Money CheckUp

Ik kom ze steeds vaker tegen, dus vond het ook tijd voor eentje hier: een (wekelijkse/maandelijkse/willekeurige) geld check! De dikgedrukte antwoorden zijn van mij, de tekst is vrij vertaald naar het Nederlands.

1. Deze week heb ik het meeste uitgegeven aan klusspullen. Op de valreep zijn we weer een stuk verder gekomen en elke stap kost geld. Vanwege een retour en kortingsavond was de totale onverwachte schade €70.

2. Vandaag voel ik me redelijk enthousiast over geld. Mijn salaris komt er weer aan, mijn spaardoel voor november gaat supergoed, aan de boodschappen was ik tot nu toe nog maar €35 kwijt, maar er komt nog een gast!

3. Geld maakt niet gelukkig. Een gratis/goedkoop ding dat ik afgelopen week deed dat me gelukkig maakte was het afstrepen van een rotklus die al even op mijn lijstje stond. Er waren wat dingen voor nodig, maar die hadden we al in huis. De klus zelf was niet leuk, maar het afstrepen voelde als een kleine overwinning.

4. Komende week is voor mij een succes als ik mijn spaardoel haal en minimaal 3x beweeg. Op dat front gaat het namelijk iets minder 🙁

5. Als ik deze week een paar uurtjes extra vrij had dan zou ik even goed gaan zitten voor een plan waar ik al heel lang over nadenk, maar nog geen letter voor op papier heb gezet.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Money CheckUp, wat zouden jullie antwoorden op deze vragen zijn?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
 1. 1….Ook het meeste aan klusspullen, badkamerspullen.

  2….Hoe ik mij voel? Ik zie de puinhoop in huis behoorlijk op mij afkomen. Badkamer is bijna klaar( op badmeubel na).

  3…..Wat goedkoop was, dat Husband boodschapjes heeft gedaan en van z'n eigen (Zak)geld heeft betaald. Zo lief! Scheelde weer in de weekboodschappen.

  4……Als ik de slaapkamer redelijk op orde heb. Zondag worden de lamellen opgehangen en dan kunnen spullen ook weer teruggezet worden.

  5…..Als ik een paar uurtjes vrij had, zou ik wat meer reageren bij mijn blogvriendinnen. Door de drukte hier schiet het er wel eens bij in. Voel mij daar af en toe schuldig over…..

  Liefs Frederique

 2. Wat een leuk idee. Komt ie:
  1. 2 paar gympen voor mijn zoon. 1 paar voor schoolgym, en 1 paar voor streetdance. Tja, ze groeien he!

  2. Voel me helemaal happy omdat we sinds tijden de openhaard weer eens aangestoken hebben. Kost niets, want het hout ligt er al twee jaar.

  3. Gezellig met dochter naar de Sinterklaas-intocht op tv gekeken.

  4. Een succes als ik mijn praktijk-EHBO-diploma gehaald heb.

  5. Op zoek gaan naar leuke, goedkope Sint-kadootjes.

 3. 1. kleding, van m'n verjaardagsgeld, er was geen trui meer te vinden zonder onuitroeibare vlek of ouderwetse afzichtelijkheid (twee heb ik al 15 jaar had ik me bedacht) dus voor buitenshuis ff twee truien erbij.

  2.onzeker; nu we een auto hebben kunnen vervangen van ons spaargeld viel er een soort van rust over me en de vraag: wat gaan we nu doen met de rest van ons spaargeld. 2 weken later heeft mijn man (geregistreerd partner) me nogmaals ten huwelijk gevraagd dus nu maak ik me weer wat zorgen over de kosten van mijn droombruiloft. Ik weet uberhaubt hoeveel ik er aan uit wil geven, hoeveel ik redelijk vind voor maar één dag, maar wel een hele belangrijke.

  3. genieten van onze dochter en mijn man

  4. ik achterstallige was en poets weg kan werken en mijn energie goed kan verdelen.

  5. de werkkamer opruimen zodat ik er kan gaan zitten met de naaimachine (autostoelbekleding vernieuwen)

 4. Goed idee, deze checkup ga ik later zeker ook gebruiken! Deze keer zal ik passen, want we hebben brand gehad in huis, dus ik denk dat je wel kunt raden waar het meeste geld naartoe gaat 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.