Mooie dag!

Dit soort dagen vind ik echt heerlijk. De zon schijnt hard, het waait amper, het regent niet, het sneeuwt niet, het is gewoon lekker. Het is deze week vrij druk met werk, dus ik kom niet veel de deur uit, maar dat heeft ook weer veel voordelen. Zo kan ik nu lekker restjes eten, het huis een beetje netjes houden en wat meer systeem aanbrengen in m’n dag.

Met de Marktplaatsverkopen gaat het goed. Ik heb (als iedereen ook daadwerkelijk betaalt) al voor bijna €100 verkocht. De helft daarvan is contant, dus dat moet ik nog even bij de bank brengen. Dan kan het mooi weer over de potjes verdeeld worden. Hopelijk blijft het zo doorgaan, dan tikt het mooi aan.

We hadden ook met het huis een mooie meevaller; een kennis komt gratis de laatste radiatoren installeren en de radiatoren neemt hij zelfs mee. Een mooi gevalletje recycling én fikse besparing, want ik denk dat het nieuw kopen van die radiatoren + de installatie normaal wel €1500 tot €2000 had gekost. Daar hebben we dus ook wel even wat rondedansjes om gemaakt! Dat betekent namelijk ook dat we voorgoed afscheid kunnen nemen van elektrische kacheltjes, die de laatste twee jaar de energierekening toch behoorlijk opstuwden. Ik weet niet in hoeverre we hier dit jaar nog iets van merken, dat is toch afhankelijk van hoe koud het wordt, maar we zitten dan in ieder geval goed. Het gasverbruik zal dan wel weer iets meer omhoog gaan, maar er is minder gas nodig dan elektriciteit, om een zelfde ruimte te verwarmen. Ik meen dat ik eens heb gehoord dat verwarmen met elektriciteit tot een bepaalde temperatuur zeven keer zo duur is als hetzelfde doen met gas.

En hier hield het niet op met de gulle gaven. Familie is aan het opruimen en daar mochten we gratis en voor niets wat mooie meubels van overnemen. Hoewel ik aan de ene kant niet sta te springen om extra spullen, zijn dit dingen die andere spullen weer kunnen vervangen, waardoor het dus niet méér ruimte inneemt, maar wel mooier wordt. En niets kost. En in sommige gevallen kunnen we ons eigen oude spul misschien wel weer verkopen, dan zou het nog wat opleveren ook 🙂

Voor vandaag staat er nog flink wat werk op de planning, ik moet wat boodschapjes doen, naar de bank om geld te storten en ik eet vanavond alleen, dus ik denk dat ik eens zo’n bespaarpizza van Marieke Henselmans ga bakken. Wel een eigen variant, want salami houd ik niet van en in plaats van mozzarella gebruik ik liever de geraspte kaas die ik nog in de vriezer heb. De rest is ook al in huis, dus dat wordt weer een heerlijk maaltje uit de voorraad!

Genieten jullie ook zo van dit weer?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Het was hier wel erg koud met een straffe wind maar eenmaal uit de wind merk je al goed dat de zon meer kracht krijgt.

  Fijn van al je spullen zeg, dat is echt geweldig zulke dingen! Werk ze. En eet ze met je pizza. Lekker!

 2. Ondanks dat ik griep heb geniet ik er wel van (van achter het glas). Ik geniet van de vogeltjes in de tuin en het zonnetje door het raam heen. Heb ook enorme zin om schoon te gaan maken, maar ik wacht even tot ik helemaal beter ben 🙂

 3. Wat heerlijk dat jullie de radiatoren inclusief de installatie zomaar krijgen. Dat scheelt echt enorm zeg.
  Wat betreft verkopen via mp; wij hadden vanmiddag toch wel een soort van topper. Ik bedacht rond 1 uur dat Ben zijn oude waxcoat nog zou verkopen. Om iets over 1 maak ik de foto's en plaats ik de advertentie, kwart voor 2 werd Ben al gebeld en om half drie was de jas opgehaald… Supersnel dus. Dat hadden we nou nog nooit meegemaakt…
  Ik wens je een fijne namiddag en eet smakelijk straks van je pizza…
  Lieve groet,
  Mirjam

 4. Ook nagedacht over LTV radiatoren ? Dan kun je lekker laagstoken en cycles laaghouden bv 50/30 en laat mannetje cv goed aansluiten qua vermogen dus geen 30 Kw ketel op slechts 8 kw aan radiatoren en alles waterzijdig afregelen bv dmv voetventielen. Zo dan kun je echt leuk besparen 🙂

 5. Ha, het was hier vanmorgen wat minder: regen, hagel, natte sneeuw, brrr…
  Maar vanmiddag scheen ineens de zon 😉
  Wat fijn van die radiatoren! En of dat zal schelen in de stookkosten! Wij hebben hier tijdens de kou ook vrij vaak een elektrisch kacheltje moeten gebruiken omdat de radiator op zoonliefs kamer het niet doet (wurgneigingen omdat de loodgieter maar niet op komt dagen) en het stucwerk op zolder moest drogen. Zo zeg, wat een stroomverbruik, niet leuk!

 6. Vandaag was een heerlijke dag. Het was altijd de vrije dag van Husband en dat zit nog steeds in mijn systeem. Het gevoel van alles mag, niets moet. Nu kan dat op die andere dagen ook, maar dan is dat gevoe er niet.

  Lekker uitgeslapen, koffie gedronken, een natuurfilm gekeken en vanmiddag even lekker er op uit. Een dag met een gouden randje!

  Liefs Frederique

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.