Leuke leestips?

Morgen is de bieb weer open en ik wil graag wat boeken halen om mijn doel van 20 leuke boeken te lezen te behalen. Alleen heb ik één probleempje: onze bieb is niet heel groot en ik kom eigenlijk altijd bij dezelfde boeken uit (Elizabeth George, Ruth Rendell, NL Thriller-achtige boeken). Zo ga ik dus nooit bij de 20 komen! De werkboeken gaat wel, maar de leuke wordt dus echt lastig.

Hebben jullie leuke boektips? Ik vind bijna alles wel leuk, behalve dingen over science fiction of met heel veel vreemde namen erin, want dan volg ik het al heel snel niet meer. Denk aan Lord of the Rings of b.v. een boek met allemaal Indiase hoofdpersonen (en bijbehorende namen).

Wie heeft leuke tips? Bedankt alvast!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

26 Comments
 1. Kijk even op mijn blog bij het tabblad boeken, misschien doe je daar nogwat ideetjes op. Echte aanraders vind ik De Pilaren van de Aarde en De Val der Titanen van Ken Follett. Heel dik en heel meeslepend!

 2. Ik lees heel graag biografiën. Klinkt saai? Helemaal niet dus. Zo is de biografie van Edith Piaf er eentje waar je stijl van achterover slaat en die van Jacky Kennedy-Onassis lees je ook wel door…pfff!
  Ik ben inmiddels echt verslingerd geraakt aan deze 'afwijking' Lekkere bijkomstigheid, na het lezen van zo'n werkje heb ik ook nog een feitelijk stukje kennis opgedaan. Is voor mij ook een trigger.

 3. Titels: De theeroos, winterroos en wilde roos! Naam van de schrijfster ben ik even kwijt, kijk op bol.com voor revieuws, heerlijke dikke boeken om je helemaal in te verliezen met dit weer!. Haar naam was Sarah, een keukenmeidenroman etc. maar die heb je vast al gelezen.

 4. Vraag bij je bieb even na hoe het zit met reserveren van boeken, bij de meeste kan je boeken reserveren uit andere filialen.
  Biografieën staan ook op mijn lekker lezen lijst.En de boeken van Dan Brown heb ik allemaal in een ruk uitgelezen.

  Groet, Creanda

 5. – Donderdagskind van Alison Pick
  – Keukenmeidenroman van Kathryn Stockett
  (echt een super boek)
  – Alles van Camilla Lackberg
  – Familieportret van Jenna Blum

 6. Ik heb onlangs Scandinavische thrillers ontdekt. Erg goed geschreven en ik heb ieder keer moeite om de boeken weg te leggen. Dus Stieg Larson (Millenium serie) en Jussi Adler-Olsen (Q-serie) zijn goede beginners. Het zijn gemiddeld per boek wel 500 pagina's maar je vliegt er doorheen.

  En Saskia Noort, Esther Verhoef vind ik goede Nederlandse schrijfsters.

  Veel leesplezier.
  Jessica

 7. Lees regelmatig recensies i kranten/bladen en schrijf de titels op. Via de website van de bieb kun je boeken reserveren, zowel bij eigen bieb , als in je eigen regio, als landelijk (dat kost 50 ct per boek als je kiest voor eigen provincie +grote bibliotheken). Geeft veel mogelijkheden.

 8. Janet Evanovich! Ik moet altijd erg hard om haar lachen. De gedachten van de vrouwelijke hoordpersoon (een bounty hunter – omdat het enige andere beschikbare werk koekjes inpakken is) ten opzichte van haar mannelijke tegenspeler(s) worden soms wat expliciet beschreven, maar ook heel grappig. Ze weet altijd de boef te pakken, en altijd op een verrassende manier.

  Siebrie

 9. Hier kan ik via het internet bij de bieb boeken, kosteloos, reserveren uit andere vestigingen. Net 400 brieven van mijn moeder gereserveerd als inspiratiebron.
  Wil je iets spannends, lees dan de boeken van David Baldacci. Ik begin er in en wil ze dan in 1x uitlezen..
  Nu ben ik bezig in het boek meer rust. Over minder onrust en minder slechte gewoontes. Leuk en leerzaam.

 10. Ik zie hierboven zo ontzettend veel goeie tips. Ik ken bijna alle titels. Voor het bloggen las ik ontzettend veel namelijk… haha… nu niet meer, kom er niet meer aan toe. Die Camilla Lackberg is echt heel goed, thrillers. Theeroos, winterroos en wilde roos zijn van Jennifer Donnelly. Heel mooie boeken. Ook mooi zijn de boeken van Judith Lennox… En de Wallander-serie is geweldig en de Millennium-serie ook…
  Fijne middag nog,
  Lieve groet,
  Mirjam

 11. Ik raad je echt Jussi Adler-Olsen (Q-serie) aan. Geweldige serie. Boek 4 is inmiddels ook in mijn bezit en daar moet ik binnenkort maar eens in gaan beginnen. Boeken lezen lekker weg. Karin Slaughter komt op de tweede plek.

 12. Ik keek altijd wat de AKO literatuurprijs was van het vorige jaar en dan ging ik naar de bieb en nam een aantal boeken mee op vakantie. Nu doe ik mijn best om gezelliger boeken te lezen. Ik las de Keukenmeidenroman. Top, maar die zal nog niet in de bieb te lezen zijn.
  is van de film "The Help".

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.