Voordelige eet-week, dure leefweek

Deze week hebben we regelmatig restjes opgemaakt. Normaal gesproken doen we dat ook wel, maar volgens mij toch iets minder creatief dan nu gebeurd is. Gevolg? We hebben nog best wat groenten over, terwijl de boodschappenweek eigenlijk om is. Die moeten we dan wel komende dagen opeten, maar scheelt natuurlijk wel weer in de dagelijkse boodschappen. Ik heb goede moed dat we ook deze keer weer binnen het budget blijven. Als het zo doorgaat, kan het nog wel wat verder omlaag!

Aan de andere kant is dit wel een dure leefweek geweest. De halfjaarlijkse controles voor de dieren waren weer aan de beurt en dat tikt aan. Morgen nog een laatste dierenarts bezoekje en dan zijn we er gelukkig wel weer even een half jaar vanaf. Wat dat betreft heb ik wel altijd het idee dat de donkere maanden veel duurdere leefmaanden zijn, dan de ‘gewone’ maanden. Zou dat ook zo zijn, of is dat gewoon een kronkel in mijn hoofd?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Nee dat idee heb ik ook, het is zowiezo al duurder met gas en elektriciteit. En volgens mij eten we ook meer in de winter een soort overlevingsinstinct.

 2. Ook bij ons meer uitgaven deze maanden. We hebben altijd veel verjaardagen in deze tijd dus dat tikt lekker aan. Maar wat het voordeel is van de maanden vlak voor de feestdagen dat ik met mijn webwinkeltje en via MP veel verkoop. Dus dat compenseert veel.

 3. @ Een stapje harder: ja, dat is het natuurlijk ook! En ik denk ook dat wij in de winter meer thuis zijn, dan haal je ook weer sneller wat in huis.

  @Jolanda: dan is het voor jou ook wel weer fijn, die wintermaanden! Ik zal ook eens wat extra artikelen op MP plaatsen, kijken of het bij mij ook werkt 😉

 4. Ik heb ook het idee dat de donkere maanden duurder zijn! Je zit meer thuis en binnen en dan geef je toch meer uit aan wat dingetjes om het gezellig te maken. Verder gebruik je ook meer gas en electriciteit!

 5. Ik weet nog niet of de donkere maanden duurder voor mij zijn. Ik hou sinds mei mijn uitgaven bij, haha. Misschien kan ik wel bezuinigen! Dat zou mooi zijn.

  Op het gebied van gas en elektriciteit zal het inderdaad wel duurder zijn ja.

 6. Mag ik vragen waarom je ieder half jaar met je dieren naar de dierenarts gaat? Behalve dat het inderdaad een behoorlijke kostenpost is, is het toch ook niet echt nodig als ze er fit uit zien, levendig zijn en goed eten en drinken?

 7. @Ineke: de konijntjes moeten elk half jaar ingeënt worden, tegen o.a. myxomatose. De kat moet jaarlijks ingeënt worden tegen niesziekte en met de rest gaan we inderdaad alleen als er iets is. Onder deze bezoekjes kunnen we helaas dus niet uit…

 8. Ah de konijnen. Dat wist ik niet en heb dus ook geen verstand van. 🙂 Van katten echter wel. Wist je dat ook al hebben de katten de prik tegen de niesziekte (eigenlijk een soort kattengriep met veel varianten net als onze griep) hebben gehad dat ze dan toch nog ziek kunnen worden? (soms van de prik zelf=ent-reactie) Minder zinnig dus om ze daartegen in te laten enten.Met een kuurtje van een dag of 7 zijn ze ook snel weer beter.Wat wel erg belangrijk is is enten tegen de kattenziekte omdat die heel ernstig en vaak dodelijk is. Maar ook hier is één maal per drie jaar genoeg al snap ik wel dat dierenartsen dat niet aanbevelen….;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.