Vloertje egaliseren

Bij het verwijderen van één van de oude vloeren bleek dat de betonvloer eronder niet bepaald recht was. Er zaten zulke bulten in, dat de houten vloer daar nooit netjes bovenop zou kunnen worden gelegd. Dus… we gaan zelf een vloertje egaliseren! Niet helemaal zelf natuurlijk, maar met de onmisbare hulp van egaline.

Als ik het goed begrijp, kan dat bijna niet misgaan. Het is een kwestie van een mengsel maken, dat over de vloer gieten en dan zakt het vanzelf ‘recht’. Het enige deel dat mij nog een beetje tricky lijkt is het bepalen van hoeveel egaline je nodig hebt voor een bepaalde ruimte.

Dit is één van de laatste stappen die we moeten nemen voor alles klaar is voor de vloer. Daarnaast staat er nog wat saus- en schilderwerk op de planning. Dat sauzen moet wachten tot alles echt goed droog is, dat schilderen zijn we al druk mee bezig. Wel vreemd: aan de ene kant kan de tijd tot de vloer er is me niet hard genoeg gaan, aan de andere kant hebben we tot die tijd ook nog wel genoeg te doen…

Iemand trouwens nog tips voor het werken met egaline?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Besef dat je heeeeel veel nodig hebt (je hele vloer een halve centimeter ophogen op het oppervlak dat jullie hebben, oei) en dat het spul reteduur is! Speaking from experience.

  Als je gekke bulten hebt in je vloer kan je ze ook met zo'n schuurmachine die je kan huren vlak maken. Hebben wij destijds ook gedaan hier voordat de houten vloer erop ging.

  Maar voor kleine oneffenheden is het ideaal.

 2. Oh ja, je hebt wel berekenprogrammaatjes op internet om te bepalen hoe veel je nodig hebt. Wel lekker dat het allemaal voorspoedig gaat!

 3. Er zit gelukkig een deur tussen, dus het vloertje dat opgehoogd/geegaliseerd moet worden is ongeveer 15-20 vierkante meter. Nog niet eens, denk ik. Tot hoe ver kun je schuren met zo'n apparaat? We hebben het egaline nodig van tot 3 mm, want ik geloof dat de hoogste deuk ongeveer 1,5e centimeter was. Ga meteen even kijken bij wat de Karwei verhuurt!

  En bedankt voor de tip over die berekenprogramma's!!

 4. Hou je er rekening mee dat de vloer goed gedroogd moet zijn voor je de houten vloerdelen erop bevestigt?
  Anders heb je opnieuw maar wel heul anders een golvende vloer.
  Suc6

 5. Ik had hier de sleuven van de vloerverwarming opgevuld en dat moest ik binnen 15 min afschrapen maar klein meisje zat te bleren en toen ik terugkwam was het zo hard dat het met geen mogelijkheid meer te verwijderen was. Stak op sommige plekken wel een cm uit en dat was er binnen no time af.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.