Lijnen, poging 589.695

Ik probeer al bijna een jaar wat af te vallen, om terug te komen op mijn oorspronkelijke gewicht. Sinds ik werk ben ik zo’n 7 kilo aangekomen, omdat ik eigenlijk bijna de hele dag door zit. Ik ben gaan sporten en, uhm. Ja, dat was het wel. Nu mijn Zumba-lessen gestopt zijn, sport ik nog een keer of twee, drie in de week. Niet zoveel dus. Tenminste, niet voor het abonnement dat ik heb.

Omdat ik maandag in mijn korte broek weer met de keiharde waarheid (bovenbenen onder tl-licht…) geconfronteerd werd, ga ik gewoon weer een nieuwe poging doen. Mijn maatstaf is niet eens zo zeer de weegschaal, meer mijn benen en buik. Ik zou tevreden zijn als mijn buik weer plat is en mijn benen niet meer verward kunnen worden met een kist sinaasappels. Mijn plannen voor de rest van deze week:

– Opschrijven wat ik eet en drink, hopelijk gaat er daardoor minder ‘ongemerkt’ naar binnen. Briefje ligt al klaar op mijn bureau
– Nog tenminste 1x sporten (liefst twee, maar ik voel me de hele week al niet lekker en wil wel realistisch blijven)
– 1x iets anders ‘extra’ doen; stevig doorlopen naar de brievenbus (+- 1 km) of een stukje fietsen/skeeleren
– Tenminste 3x flink smeren. Dan maak ik de enorme voorraad bodylotion die ik heb (en zelden gebruik) eindelijk eens op en het inmasseren is goed voor de doorbloeding = verminderen berglandschap

Ik schrijf het dit keer ook even op een kladblaadje voor op mijn bureau, anders denk ik er waarschijnlijk pas weer aan als de week voorbij is 😉

Hebben jullie nog tips om wat sneller weer in vorm te komen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

18 Comments
 1. ik wil je het boek van Julia Kang aanraden, daar zal je heel veel aan hebben om blijvend resultaat te boeken.
  Succes overigens met je sportieve voornemen!!

 2. Echt tips niet zo erg. Maar zelf hier ook een beetje aan het opletten geslagen de afgelopen paar weken. Mijn valkuilen: ook teveel zitten, vaak door werk. En veel te weinig drinken.

  Mijn grote oplossing is de komende tijd gewoon werken als postmevrouw (is minder tijd om te eten en veeeel meer beweging) en zorgen dat ik genoeg drink. Dan zou er, technisch gezien, een redelijke hoeveelheid vanaf moeten.

 3. @Nena: Daar ga ik inderdaad naar op zoek in de bieb, eerst leek het me niet echt wat, maar nu ik er wat meer over gelezen heb, spreekt het me toch wel aan!

  @Lotte: Goed drinken is ook een slimme, ik drink vaak bijna niet, of b.v. 2 of 3 kopjes thee op een dag. Dat is natuurlijk ook veel te weinig.

 4. Mijn tip is minder koolhydraten eten en meer eiwitten. Niet te verwarren met géén koolhydraten eten overigens… Maar kipfilet, eieren, yoghurt, kaas en tonijn zijn echt aanraders. Ik ben daar ooit eens 8 kilo mee afgevallen. Alleen ben ik nu vega en dat maakt het toch wat lastiger vind ik

 5. Mijn tip is om zoveel mogelijk geraffineerde suiker te laten staan. En werkelijk, het zit bijna in alles wat je kant en klaar koopt; vleeswaren, soep, beschuit, sauzen etc.
  Alcohol is trouwens de manier om zo snel mogelijk aan te komen. Het lichaam slaat deze caloriën liefst zo snel mogelijk op omdat het zo gemakkelijk werkt. Daarnaast stijgt de bloedsuikerspiegel er eerst van om daarna flink te zakken. Krijg je trek van en zo heb je heel gemakkelijk nog meer extra calorieën.
  Die tip van Lottebees vind ik ook heel goed. Ik heb moeten leren om genoeg te drinken. Liefst water of kruidenthee zonder suiker.
  Wist je dat de prikkel van 'honger' en 'dorst' hetzelfde kan aanvoelen?

