Financiën tot het einde van het jaar

Bij besparen en alles weer op de rit krijgen, hoort natuurlijk ook voldoende overzicht. Ik heb deze week alles tot en met het einde van het jaar in kaart gebracht, om een beetje een idee te krijgen van wat er nog kan/moet gebeuren. De belangrijkste conclusies zijn:

• Er is de laatste tijd veel uitgegaan, zowel zakelijk als privé. Ook staan er nog een aantal rekeningen open. Zakelijk gezien staat er nog genoeg open om in ieder geval aan de lopende verplichtingen te kunnen voldoen en een stukje te sparen. Mits iedereen op tijd betaalt dan, dat is wel weer even de vraag. Ik heb nog een kleine reserve, waarmee ik in ieder geval november netjes kan afronden, dus volgens mij moet dat wel goed komen.

• Privé blijkt nog steeds duidelijk dat de rem er echt tot het einde van het jaar op moet blijven. Het verbouwingspotje is al bijna weer leeg. Ik had er rekening mee gehouden dat ook het Emergency Fund (daar zit nu €683 in) op zou gaan aan het verbouwen. Tot nu toe heb ik er niets uit gehaald, maar eigenlijk zou het wel moeten, want als de rekening van het materiaal betaald is en we weer een werkdag verder zijn, dan schiet mijn lopende rekening in het rood. Ik probeer dat soort dingen altijd zo lang mogelijk uit te stellen, maar ik ben bang dat er in dit geval even echt iets recht getrokken moet worden. Rood staan is ook duur en niet handig als het geld er wel is.

• Ik kan wel de rekening van het materiaal laten liggen tot de betaaldatum (mag binnen een maand) en de volgende werkdag uit het verbouwingspotje betalen. Ik krijg namelijk rond de 10e van december weer een leuk bedrag binnen, waarvan dan die rekening betaald zou kunnen worden. Misschien doe ik dat wel, het voelt beter om het geld uit het verbouwingspotje te halen of dingen te betalen van geld dat nog niet verdeeld is, dan om aan een ‘verkeerd’ potje te zitten, ook al had ik er al rekening mee gehouden.

• In theorie moet het lukken om in 2012 nog tenminste €150 te sparen. Als ik wat extra klussen binnen kan trekken, dan wordt dat nog wat meer. Daar hoop ik op, want ik wil dit jaar nog één keer aflossen, zodat we onder de 4 ton uitkomen. Wel gaan eerst de rekeningen voor en hangt het er vanaf hoe lang deze (voorlopig laatste) verbouwingsklus nog duurt.

• Marktplaatsverkopen moeten weer aangezwengeld worden. Dat heeft een tijdje stil gelegen, maar ik wil er nu weer mee aan de slag. Het is een mooie manier om wat extra geld binnen te harken. Des te eerder de virtuele roodstanden (ik verwerk rekeningen altijd wel in een overzicht, ook al zijn ze nog niet betaald en is er dus niet écht sprake van roodstand) weggewerkt zijn, des te eerder er ook weer gespaard kan worden. Veel dingen die echt flink wat op kunnen leveren zijn al weg, maar ik heb ook nog een aantal items die hopelijk snel lopen, zeker met de feestdagen voor de deur.

Zo rond 15 december hoop ik weer een stuk verder te zijn, waardoor het ook makkelijker wordt om plannen te gaan maken voor komend jaar. Maar eerst dit even door zien te komen 🙂

Zien jullie financiën er tot het einde van het jaar nog een beetje gezond uit? Of zit je de rit gewoon uit en begin je in 2013 weer met knallen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.