Opruimen + verkopen = lucht + vrijheid

Ik ben er al een poosje mee bezig, maar de laatste tijd komt het toch wat minder goed van de grond: opruimen. Dan gaat het even goed en vervolgens komt er weer een drukke periode waarin ik het een beetje laat verslonzen en liggen overal weer facturen, bonnetjes, post, boeken, enzovoorts.

Omdat ik deze maand de boekhouding helemaal af moet hebben (en eigenlijk nog moet beginnen) en ik die troep nu wel zat ben, ga ik maar weer eens actief bezig met Marktplaats, kringloopwinkelen (nou ja, brengen) en dingen wegdoen. Desnoods in de kliko, als ik er niemand meer blij mee kan maken. Ik ben echt weer even toe aan wat extra lucht. Zou mooi zijn als dat financieel gezien dan ook nog wat oplevert, want als ik zo een beetje rondkijk, dan gaan de materialen voor de tuin waarschijnlijk toch wel redelijk in de papieren lopen. Als daar nog arbeid bij komt, dan helemaal. Het verbouwingspotje heeft inmiddels wel een redelijk bodempje, maar dat is er volgens mij zo weer uit, als je niet oplet.

Ik ga gewoon maar beginnen met de troep om me heen; in het kantoor ligt heul veel, waar ik echt wel even zoet mee ben. Daarnaast zal ik mijn verzamelingen nog eens onder de loep nemen. Ik doe er eigenlijk helemaal niets mee en het komt alleen naar boven als ik denk ‘o ja, die heb ik ook nog’, dus ik twijfel in hoeverre ik die nu aan moet houden of gewoon moet verkopen. Bijkopen doe ik sowieso al jaren niet meer, maar nu ligt het dus stof te happen. Misschien toch eens een keer opruiming houden.

Gaat het opruimen bij jullie beter, of is zo’n dipje af en toe wel herkenbaar?

Bewaren

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Wij hebben ook een dipje gehad in het bijhouden van de uitgaven ivm een onverwachte vakantie. Ik heb gisteren zoveel mogelijk het maandoverzicht van april ingevuld en ook van mei bijgewerkt, dus als het goed is klopt het nu weer helemaal.

 2. Het gaat hier ook altijd op en af. Het lijkt simpel, maar er komt altijd wel iets tussen. Bij jou je werk en hier de kindjes. Moest er nu eens een maand zijn waarin je enkel daaraan hoeft te denken, dan was je er wel snel klaar mee denk ik.

 3. Eigenlijk is ons huis net iets te krap voor 5 personen (wat zeur ik – toen ik nog thuis woonde waren we met 7 personen en mijn moeders huis is bijna 1/3 kleiner) Als je met 5 personen bent dan heb je van/voor 5 personen rommel en bruikbare spullen. Overal ligt/hangt kleding, (school)boeken, leerwerk, post, schoenen, reclame, was die gestreken moet worden enz. enz. iedereen WEET dat hij/zij zijn eigen spullen op moet ruimen maar doen……..
  Ach het huis is er voor ons en als er visite komt dan wordt van te voren het hele huis weer keurig opgeruimd.

 4. Ik doe wat ik kan , maar ik heb heel veel nesten. Af en toe verkoop of verlets ik weer wat en ik probeer na te denken voor ik weer wat meebreng uit de winkel of kringloop. En heel af en toe krijg ik een ongelooflijke opruimwoede. Man vindt dat heerlijk, maar vindt dat dat veels te weinig is.

 5. in de kliko gooien is bij alleen een optie als het echt kapot is, als ik spullen heb die ik niet in mijn directe omgeving kwijt kan ,dan gaat het naar de kringloop, want voor jou is het misschien troep ,een ander kan het net zoeken, ik ben ook altijd heel blij als ik bij de kringloop of op een rommelmarkt iets tegen kom voor weinig waar ik net naar op zoek ben.soms is dat iets groots en soms iets heel kleins

 6. Ik hou eigenlijk alles wel goed bij. Vandaag nog weer papieren opgeruimd, die ik niet meer nodig heb. Hetgeen wat moet blijven netjes in de map en de rest naar oud papier. Met kleding doe ik dit ook met enige regelmaat, geef weg, hergebruik als poetslap. En ook bijv met keukenspullen die er al te lang liggen en niet gebruikt worden… hup, weg ermee. Wel altijd naar een ander of de kringloop o.i.d. Bijhouden betekend echt tijd over houden.

 7. Kliko? Gewoon alles naar de kringloop joh. Of als je geen zin hebt om te rijden zet je het op marktplaats: "Gratis, in 1 keer ophalen grote doos met rommelmarktspullen". Heb ik een keer gedaan, ik kon de mailtjes niet bijhouden!!!

 8. Afgelopen winter hebben wij ook het hele huis doorgespit. Alles lekker schoongemaakt en heel veel weggedaan. Veel ging ook naar de kringloop en sommige dingen, daar kon ik een ander direct weer blij mee maken. Ik ben nog steeds heel blij dat we dat zo hebben gedaan. Weet meteen weer wat we allemaal in huis hebben…
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

 9. Hier gaat dat ook zo, dan ben ik weer een periode heel actief met opruimen en verkopen en dan komt het slob er weer in. Ik let nu wel beter op wat er binnenkomt en als er iets nieuws in huis komt, probeer ik ook iets weg te doen.

  Maar ik heb nog lang geen opgeruimd huis zonder overbodige spullen helaas.

 10. Het gaat steeds makkelijker en hangt samen met de keuzes die ik maak over hoe mijn leven in te richten. Ik ben nu zo ver om onder ogen te zien dat ik niet uitgebreider ga handwerken en crea bea-en, want geen prioriteit binnen mijn tijdsbesteding. Dus gaan allerhande stofjes en materialen ed die ik in een opwelling van begerigheid heb gekocht, naar MP of kringloop op zoek naar iemand die er iets mee kan. Momenteel is het zo: gaat er een activiteit bij, dan moet er ook eentje af. En aangezien ik niet wil snijden in datgene wat ik nu doe, is de keuze vrij simpel: ik wil niet leren pianospelen, zumba dansen, italiaans converseren. Ik wil niet naar meer concerten en festivals en musea dan ik nu doe. Ik wil tijd en aandacht houden voor mijn gezin, werk, familie en vrienden en de hobbies die ik momenteel heb. O ja en voor het huishouden met mate 😉 En ook tijd en aandacht voor nietsdoen. Dat geeft niet alleen rust, maar levert ook ideeen op!

 11. De regelmaat is er hier erg uit door allerlei onverwachte studiedagen van de kinderen, en dat heeft negatieve gevolgen voor het huishouden… Het is hier een zootje, en ik moet er echt nodig wat aan doen. Maar het wordt net weer weekend… en dan is iedereen dus weer thuis.

 12. Een dipje is bij mij zeker herkenbaar! Ik probeer aan het einde van elke kwartaal een grotere schoon en opruimdag te houden maar dat wil niet altijd lukken.
  Leuke blog heb je!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.