Rente: onverwacht cadeautje

Eerder vroeg ik nog naar tips voor goede spaarrekeningen en ik heb er nu ook eindelijk eens wat mee gedaan. Een jaar of twee geleden had ik al eens een rekening bij Moneyou geopend. Alleen mijn wachtwoord werkte niet meer. Ik heb vorig jaar nog 2x een poging gedaan om erbij te komen, maar ook zonder succes. Nu nog eens geprobeerd en wel ja: het lukte!

Nu bleek dat er op die rekening nog €25,45 stond, mooi meegenomen dus 🙂 Ik heb direct vier extra rekeningen aangemaakt, zoals ik ze ook bij de Rabobank heb. Allemaal het meest flexibel, met 2,3% rente. Niet veel, maar het wordt per kwartaal uitgekeerd en het is nog altijd meer dan de 1,2% en 1,6% die de Rabobank me geeft. Wat zeg ik, véél meer! Voor het overmaken vanaf andere rekeningen moet ik een dag wachten, dus dat heb ik in de agenda gezet. Vanaf morgen gaat in ieder geval al mijn spaargeld, met een kleine reserve waar nodig, naar Moneyou. Voorlopig lijkt me dat even de beste keuze. Dit compliceert wel even mijn mooie rekeningoverzichtje, maar daar kan ik wel een oplossing voor bedenken.

Fijne zondag iedereen!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
  1. Hee, dat kan bij Moneyou: verschillende spaarrekeningen openen? Die wil ik even onthouden! Ons plan is nl zodra de kinderen hun studie afgerond hebben en zelf gaan verdienen ze ons kostgeld gaan betalen. We willen het trouwens niet gaan gebruiken en willen dit voor ze opsparen. Zodra ze het huis uitvliegen en hun eigen huishouding krijgen will we hun kostgeld weer teruggeven.
    Het is idd eens zo veel rente bijna wat je nu vangt!! Goed dat je dat besluit hebt genomen en nu maar *oppotten* ;o)))

  2. Wij hebben ook verschillende rekeneningen bij MoneYou. Heel makkelijk. Ze hebben ook een rekening van 2,5%. Maar daar moet je het een kwartaal op laten staan. Anders krijg je 2%.

    Groetjes Puk

  3. Die had ik inderdaad ook gezien! Alleen omdat ik op het moment echt nog voor dingen aan het sparen ben die binnen het kwartaal vallen, dacht ik dat het nu even slimmer was om een 2,3% rente-rekening te pakken. Zodra wat van die zaken zijn 'weggewerkt', ga ik er ook zeker een 2,5% bij openen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.