Beleggingsupdate juni 2019

De laatste maanden leek er elke keer wel een dikke plus zichtbaar in mijn beleggingen en ik vroeg me al af wanneer dat een beetje bij zou gaan trekken. Nu dus. Of eigenlijk al vrij snel na het plaatsen van de vorige beleggingsupdate. De beleggingsupdate voor juni 2019 laat nog steeds groene cijfers zien, maar wel met een aardig verschil ten opzichte van die van mei. Laten we er direct even naar kijken!

Actuele stand van zaken

Eind vorige week werd er weer 375 euro bijgeschreven op mijn beleggingsaccount bij DeGiro was bijgeschreven. Dat is het bedrag dat ik sinds juli 2018 standaard overmaak om te beleggen. Voor die tijd is het eerst een poosje 100 euro geweest, toen heel even 150 euro, 250 euro, 275 euro en inmiddels dus 375 euro.

Voor mij is dat ook standaard het moment om weer in te loggen en wat te kopen. Vaak is het ook een van de enige keren per maand dat ik inlog.

Dat is namelijk het leuke aan de Buy & Hold-strategie die ik hanteer; je hoeft er niet zo erg over na te denken, waardoor de spanning ook wat wegvalt. Het is gewoon wachten op het mailtje, kopen voor de prijs van dat moment en het weer een maand laten rusten.

** Tip: Ook beginnen met beleggen? Open nu je gratis beleggingsrekening

Daarnaast heb ik inmiddels ook een pensioenrekening bij BrandNewDay. Dit is wél een zakelijk (en geblokkeerd) potje, waarop een fiscaal voordeel van toepassing is. Aan het einde van de looptijd moet ik dit geld gebruiken om een pensioenvoorziening van aan te schaffen. Dán betaal ik pas belasting.

Bovendien heb ik sinds de zomer van 2017 ook nog een 4-jarige  investering in een crowdfundingsproject (La Cubanita) lopen, die tot nu toe netjes wordt terugbetaald.

Als laatste heb ik nog een account bij Peaks, een app waarmee je kunt beleggen met je wisselgeld. Bij Peaks maak ik gebruik van het ‘pittigste’ profiel, maar ik heb de ‘wisselgeld-functie’ uit staan. Ik vind dit geen volwaardige vervanger voor bijvoorbeeld DeGiro (want: veel te duur), maar het is leuk voor erbij.

Mijn activiteiten in juni 2019

De laatste maanden ging het dus goed met de koersen, maar dat betekende ook dat ik ‘meer’ moest betalen voor mijn gebruikelijke VWRL-aanschaf.

Zo kon je in de update van mei nog lezen dat ik er 6 kocht, voor 77,31 euro per stuk.

Na die update gingen de koersen weer wat naar beneden, waardoor ik er nu 5 kon kopen voor 74,55 euro. Zelfs nog ietsje minder dan in april.

De accountant heeft inmiddels laten weten dat ik iets bij de FOR mocht bijstorten, maar hoeveel dit precies is, is me nog niet helemaal duidelijk. Bij BrandNew Day stortte ik deze maand dus nog niet bij.

En als ik wel weet wat voor bedrag dat is, denk ik dat ik het gewoon even apart zet op mijn FOR-rekening.

Bij Peaks ben ik inmiddels door mijn gratis tientjes heen. De wisselgeldfunctie had ik meteen al uitgezet, dus daar moet ik het momenteel alleen hebben van rendement.

zelf leren beleggen

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Het rendement

Vorige maand stond ik bij DeGiro dik 970 euro in de plus. De beleggingsupdate voor juni 2019 ziet er iets minder rooskleurig uit.

Het overzicht:

Beleggingsupdate juni 2019

Nog steeds een mooi bedrag in de plus, maar toch +- een derde minder dan vorige maand.

Bij BrandNewDay was ook een soortgelijke daling te zien. Hier heb ik in totaal 15.362 euro ingelegd en mijn totaalsaldo is weer gedaald tot 15.676 euro. Daar zijn de kosten al vanaf; de opgebouwde waarde is nu 16.103 euro. Daarmee zou het rendement op 5,4 procent komen.

