Plannen voor volgend jaar

Omdat een nieuw jaar daarom vraagt, omdat ik ergens las dat 2011 (vanwege 2+0+1+1=4, en 4 als getal van nieuwe beginnetjes) hét jaar is voor een nieuwe start én omdat ik er wel aan toe ben om wat gerichter te gaan werken, heb ik gisteren al een voorzichtige start gemaakt met een plan voor 2011. Ik wil in ieder geval proberen om in 2011 een buffer van €10.000 bij elkaar te sparen.

Dat gaat geen gemakkelijke opgave worden. Op zich spaar ik best een groot bedrag van mijn inkomen en is die €10.000 op zich geen onoverkomelijke uitdaging, maar we zijn ook nog aan het verbouwen en het bedrag dat ik op dit moment op de bufferrekening stort, is het grootste deel van het totale spaarbedrag. Dat betekent dat het sparen voor de verbouwing wat minder hard gaat.

Op dit moment bestaat mijn spaarplan eigenlijk uit drie onderdelen:
1. Sparen voor de verbouwing (18%)
2. Sparen voor de hypotheek (18%)
3. Sparen voor de buffer (64%)

Die verdeling zit me niet helemaal lekker; het is nodig om tot die €10.000 te komen (weet ik dankzij de MoneyApp van MoneYou die ik gisteren gedownload heb!), maar het sparen voor de verbouwing gaat me dan toch niet hard genoeg, niet als je kijkt naar de kosten die daar nog van komen. En ook het extra sparen voor de hypotheek wil ik niet direct opgeven, want dat brengt me toch tot het uiteindelijk doel: financieel onafhankelijk zijn.

Kortom; ik kan eigenlijk jullie tips wel gebruiken: hoe zouden jullie het aanpakken? De gewenste buffer wat verlagen, meer inkomen proberen te genereren, minder sparen voor het één of het ander?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Die MoneyApp ziet er handig uit! Handig ook dat je namen aan de rekeningen kunt geven.

  Ik zou proberen meer inkomen te genereren (maar volgens mij werk je al heel veel?), of anders maar een iets lager buffer. 9000 euro ofzo.

  Hoe moeten we trouwens je rekeningen zien? Zijn ze van jou en je vriend samen of is je extra bufferrekening echt een rekening van jou?

 2. Ps:

  2+0+1+1=4, 4 betekend trouwens geen nieuw begin, maar juist een jaar van hard werken! 😉

  2+0+1+1=4 enzovoort is van numerologie. Je kan ook je de dag, je geboortemaand en volgend jaar bij elkaar optellen en dan weet je je persoonlijk jaar voor komend jaar.

  Bijvoorbeeld je bent geboren op 1 januari, dan krijg je 1-1-2011, dat is 6. Google maar eens op numerologie, dan vind je er genoeg over. 😉

 3. Meer inkomen genereren is een goede, er zijn nog wel wat dingen mogelijk, maar het is idd wel zo dat ik al heel veel werk. Voor het deel dat ik voor mezelf werk, kan ik natuurlijk mijn salaris wel wat verhogen. €9000 als buffer zou inderdaad ook heel mooi zijn. Ik heb natuurlijk in mijn berekening ook geen Marktplaatsverkopen e.d. meegenomen. Dat is over een jaar toch ook zo weer een paar honderd euro.

  Deze rekeningen zijn van mij, ik wil mijn compulsieve spaardrang niet aan mijn vriend opdringen 😉 Ze worden natuurlijk wel gewoon voor ons huis, onze verbouwing en evt. onze onverwachte dingen (buffer!) gebruikt.

  Wij hebben allebei ons inkomen, storten beiden een deel op de gezamenlijke rekening en de rest kunnen we uitgeven/sparen zoals we dat zelf willen. Alleen nu met de verbouwing moeten we allebei natuurlijk wel eens wat extra bijspringen en voor mij doe ik dat dan bv van mijn bufferrekening (en straks de verbouwingrekening. Na de vakantie verander ik die naam).

  En dat van dat jaar hard werken had ik geloof ik liever niet gehoord… 😉 Nee hoor, ook dat is veelbelovend, want dan moet het toch wel een jaar zijn dat zich ook leent voor hard werken. En dat het loont!

 4. Haha, dat jaar van hard geld alleen voor het getal 2011 op zich. Je persoonlijk jaar is misschien wel een heel ander getal. (Numerologie is natuurlijk net als astrologie: leuk, maar met een korreltje zout nemen!)

  Ik heb trouwens net je persoonlijke mailtje op gmail gelezen. Bedankt! Ik ga me er eens in verdiepen.

  Heb je trouwens op everydagminimalist.com gekeken? Ze heeft mijn blog erop gezet, echt leuk en lief om te lezen! 🙂

 5. Wat leuk zeg, van je blog! Ik kom vooral veel op haar andere blog, Fabulously Broke in the City. Hoewel ik wel graag minder spullen wil, lukt het leven uit een koffer me nog niet (en dat zou ik ook niet willen) 😉

  Ik heb net even gekeken, dit jaar zou voor mij een 'Voel je vrij'-jaar zijn (5). Volgend jaar is dan 'Voedend' (6). Dat klinkt toch redelijk positief 😉

 6. Mooie doelen, hopelijk lukt het! Hier is bijna al het geld dat ik had gespaard in het aankleden / verbouwen van ons huis gaan zitten 🙁 Dat gaat altijd zo snel boven het budget uit.

  Succes ermee! En tips… ehm… ik heb wel gemerkt als je er echt voor gaat het snel gaat. Dus echt niets onnodigs kopen, niet even wat leuke kaarsjes voor op tafel, even snel iets makkelijks halen bij de winkel. Na een tijdje wordt het wel een gewoonte, maar ben het ook zo weer 'vergeten' en dan rent het geld je zak uit zeg maar.

 7. Als je 10.000,- euro spaart is dat toch prachtg!
  Ik heb voor volgend jaar maar geen spaarplan. Word ik alleen maar nerveus van. Wij zijn met een verbouwing bezig, zoals je weet. De badkamer is bijna klaar,daarna de benedenverdieping, waar nog het een en ander veranderd moet worden. De toilet beneden word ook helemaal vernieuwd. Alles eruit en nieuw erin. Daarna nog 5 kamers te gaan, 2 overloopjes en 2 trappen. En als uitsmijter de hele tuin.

  Gelukkig krijgt Husband volgend jaar een bonus. Dat is bestemd voor de tuin. Het vakantiegeld leggen wij opzij. Als ik eind volgend jaar nog hetzelfde bedrag heb, mag ik blij zijn.

  Groetjes Frederique

  P.s Het e-mail adres is uiteindelijk gelukt. Er ging steeds van alles fout. maar nu is het gelukt. Nog bedankt voor de reactie.

 8. Meer inkomen genereren kan ook z'n keerzijde hebben. Het kost je meer energie, tijd en soms kost werken ook geld (ken je de berekening van je echte uurloon uit "Je geld of je leven"?) En je sociale leven, kun je daar op bezuinigen door meer te werken? Niet vervelend of belerend bedoeld maar ik dacht er meteen een beetje aan dat je de tijd die je nu steekt in meer inkomen genereren later niet meer terug kunt krijgen. Spaargeld en financiele onafhankelijkheid is super fijn en geeft rust maar ik zou mezelf nu ook al wat rust en ontspanning gunnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.