Gordijnen: ja of nee, met voering of zonder voering?

Gordijnen: met of zonder voering, wat is het beste?

Als het gaat om het warmer en comfortabeler maken van ons huis, dan zijn er nog heel wat slagen te slaan. In mijn werkruimte bijvoorbeeld. Daar hebben we inmiddels al dubbel glas in plaats van enkel glas, maar kan het – met name bij de ramen – nog erg koud zijn. Dit komt vooral omdat de ramen pal op de koudste windrichting staan en we ook vrij op de vlakte wonen.

Die wind komt dus keihard hier tegenaan. Het eerste ‘probleem’ bij de ramen is dat ze niet goed gekit zijn, omdat ze – als je ongeveer even sterk bent als Hercules – omhoog te tillen zijn. Dat werkt voor geen meter en in de praktijk laat dit dus wat windkieren open. Die wil ik mooi dicht kitten, zodat de warmte hopelijk wat langer blijft hangen. Die warmte komt van de houtkachel en is dus ‘gratis’. Als het lekker blijft hangen, hoeft de verwarming daar in ieder geval de hele winter niet aan en dat scheelt weer 🙂

Dunne gordijnen

Maar dat is niet het enige: er hangen gordijnen die niet echt optimaal zijn. Het zijn hele dunne exemplaren, die vooral mooi zijn om te zien, maar niet heel veel zon of kou tegen houden. In de zomer en het voorjaar is dit prima, in de winter, zeker als het buiten vroeger donker en kouder wordt, is het toch wat minder. Nu hebben wij eerder al eens naar tevredenheid gordijnen besteld bij de Kwantum en ik overweeg om dat weer te doen. Ik zou ze dan als het ware over de rolgordijnen hangen, zodat ik die gewoon kan houden, maar ik ook wat extra’s dicht kan doen als het avond wordt of als het kouder is.

Nu heb je daar de mogelijkheid om gordijnen ook te laten voeren. Dat schijnt er mooier uit te zien, maar het maakt vooral dat de gordijnen nog meer kou buiten houden. Dat klinkt wel heel aantrekkelijk. Als je het toch doet, dan kun je het maar beter meteen goed doen, tenminste, zo voelt het. Bovendien heb je nu een aanbieding dat veel stoffen gratis gemaakt worden én dat je bij de C1000 kunt sparen voor korting bij o.a. de Kwantum. De timing is wat dat betreft prima.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Enkele of dubbele

Toch twijfel ik nog even over de precieze uitvoering. De ramen zijn bijvoorbeeld een dikke meter breed. Ga je dan voor twee gordijnen die je elk naar een kant schuift, of kies je een gordijn uit één stuk dat je ook naar één hoek schuift? En die voering: is dat het geld echt waard? De voering kost €6 extra per baan en dat is nog zonder de kosten van de stof, als ik het goed heb begrepen. Bij elkaar ben je dus zo €11 extra kwijt als je de boel laat voeren met een gewone voeringsstof.

Ik wil er liever niet meer aan uitgeven dan nodig is, maar ik wil er wel graag het maximale uithalen. Als deze eenmaal hangen, dan ga ik het niet nog een keer over doen. Tenminste, dat is dus niet de bedoeling. Het geld is niet van doorslaggevend belang, in de zin van dat ik gewoon wat langer doorspaar als de duurdere optie (gevoerd in dit geval) beter is.

Wat is wijsheid? Als je vooral gaat voor het binnenhouden van warmte (en natuurlijk ook buiten houden van pottekijkers, maar dat lukt even goed wel als je een weefstof kiest), kun je dan het beste kiezen voor gevoerde gordijnen, of maakt dat niet zoveel uit? En hoe zou jij ze indelen als je ramen dus ongeveer 1m10 breed zijn; uit één stuk of in twee delen?

Alle tips en ervaringen zijn welkom 🙂

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.