Brand New Day Beleggingsupdate juni 2019Peaks is weer een beetje gedaald, mijn totaalsaldo hier is 280,80 euro. Officieel is dat 10,80 euro winst, maar eigenlijk heb ik zelf maar 20 euro ingelegd en is de rest afkomstig van acties.

Dividend

Ik kreeg deze maand voor het eerst dividend via Brand New Day: ruim 186 euro. Dat werd automatisch weer omgezet in een stukje BND Wereld Indexfonds Hedged.

Ook kreeg ik dividend van het aandeel NSI; een van mijn eerste aankopen ooit. Dat was ongeveer een euro.

Totaal in de plus: een kleine 1.000 euro. Niet gek, maar flink minder dan vorige maand!

Aandachtspunten voor komende maand

Komende maand heb ik naar aanleiding van de beleggingsupdate van juni 2019 een paar kleine aandachtspunten op dit gebied:

• Nu er al maanden geen acties meer zijn geweest bij Peaks, overweeg ik om dat bedrag over te zetten naar mijn account bij DeGiro. De maandelijkse fee van 1 euro bij Peaks vind ik namelijk best hoog

• Ik ga nog even achter die FOR voor 2018 aan en zal dat bedrag sowieso apart zetten, hetzij bij BND, hetzij gewoon op de FOR-rekening

Ook beginnen met beleggen?

Wil jij ook eens kijken of je je geld voor je kunt laten werken? Dan kan ik je DeGiro van harte aanbevelen. En als je zo’n daar een gratis rekening opent via deze link, dan sponsor je LekkerLevenMetMinder.nl ook een beetje. Dat kost jou helemaal niets en daarmee scoor je wél weer wat karma-punten 😉

Het heeft mij járen gekost voor ik het durfde, maar nu vind ik het stiekem jammer dat ik niet eerder begonnen ben. Het is absoluut géén quick fix om snel rijk te worden, maar als je gaat voor de lange termijn, rendeert het historisch gezien veel beter dan spaargeld. Zeker met de huidige spaarrentes.

En als je dan gratis een rekening kunt openen bij een verder uitzonderlijk goedkope broker; waarom zou je het dan niet eens proberen? Openen is de eerste stap, en je bent niet verplicht om ook direct (of ooit!) geld in te leggen. Je kunt zelf kiezen wanneer je wat doet, en met welk bedrag. Alles kan gewoon op je eigen tempo.

En voor wat meer informatie kun je ook altijd even de gratis gids Beleggen voor Beginners aanvragen; te vinden in de rechterzijbalk (of helemaal onderaan de pagina als je dit mobiel bekijkt).

Voor de beleggers onder ons; hoe hebben jouw beleggingen het deze maand gedaan?

Disclaimer: Ik ben geen beleggingsexpert. Ik ben gewoon iemand die informatie, ervaring en gezond verstand met elkaar combineert, daarnaar handelt én erover schrijft, in de hoop dat iemand anders er ook iets aan heeft. Voor meer informatie over waar ik beleg en waarom, kun je terecht op mijn pagina met Favorieten. Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

3 Comments
  1. Leuk om te lezen! Ik heb 2 vragen:
    Wat voor acties hield Peaks? Ik ben er onlangs mee begonnen en heb zoiets nog niet voorbij zien komen, ben er wel benieuwd naar.
    Ik wilde onlangs een account bij deGiro aanmaken, maar ze vragen een kopie van het paspoort te uploaden. Ik heb daar toch wat moeite mee. Weet jij of het gebruikelijk is dat brokers dit vragen?

    1. Als iemand via jou lid wordt (of werd), dan kregen zowel jij als het nieuwe lid een tientje. Op die manier kon je 100 euro bij elkaar sparen. Daarnaast hebben ze die actie nog een keer verlengd én was er nog een keer een bonusactie voor een X aantal leden binnen een bepaalde periode!

      En dat paspoort is wel gebruikelijk; je moet het een beetje zien als een bank. Wanneer je een bankrekening wilt openen, moet je je ook legitimeren. Ik snap wel dat je er moeite mee hebt en het is goed om op dat soort dingen alert te zijn en ze niet zomaar te geven, maar in dit geval geloof ik niet dat het kwaad kan 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.