Zondag = overzichtdag

Het liefst doe ik niets op zondag. Ik vind sowieso dat het een dag is waarop je geen herrie moet gaan maken, dus niet maaien, schuren, zagen of wat dan ook. Daarnaast is het wat mij betreft ook echt een dag die anders mag zijn dan andere dagen. Het gevlieg dat op andere dagen vaak de boventoon voert, hoeft van mij dan niet. Maar uiteindelijk is zondag toch vaak de dag die voor mij voor de rest van de week de toon zet: als ik de kans krijg om op zondag weer overzicht te krijgen, dan heb ik daar de rest van de week plezier van. Lukt dat niet, dan merk ik dat ook de rest van de week.

Deze zondag hoeven we nergens heen en hoef ik ook niet per se aan het werk, dus vandaag krijg ik weer de kans om een beetje overzicht te krijgen. En dan vind ik het – in tegenstelling tot op veel andere dagen, als het ‘erbij’ moet – ineens heerlijk om nog even het beddengoed te wassen, de keuken en kamer op te ruimen en misschien zelfs een klein (stil) klusje in huis of tuin te doen. Vreemd is dat! Ik doe het dan niet omdat ik me verveel, maar juist omdat ik er dan de rust voor heb. Het zijn geen dingen die MOETEN, maar die MOGEN.

Omdat vandaag nogal een warme dag wordt, kruip ik nu even achter de computer om mijn mail een beetje bij te werken en wat bij te lezen, vanmiddag ga ik misschien nog wel even de tuin in om te lezen, te zitten, of te kijken of ik mijn besjes op een of andere manier wat meer zon kan geven. En als ik het me zo voorstel, dan komt het volgens mij wel goed met de rest van de week 🙂

Wat is zondag voor jou?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. Zondag is gewoon lekker thuis, brunchen en wat aanrommelen zonder op de klok te kijken. Soms heel druk met van alles en soms juist een dagje niks doen. Heerlijk zo'n dagje per week!

  2. Lekker rommelen, geniet van ons gezin. spelletjes doen,lange wandelingen met de honden.Ik doe vaak ook even een klus en ook niet omdat het moet maar gewoon dat er even tijd voor is.Ik heb net de hoezen van de bank eraf gehaald en in de wasmachine gedaan 🙂

  3. Bij ons over het algemeen wel een klusdag en opruimdag. Niet omdat het mag, maar omdat het de enige dag in de week is die zich ervoor leent.
    Suus

  4. helemaal mee eens! zondag is voor leuke dingen, rustig aan bijtanken. ik pleit voor de herinvoering van Zondag Rustdag, zeker als ik op de veranda zit en mijn buurtjes aan het kaercheren zijn of de tuin electrisch aan het maaien zijn.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.