijfeld genoeg leesmateriaal voor de komende dagen vinden!

Kende jij deze website al?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
  1. Zo knap als mensen als echte entrepreneurs te werk gaan vanuit hun blog en het op te bouwen tot een imperium. De kennis die hier uitvoortkomt niet voor zichzelf houden, maar ook delen. Ja, dit is zakelijk natuurlijk interessant, maar niet verplicht.

  2. Ik ben erg benieuwd! Ik ga naar de website kijken. Ondanks dat ik van fashion hou (vandaar ook een fashionblog), ben ik gelukkig niet shopverslaafd. Alle tips zijn welkom om slim en goed met je geld om te gaan. Ik kan het maar 1 keer uitgeven.

  3. Nee ik kende de blogs nog niet maar dankzij jou nu wel. Anders blog ontdekken vind ik ook altijd super leuk. Vooral over iemand die van haar passie haar werk heeft gemaakt, vind ook mooi en krachtig om te zien dat haar valkuil haar kracht is geworden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.