  Groetjes en veel succes, VeggieMo
  Su

 6. Wat een herkenbaar verhaal! Ik moest al lachen bij de titel. Ik zou je al mijn mislukte tips kunnen geven maar ik ben ervan overtuigd dat als je er niet 100 procent zelf achter staat niks helpt. Je kunt je mond dicht laten naaien en 6 weken water door een rietje drinken maar zodra de hechtingen eruit zijn en je motivatie is weg stop je alles weer in je mond. Wat is dat toch met ons??? Ik wil mijn kop in ieder geval niet meer gek laten maken door reclames, tevreden zijn met hoe je bent en als ik eens in de mood ben er helemaal voor gaan. Dan heb ik in ieder geval weer wat armslag opgebouwd. Maar ja, het zal wel geen goeie tip zijn ik weet het!
  Succes!
  Hartelijks

 7. ik heb maar 1 advies: kijk op voedingscentrum bij de caloriechecker. hier kun je perfect bijhouden waar je mis gaat in je voeding.
  groetjes Jacqui

 8. De verwarming nóg wat lager, dan moet je lichaam harder werken (verbranden) om je op temperatuur te houden.
  Twee vliegen in één klap!
  Of het prettig is betwijfel ik 😉

  Succes, Erna

 9. Een ander boek, maar da's geen dieetboek: Tegenwicht, feiten en fabels over overgewicht van Jaap Seidell. Ik heb een lezing van hem bijgewoond op een lustrumdag van de VU. Het zat in het dagprogramma, dus ik ging wat achteroverleunen, in de verwachting niets nieuws meer te horen te krijgen. Maar dat viel mee: wist je dat alle landbouwsusbsidies van de EU naar dikmakers gaan: dierlijke producten, olieen en vetten? En dat groente en fruit in de afgelopen decennia schrikbarend duurder geworden is in vergelijking met dierlijke producten? Seidell toonde aan dat een appel in 1970 zich verhield tot een ons gehakt als 1 staat tot 3 of 4. Nu is dit bijna andersom, gehakt is spotgoedkoop en fruit duur. Je moet dus meer geld uitgeven dan vroeger om slank te blijven. Daarbij is bewegen ontmoedigd: straten zijn volgebouwd, en spelen op straat is steeds gevaarlijker geworden. De bevolking is toegenomen, dus het verkeer is steeds drukker, dus gevaarlijker voor fietsers en voetgangers. Dus gaan we vanzelf minder bewegen.Gebouwen lijken erop gemaakt om stromen bezoekers naar de liften te leiden, de trap nemen is omslachtig. Probeer het maar eens in een overheidsgebouw of groot bedrijf. Tel daar bij op dat onze huizen verwarmd en geisoleerd zijn: we hoeven de energie niet meer te gebruiken om onszelf warm te houden.
  Door dit alles verandert ook onze perceptie: Seidell liet een foto zien van een ongeveer 9 jarig meisje in badpak: heeft dit meisje overgewicht, een normaal gewicht of obesitas? Driekwart van de zaal dacht overgewicht. Mis, het antwoord was obesitas. Hiermee toonde Seidell aan dat onze normen en waarneming ook veranderd zijn. Kijk maar eens naar je lagere schoolfoto's, de kans is groot dat daar spichtige kinderen met spillebenen op staan en dat als ze een dun shirtje aan hebben, vaag de ribben te zien zijn. Dit vond iedereen normaal. Nu vragen ouders met zo'n kind zich af of het niet te mager is.
  Kortom, overgewicht heeft vele oorzaken en één ervan bestrijden helpt niet voldoende.
  Oké, dit is voor een indivudu niet erg helpful:-)
  Maar Seidell had toch nog één praktische tip: het gaat niet om sporten, het gaat erom dat je bewéégt! Dus vaak opstaan van je computer om iets te pakken, even de benen te strekken.
  En minder bloggen schijnt ook te helpen, ik hoorde van een blogger dat ie in het jaar sinds ie begonnen was, 8 kg was aangekomen:-)
  Groet, Hsm.

 10. Wat een goede tips, bedankt allemaal! Alcohol drink ik niet, dat scheelt, maar ik ben wel dol op chips en snoep en denk dat ik ongemerkt heel veel geraffineerd spul eet. Ik moet zo even naar de winkel en ga nu eerst wat drinken, zodat ik straks niet allemaal 'lekkere troep' meeneem.

