Extra motivatie om te fietsen…

Ik heb me al verschillende keren voorgenomen om meer te gaan fietsen. Beter voor de gezondheid, lekker om buiten te zijn en het scheelt ook in de kosten. De brandstofprijzen van nu nodigen niet bepaald uit om lekker een extra rondje te rijden. En hoewel het natuurlijk liever niet op deze manier had hoeven komen, heeft de motivatie zich ook aangediend: een hele grote klant van me is in financiële problemen gekomen, waardoor mijn inkomen ineens met ongeveer de helft keldert. Ik heb nog wel wat tegoed dat waarschijnlijk ook komt, maar dit is echt een klap die we merken. Dus: bezuinigen omdat het moet. Ik weet niet hoe lang het weer duurt voor ik dit gemis weer aan kan vullen, dus we moeten het nu echt extra zuinig aan gaan doen. Even geen luxe dingen, maaltijden alleen van basisingrediënten en de auto niet gebruiken als het niet hoeft.

Dat dit motiveert blijkt wel: ik heb deze week al 38 kilometer gefietst. Dat zijn mooi 38 kilometers die ik niet met de auto heb gemaakt. Vandaag moet ik nog wat boodschapjes en een aardigheidje voor onze vaders hebben, dus dat ga ik zo ook lekker op de fiets doen. Alleen als het keihard regent als ik vertrek, denk ik even drie keer na, want nat thuis komen vind ik niet zo erg, maar nat en stinkend ergens aankomen is wel vervelend.

Het is in ieder geval wel heel leuk dat ik voor deze nieuwe ‘hobby’ nu niets meer aan hoef te schaffen. Ik heb al een goede fiets met mand en tassen en kan mijn telefoon gebruiken als mp3-speler en kilometerteller. Natuurlijk had ik er anders sowieso niets voor aangeschaft, maar de verleiding kan dan wat groter zijn.

Aan de ene kant is het vervelend dat de aanleiding best serieus is (we kunnen dit met onze woonlasten niet eeuwig volhouden), aan de andere kant vind ik het ook wel weer mooi om dan hier weer positieve kanten van te zien. Als de sportschool ook niet zo handig was om de broodnodige sociale contacten op te doen, dan zou ik bijna overwegen ‘m op te zeggen!

Hebben jullie wel eens zo’n fikse tegenvaller gehad en wat hebben jullie toen gedaan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
 1. In 2009 ben ik mijn baan kwijt geraakt en geheel 2010 hebben we eerst van ons spaargeld en later van de bijstand moeten leven. Vriendlief was net klaar met studie, maar kon nergens aan het werk. Ik was zwanger toen ik ontslagen werd, in 2010 bevallen en kon ook lange tijd niet aan werk komen. Het was vreselijk. Vooral omdat we ons weinige spaargeld moesten op maken om te kunnen leven, de auto niet konden verkopen vanwege mindere kansen op werk en ga zo maar door. Hoe we het destijds hebben gedaan weet ik niet meer, maar het was zwaar. Misschien dat daar ons zuinige leven is begonnen..

 2. Ow, wat balen zeg! Hopelijk dient er zich weer een nieuwe klant aan die het gat kan opvullen.
  Zelf gelukkig geen financiele tegenvallers (behalve dan een auto met een fikse reparatie) maar van een schoonzus hoorden we deze week ook dat het bij haar allemaal veel minder loopt met haar eigen bedrijf + nog een huis wat ze nog niet verkocht hebben. Dat ziet er ook allemaal niet zo rooskleurig uit.

 3. Jammer! Net nu je het geld zo hard nodig hebt. Positief blijven, er komt wel weer een andere klant! Door te consuminderen en te bezuinigen vang je zo'n tijdelijke tegenslag wel op!

 4. Das inderdaad balen, maar waar de een een deur sluit gaan er vaak vele andere open. Denk creatief, waarom moet men nu juist jou hebben in tijden van crisis.Wat zijn jouw sterkste punten.
  Wellicht is het juist goed om jou in te schakelen in tijden van crisis.
  Vooral niet het hoofd laten hangen, maar kijken naar oplossingen en mogelijkheden.
  Zie dat je hard op weg bent.

 5. Jeetje, zit niet mee. Vind het wel knap dat je er zo positief onder bent/blijft en aanpakt. Is ook wel mijn stijl. Maar toch…

  Hoop echt op betere tijden voor jullie!

 6. Wat balen zeg!
  Wij hebben ook meegemaakt dat we heel krap zaten, gelukkig hadden we altijd spaargeld.
  Daar kwamen we zo weinig mogelijk aan, maar het gaf wel rust. Verder zo weinig mogelijk kopen en blij zijn met alles wat je aangeboden krijgt.
  Destijds kregen we af en toe groente van de moestuin van mijn schoonouders. Mijn moeder breide veel voor onze jongens.

  Groetjes, VeggieMo

 7. Oef, de helft dat merk je zeker.

  Ik heb dat een jaar of vijf geleden gehad. Maar gelukkig had mijn hubby een dusdanige salaris, dat dat goed op te vangen viel. Maar dat moet nu niet gebeuren, want manlief is de afgelopen 3 jaren door de recessie in salaris héél erg gezakt, dat we het dan wel héél moeilijk zouden krijgen.

  We hebben namelijk juist sinds januari weer alles goed op de rit en staan niet meer rood, en dat wens ik ook nooit meer te staan!

  Maar ik let sinds vorig jaar november héél erg op mijn uitgaven… ik probeer ècht goed te bedenken of ik het ècht nodig heb en of het niet op een andere manier kan.

  Ik heb vandaag wel voor het eerst sinds maanden een hupsakee-aankoop gedaan. Een ring bij de V&D van (ik geloof) € 5,95. Als ik bedenk wat ik vroeger uitgaf voor een ring, maar met die van vandaag ben ik wel héél blij. Ik heb dan minder geld, maar ik ben wel blij met wát ik heb 🙂

 8. Toen ik plotseling heel krap,kwam te zitten heb ik echt al mijn uitgaven opgeschreven. Dus ook alle artklen van bv de supermarkt apart. Aan het einde van de week nam ik dan een rode marker en streepte alles aan wat niet absoluut noodzakelijk was. De sportschool zou dus rood worden (!). In de loop van de weken werd het rood steeds minder. Wat overbleef waren uitgaven zoals abonnementen die niet meteen stopgezet konden worden of zaken die zo belangrijk waren voor mij dat ik niet zonder kon.

 9. Wij hebben nu een serie tegenvallers (met gelukkig ook hier en daar een meevaller).

  De sportschool is er als een van de eerste dingen uitgegaan. Ik heb 'm omgewisseld voor een wii en de fiets…

 10. Toen ik studeerde raakte hubby zijn baan kwijt en het UWV maakte fout na fout na fout en we zaten 8 maanden zonder uitkering. Ik heb maximaal moeten lenen van het IBG en m'n bijbaan moeten uitbreiden. Studie, stage en bijbaantjes zorgden voor een 60 urige werkweek waarvan maar een klein deel werd betaald. Ik heb heel lang fysiek bij moeten komen van die 10 maanden.

 11. Ik volg je al een lange tijd, ook al reageer ik niet veel.
  De indruk die je bij mij maakt is dat je een hele krachtige, creatieve en ondernemende vrouw bent. Ik geloof dat dat ook de ingrediënten zijn die iemand verder kan helpen. Heel veel succes.
  Ik blijf je volgen.
  groetjes, grenouille

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.