Help jij jezelf in restaurants?

Vorige week had ik een leuk uitje naar de Museumdag. Vandaag kwam ik er eindelijk aan toe mijn tas weer een beetje leeg te maken. Ik stuitte op een reminder van die dag: een zakje mosterd. Als ik ergens wat eet of drink en iets op mijn bordje krijg dat ik (dan) niet gebruik, dan neem ik het meestal mee. Thuis komt het altijd weer op en ik heb dan toch het gevoel dat ik ervoor betaald heb. Laten liggen lijkt zonde.

Gisteren had ik een lunch met een zakenrelatie. Geen haar op mijn hoofd die er dán aan denkt om overgebleven zakjes mayo/mosterd mee te nemen. Toch wel een beetje dubbel dus; blijkbaar vindt mijn onderbewustzijn het niet altijd even normaal om wat mee te nemen, betaald of niet.

Hoe denken jullie daarover: help jij jezelf aan wat extra voorraad in een restaurant, of laat je het netjes op je bordje liggen?

(Noot: ik bedoel dus niet dat je een graai in de bak met zakjes doet, het gaat mij puur om wat je er toch al bij krijgt of anders een bescheiden hoeveelheid)

P.S. Lisette van Hoofd omhoog, Hart naar boven schrijft niet alleen heel leuk, maar organiseert t/m 22 november ook een leuke give-away. Meedoen? Lees dan verder!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Wanneer ik suiker en creamer krijg, doe ik het altijd in de tas. In de tijd van zakenrelaties misschien ook wel, maar weet het niiet zeker meer. Vroger kreeg je nog wel eens leuke zuikerzakjes en dan had ik altijd wel iemand in de familie, die suikerzakjes spaarde. Ik zie die leuke zakjes met opdruk nooit meer. Gr. LZV

 2. Ik neem ook altijd suiker-en melkpoeder zakjes mee, net als mosterdzakjes en bijvoorbeeld kuipjes boter. Ik vind ook dat ik er toch voor betaald heb en vind het zeker geen diefstal, zolang het maar op je bordje of kop-en-schotel ligt en je niet staat te graaien in een bak 😉

 3. Ja hoor, als het op mijn bord/schoteltje ligt, en ik gebruik het niet, neem ik het ook mee. Ik heb namelijk het idee dat ze het bij het opruimen echt niet meer van de borden vissen en dat het gewoon in de kliko verdwijnt. En dat is toch zonde!

 4. De suiker of mayo,die op ons bord ligt,neem ik altijd mee. Ook vroeg ik laatst om een zakje. Mijn tante had maar de helft van haar reuze broodje op. Dat is toch zonde? In het restaurant wordt het weggegooid. Groeten Izerina

 5. Als we op vakantie zijn, neem ik nog wel eens de suikerzakje mee die we niet gebruiken, maar alleen omdat dat weer wordt gebruikt op de camping. Ik nam vroeger weleens een mosterdzakje mee, maar dat belandde dan altijd ergens waar er niets mee gedaan werd… Dus nee, niet meer…
  Fijne dag vandaag,
  Groetjes,
  Mirjam

 6. Ja hoor ik neem ze ook mee, de zakjes suiker en ketchup of wat dan ook. Omdat ik zelf in de horeca heb gewerkt weet ik uit ervaring dat het meestal wordt weggegooid. De hygiëneregels zijn heel streng in Nederland (HACCP). Thuis leg ik de zakjes in de koelkast en worden de eerstvolgende keer gebruikt.

 7. Ik doe het ook.
  Ik neem mee waarvoor ik betaald heb.
  Komt thuis echt wel op en anders gooien ze het daar toch in de vuilnisbak

 8. Ik doe het ook altijd al moet ik wel zeggen dat ik het wel altijd een beetje stiekem in mijn tas laat glijden omdat ik mer er toch wel een beete ongemakkelijk bij voel en als er anderen bij zijn No way.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.