 11. Mij is het destijds alleen gelukt door het hele eetpatroon aan te passen en elke dag een uur te wandelen. Dat laatste resulteerde in het starten en uitlopen van de Nijmeegse Vierdaagse… toch 4 x 40 kilometer…
  Fijne dag,
  Groetjes,
  Mirjam

 12. Altijd tricky om te reageren als je zelf aan de smalle kant bent, maar toch…(ik geloof namelijk wel dat mijn eetgewoonten hiermee te maken hebben)

  Gewoon je maaltijden eten. Hierbij zunig doen met vlees / vis, room, kaas enz en ruim met de groenten en verder gewoon goed opscheppen. Op het brood dunne laag beleg (en dan liefst dikke sneden brood en dun beleg ipv andersom;-)). Geen kant en klaar en zo veel mogelijk pure producten.

  Doordeweeks alle snoepjes, koekjes en tussendoortjes laten staan en in het weekeinde gewoon 1 koekje oid.

  Wat hierbij helpt: zorg dat je maaltijden echt lekker zijn en echt voldoende.

  By the way: als ik aan wil komen dan eet ik vaker vlees / vis…

 13. Slaap lang genoeg. Als je moe bent dan heb je meer honger en wordt je ook snel te zwaar. Je begrijpt ik ben al lang te moe hahaha. Maar het werkt echt zo.
  Groetjes Nicole

 14. Misschien een klein tipje over bewegen. IK heb me aangewend om als ik even moet wachten op bv het theewater,snel een oefening te doen. Draaien met de heupen,knie heffen of zoiets. Dat kan gemakkelijk als je thuis bent.Groeten Izerina

 15. Aanrader:
  de oefeningen van bodyrock.tv!
  weinig granen en dieren maar veel planten eten
  wel vezels, zoals lijnzaad
  eten zonder toevoegingen
  groene smoothies, je leert ze waarderen als je voelt hoe lekker je lijf ze vindt
  nooit honger lijden!
  je zelf niet belonen met eten, je bent geen hond
  garbage in = garbage out en het zelfde met gezond spul
  doe nooit meer aan een dieet
  eet wat goed is voor je lijf
  kijk eens op http://pinterest.com/all/?category=fitness voor inspiratie

  Echt! Het werkt. Ik eet graag lekker en drink bier maar omdat ik heel gezond eet weeg ik 57 kg met 1.71 lang. Ik heb twee weken oefeningen gedaan en wtf elke dag, wat per keer dat ik beweeg voel ik dat ik sterker word en dat voelt zo goed! Het kost 30 minuten van je dag.

  Die tijd heb je echt wel. Die tijd heb ik ook met twee kinderen die aan mijn hoofd zeuren!

  Verwen jezelf en je lijf met een heerlijke salade van avocado, feta en rucola in plaats van met chips. Kies voor etra pure chocola en niet voor blokjes vet met chocola-smaak.

  Het duurt even voordat je eraan gewend bent maar je behoefte aan zoet wordt steeds minder. Was vroeger ook een zoetekauw maar ik eet nooit zoetigheid meer omdat mijn lijf er niet om vraagt, omdat ik het ontwend ben.

  Ga in elk geval niet voor light zooi maar eet een boterham met vette kaas, maar probeer je grootste honger te stillen met groenten en fruit.

  Iedereen kan het. De grootste idioot. Zelfs ik.

  En neem gewoon die troep niet mee. Als je trek hebt, neem dan een pakje zalm, een krop sla en gedroogde tomaatjes mee en maak een heerlijke salade. Je voelt je gezond, je hebt echt eten gegeten en je lichaam geeft je er veel moois voor terug, in tegenstelling tot al die koek en chips wat alleen maar energie kost voor je lijf om te verwerken.

 16. Het is natuurlijk belangrijk om een gezond gewicht te hebben. Gezond te eten en voldoende te bewegen. Maar dames wat doen we onszelf toch aan denk ik wel eens. Ben zelf ook altijd ontevreden met mijn gewicht, een kilo of 8 eraf zou zoveel mooier zijn maar het lukt maar niet om af te vallen. Iedere maandag probeer ik het weer….Kwam bij toeval op de site wondervol.nl en eigenlijk klopt het wel. Accepteer zoals je bent, iedereen is anders, je leeft maar 1 keer dus als je jezelf blijft kwellen wat heb je daar dan aan, zorg dat je er leuk uitziet en straalt dat is zoveel belangrijker dan een goed gewicht!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.