Gewoon lekker aflossen

Het huis is weer een klein beetje minder van de bank! Gisteren kwam één van de twee geldschepen die nog op de planning stonden binnen en bereikte het saldo op de hypotheekrekening weer €500. Meteen overgemaakt (wachten was slimmer geweest, aangezien ze bij de bank ongetwijfeld morgen een verplichte vrije dag aanhouden, waardoor de storting pas maandag verwerkt wordt) en er mocht dus weer een vierkantje weggestreept worden!

Net voor de vorige aflossing heb ik een vel vol vakjes gemaakt, die allemaal voor €500 stonden. Bij elke aflossing mag er een vakje worden weggestreept. Nu zijn er nog ‘maar’ twee vakjes weggestreept, maar mijn doel is om er deze maand tenminste nog eentje bij te krijgen. En wie weet wat er in de rest van het jaar nog gebeurt!

Op de kleinste hypotheek van €69.788 hebben we nu €14.288 afgelost, wat het saldo op €55.500 brengt. Het zou wat zijn als het lukt om dat dit jaar onder de €50.000 te brengen! Ik kom zo in ieder geval vrij rap bij het ‘makkelijke’ doel dat ik gesteld had, namelijk €55.000. Als het deze maand nog een keer lukt, dan ben ik daar al. Daarna de volgende stap het ‘doel-als-in-dromen-mag’ van €52.500. En wie weet wanneer dat lukt!

Natuurlijk zijn door dit schip ook de andere saldi weer wat gewijzigd. Op het moment van schrijven was dat nog niet toegevoegd bij Moneyou, dus die pas ik even aan zodra ze daadwerkelijk bijgeschreven zijn. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de hypotheekrekening, daar staat nu geen €361,98 meer op, maar iets van €28. Een mooi startpunt voor de volgende aflossing.

Als ik zo even snel in m’n hoofd tel, heb ik voor de volgende maand begint nog een ‘gat’ van €50 om tot die volgende aflossing te komen. Aangezien ik van extra inkomsten 30% apart zet voor de hypotheek, zou ik nog ongeveer €167 moeten verdienen om dat gat te vullen. €70 daarvan kan ik als het goed is vast afstrepen, want er komt deze maand weer een betaling van Google Adsense, nog eens €12,50 kan weg dankzij een uitbetaling van Geldrace. De overige €84,50 verdienen via Marktplaats-verkopen? Ik zal de kast nog eens goed bekijken, wie weet is daar nog iets te halen 🙂

Iemand nog meer creatieve tips om die laatste €84,50 binnen te halen? Ze zijn welkom 🙂

 

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Leuke bijverdiensten, mede dankzij dit blog, google adsense verdiende vroeger ook goed bij mij, totdat google vond datreclame maken voor geldrace, euroclix enz strijdig was met de voorwaarden. Enik teveel schreef richting best verdienende advertenties
  Ik zou zeggen, keep on going.
  Onderhoud is moeilijk om daarin balans te houden.

  1. Ik let in het schrijven niet echt op wat goed verdient, dus heel hard gaat het niet, maar er zit wel een heel licht stijgende lijn in, dat is mooi. Allemaal voor het goede doel, zo snel mogelijk de vakjes inkleuren 🙂

 2. Leuk, wij hebben ook zo'n vel vol vakjes. Heb het in Excel gemaakt, met wat passen en meten in de vorm van de voorgevel van ons huis. Al drie vakjes ingevuld ^_^

  Misschien is het motiverender om alle aflossingen die je al hebt gedaan mee te nemen. Dus meer vakjes, meer ingekleurde vakjes. Dan zie je wat je allemaal al afgelost hebt, want volgens mij is dat al best veel!

  1. Wat leuk zeg, in de vorm van je voorgevel! Achteraf gezien had ik misschien inderdaad beter alles mee kunnen nemen (hadden toch 27 vakjes extra geweest!), maar toen ik het vel maakte, kreeg ik dat niet passend en had ik vooral zoiets van 'vooruit kijken', dus vandaar dat die er niet op staan. Nou ja, moeten we maar gewoon lekker zo doorgaan, zodat die 27 vakjes straks ook op dit vel staan, maar dan van nieuwe aflossingen!

 3. Wat vermoeiend om altijd zo met geld bezig te zijn… Lekker leven met minder: dus elke dag rekenen, tobben, afzien, uitkijken… Heel vermoeiend en weinig spontaan, als je het mij vraagt.

  1. Dat is denk ik voor iedereen anders. Ik vind het prettig om met enige regelmaat even naar mijn geldzaken te kijken, te zien of alles nog een beetje de goede kant op gaat, zodat ik het verder los kan laten. Hierdoor hebben wij kunnen we gewoon nog in ons huis blijven wonen, zonder extreme dagelijkse stress, ondanks het wegvallen van 2 inkomens én een megahypotheek. Maar als ik dat niet had, dan had ik het ook prettig gevonden om overzicht te hebben. Dat maakt juist dat je NIET elke dag hoeft te rekenen, te tobben en af te zien of uit te kijken.

 4. Lekker hoor weer een aflossing. Ik heb net op mijn blog een stukje gezet over geld verdienen met korte teksten schrijven. Misschien is dit iets voor je?

  Groeten Wallie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.