Dure weken

Ik dacht dat we het financieel met de bouwvak wat rustiger zouden hebben, maar niets is minder waar. Allereerst komt dan natuurlijk de vloer. Die is deels al betaald, het andere deel volgt meteen na aflevering/leggen. Daarnaast hebben we bijna de bovenste verdieping van het voorhuis af en blijkt de stukadoor in de bouwvak te kunnen. Helaas voor ons kwam uit een klein rekensommetje dat er maar liefst 145 vierkante meter te stuken is, dus ook dat gaat behoorlijk aantikken.

Bij al die grote dingen houd ik mezelf maar voor: ‘Dit is maar één keer, eenmaal betaald komt het niet meer terug.’ Maar het is wel pittig, op dit moment gaat praktisch al ons geld op aan de verbouwing en niet aan bijvoorbeeld het opbouwen van een buffertje. Gelukkig zijn er nog manieren waarop we de uitstroom van geld een klein beetje kunnen beheersen, en de inkomsten verhogen. Zo kopen we qua meubels niets nieuws en richten we ruimtes eerst in met wat we al hebben. Dan staan ze niet direct vol, maar is het gezellig genoeg. Als er dan later wat bijkomt, dan is het tenminste omdat het mooi is en niet omdat er zo nodig iets moest komen. Dat geeft ook veel rust. Verder ben ik nog steeds druk bezig met die €500 die ik extra per week hoopte binnen te halen. Dat is me tot nu toe (overigens buiten mijn ‘schuld’ om) niet altijd gelukt, maar alles wat binnenkomt is meegenomen.

Tot slot ben ik weer beter met boodschappen bezig: niet zomaar kopen, maar eerst kijken of er een alternatief is dat bijvoorbeeld al in de kast staat. Dat scheelt natuurlijk geen honderden euro’s per week, maar het telt wel op. Hoewel ik het niet echt erg vind om dit allemaal te doen (het is het me waard), ben ik wel heel blij als deze dure weken weer over zijn. Veel met geld bezig zijn en bijna een gevoel van krapte hebben, is echt heel vermoeiend, ook al is het juist rijk dat we dit allemaal kunnen doen. Gelukkig is het een kwestie van aftellen tot de resultaten: de vloer ligt over een week/anderhalve week al en die kamer (wat mijn relaxkamer wordt) is over maximaal drie weken gestuct. Daarna gaan we buiten aan de slag, waar kosten en arbeid hopelijk iets meer in verhouding staan en de uitgaven iets rustiger gaan.

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. Wij zijn getrouwd en beginnen verbouwen – pas na acht jaar kon er een vakantie (in eigen land) af – dié vergeten we nooit meer 😉
    SUCCES xxx

  2. Ik herken dit helemaal: bij ons vliegen de rekening ons ook om de oren van de verbouwing! Wat gaat dát hard! Ook wij geven dus geen cent uit aan nieuwe meubels, want dat kan Bles beslist niet trekken. Ons grootste doel is om binnen budget te blijven!

  3. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik een budget houden al opgegeven heb. We kijken eerst naar wat we echt nodig hebben, dan naar wat we al hebben/wat als alternatief kan dienen, dan naar de kosten en vervolgens hoe we dat bij elkaar gaan sparen/verdienen. Dat is wel een voordeel van geen bouwdepot oid: op is gewoon op en als de rekening leeg is, moeten we even wachten tot er weer wat op staat. De vloerbedekking in die straks gestukte kamer zal bijvoorbeeld nog even op zich laten wachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.